题目内容

【题目】 In England, people don’t often talk to each other when they travel. If you are on a bus or on a train, you can always see some people sitting and looking out of the window and other people reading books or newspapers.

English people often start a conversation by talking about the weather. So when you meet somebody in England, you can say “Nice weather for the time of the year

“But it was a little cold yesterday,” somebody may answer.

“But it will get a bit warmer later,” you can say.

Talk like this, and the English people will think, “How friendly the person is!”

1Some people sit and look out of the ____________on a train.

A.windowB.doorC.roofD.hole

2English people often ___________on the bus.

A.talk a lotB.talk to each otherC.eat somethingD.read newspapers

3When you meet English people, you can start the conversation by talking about the_______.A.weather B.time C.food D.countryside

4According to the passage, if you talk to English people about the weather, they will think________.

A.you are friendlyB.you are rightC.you are EnglishD.you talk much

5Which sentence is true ?

A.English people like traveling by bus.

B.English people don’t talk much when they’re on public transport.

C.English people are unfriendly.

D.English people don’t enjoy good weather. Mrs. Brown is very fat.

【答案】

1A

2D

3A

4A

5B

【解析】

这篇短文主要讲述了在英国人们旅行时不经常交谈,他们总是看书,一般都是谈论天气。

1细节理解。根据文中If you are on a bus or on a train, you can always see some people sitting and looking out of the window and other people reading books or newspapers.可知,人们坐在公共汽车上看着窗户外面。故选A

2细节理解。根据文中other people reading books or newspapers.可知,他们经常在车上读报纸。故选D

3细节理解。根据文中English people often start a conversation by talking about the weather.可知,从天气谈起。故选A

4细节理解。根据文中you can say “Nice weather for the time of the year”“But it was a little cold yesterday,” somebody may answer.“But it will get a bit warmer later,” you can say Talk like this, and the English people will think, “How friendly the person is!”可知,他们会认为你很友好。故选A

5推理判断。根据文中In England, people don’t often talk to each other when they travel. If you are on a bus or on a train, you can always see some people sitting and looking out of the window and other people reading books or newspapers.可知,英国人乘公共交通工具上不怎么说话。

故选B

1、平心静气审题,切忌粗心。在解答阅读题时,千万不要慌,要静下心来,按照由易到难,由浅入深的思维方式,先从容易的入手,逐渐的打开思路。

2、仔细研读语段,整体感知文章内容。通常阅读一篇文章,第一遍需要速读,首先要重点理解文章的体裁是记叙文还是说明文。答题时切忌文章都没完整的阅读过,就匆匆忙忙地写答案。最好先把文章从头到尾通读一遍,对文章有一个整体的认识和理解。

3、巧妙借助"原话",确定解题空间。在通读全文的基础上,将要回答的问题放到阅读的文章中来,再去浏览所要回答的试题,经过初步的思考,确定解决问题的阅读空间。有些试题它要求用文中原话来回答,我们就可以用文中的原话来作答,这时就可以"从文章中直接提取信息"来回答问题。

4、合理控制答题时间,先易后难。应浏览阅读理解的全文,了解阅读理解全文的概貌。看完后,应记住阅读理解文章的要点,阅读理解重要的结论以及阅读理解中的一些关键性的人名、地点、定义和数字。碰到阅读理解的难题时,千万不要钻牛角尖,耽误太多时间。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 April Fool’s Day is on the first day of April. It is a day when many people play tricks(恶作剧) among one another. If you fall for a trick, you will be called an April fool.

No one knows how this holiday began but people think it first started in France. In France, the April Fool is called “April Fish” and people usually send cards to each other on that day. The Frenchmen fool their friends by taping() a paper fish to their friends’ backs. When someone finds it is a trick, they yell” Poisson d’Avril”(法语:四月鱼).

In America, people play small jokes on their friends and any other people on the first of April. They may point down to your shoe and say, “Your shoelace(鞋带) is untied.” If you believe them and look down to see, you are an April Fool then.

In England, tricks can be played only in the morning. If a trick is played on you, you are a “noodle”. In Scotland, April Fool’s Day is 48 hours long and you are called an “ April Gowk”, which is another name for a cuckoo bird.

Nowadays, after we play the trick, we say “April Fools”. Then the poor person knows he was fooled. It is usually done in the spirit(精髓) of fun and doesn’t cause any real harm(伤害) to anyone. Just don’t forget to say “April Fools” when the other person starts looking a little confused(困惑的).

1When is April Fool’s Day?

____________________________________________________________________________

2How long does April Fool’s Day last(持续) in Scotland?

___________________________________________________________________________

3Do people play tricks about shoelace or send cards to each other in America?

__________________________________________________________________________

4How do Frenchmen fool their friends?

____________________________________________________________________________

5What is the spirit of April Fool’s Day?

___________________________________________________________________________

【题目】A)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的 ABCD 四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。

It’s Sunday. Peter doesn’t go to ____________ Now he is free and he wants to ______ computer games,but his mother Mrs. Smith asks him to do_________ Chinese homework first. Then he can do the things he likes. Peter isn’t______ , he asks, “Mom, do you love me? ”

Mrs. Smith says, “ Yes, I_____, my dear.”

“ Then why don’t you ________ me play computer games? Why can’t I do ___________ I want.” says Peter.

Mrs Smith puts Peter’s clothes on the ______ and asks him, “Dear, do you love me?” Peter says, “_________ .”Then Mrs Smith says , “Great! Dear,I don’t want to do the things I don’t like and I don’t want to wash( ) your __________ .Why do you always ask __________ to wash them? And you can play computer games___ you wash them.

Peter looks at all the clothes_________ the sofa and says, “Mom, I must do my ______ homework now. I love you.” Then he goes into his______. What a clever mother!

1A.tripB.parkC.bedD.school

2A.buyB.sellC.playD.find

3A.hisB.herC.yourD.my

4A.tidyB.happyC.healthyD.free

5A.doB.amC.canD.must

6A.letB.needC.wantD.see

7A.howB.whereC.whatD.who

8A.chairB.deskC.tableD.sofa

9A.WellB.RightC.SureD.Really

10A.clothesB.schoolbagsC.shirtsD.shoes

11A.themB.himC.usD.me

12A.afterB.whenC.soD.and

13A.inB.onC.underD.span>behind

14A.artB.historyC.ChineseD.math

15A.classB.planeC.libraryD.room

【题目】任务型阅读。

Confidence(自信)is very important in daily life.It can help you to have a healthy attitude(态度).A study(研究 )shows that the people who are more confident are much happier.It can also bring you more chances to succeed(成功).When you are not confident, you can't do well in what you want to do.But how to be more confident? Here are some ideas about it.

Speak loud If you speak in a low voice(声音), other people can not hear you.Try to speak loud enough so that people can hear you clearly.The high voice can help you become more confident.

Encourage yourself(自我鼓励) Write down the things you did in the day to see how many things you did well.Did you finish your homework? Did you tell a joke to make everybody laugh? Give yourself the praise(Eh)for the good things you did.

Get rid of fear(消除恐惧) Fear comes along with failure(失败).But it's easy to overcome (克服)if you know that failure is part of your life.Don't hide your head just because you said something stupid(愚蠢的)last time.Try to start again and believe you can do it better.

1Is failure part of our life?

_____________________________________________________________________

2How many suggestions(建议)can you get to help you to be more confident?

________________________________________________________________________

3Why is confidence so important for everyone?

___________________________________________________________________________

4What other ideas can you think of to be more confident(更自信)? Please give reasons.(原因)

_____________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网