题目内容

【题目】Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)

A cactus(仙人掌)stood all alone in the desert. It sighed (叹气): “I can’t offer shade(阴凉) or juicy fruit to any passing traveler. I can’t see that I have any use to others. I wish I could do something u1.”

By day birds circled high over its head. “What can I do for you?”the cactus called. The birds flew away.

At night the moon moved in the s2, looking at it coldly. A lizard (蜥蜴)passed by, leaving a little trail (痕迹)in the sand with its tail.

“What can I do for you?” the cactus called. “You?” the Lizard l3. “You can’t do anything! The birds circle overhead, leaving beautiful forms for us all to admire. The moon hangs high like a l4 at night ,so we can see our ways home. Even I have something to do. I decorate(装饰)the desert with these beautiful trails as I pull my tail along. But you can do nothing.”

As time went on, the cactus g5 old, and it knew that its time was short. It cried out: “Forgive me! I have tried, but I failed to find something to do.”

But just then , a beautiful flower o6 from a cactus head like a crown.

The desert had never seen such a flower before. It brought h7 to all those who passed by. The butterflies stopped to admire its beauty, and that night even the moon smiled when it rose to find such a beautiful flower.

In the desert , a voice was saying: “I finally found something to do.”

【答案】

1useful

2sky

3laughed

4light/lantern

5grew/got

6opened

7Happiness/hopeness

【解析】

本文讲述了沙漠里的仙人掌认为自己没有用途,他想要为别人做些有用的事。但是直到他老了,他也没有找到有用的事去做。后来,他头顶上开出了一朵美丽的花,给所有经过的人带来了快乐。他觉得自己终于能找到事情去做了。

1句意:我希望我能做一些有用的事。

根据“I can’t see that I have any use to others.”可知,他认为自己对其他人没有用,因此想要做一些有用的事,修饰不定代词something,用形容词,故填useful

2句意:晚上月亮在天空中移动,冷冷地看着它。

根据the moon可知,月亮在天上,in the sky在天空中,故填sky

3句意:“你?”蜥蜴笑了。

根据后文的“You can’t do anything!”可知,蜥蜴认为仙人掌不能做任何事,因此在笑他,故填laughed

4句意:晚上月亮挂得很高,像一盏灯,所以我们可以看到回家的路。

根据“so we can see our ways home.”可知,我们可以看见回家的路,因此月亮就像灯或灯笼一样,故填light/lantern

5句意:随着时间的流逝,仙人掌老了,它知道自己的时间不多了。

grow/get+形容词,表示变得……”,故填grew/got

6句意:但就在这时,一朵美丽的花从一个仙人掌头上像皇冠一样开了。

根据后文的“The desert had never seen such a flower before.”可知,表示开花了,故填opened

7句意:它给所有经过的人带来了快乐。

根据后文的“The butterflies stopped to admire its beauty, and that night even the moon smiled when it rose to find such a beautiful flower.”可知,看见这朵漂亮的花,大家感到高兴,作为动词brought的宾语,用名词,故填Happiness/hopeness

练习册系列答案
相关题目

【题目】 For many Chinese parents, it’s very difficult to get kids to study for tests. Here are some suggestions.

1 Set a timetable(时间表)to keep doing the same activities every day. This will help the children to plan their daily activities better. Day after day , they’ll have good study habits.

Parents should allow their kids to have a rest .2 Kids shouldn’t be allowed to watch TV while doing homework. If they have a chance to watch TV while studying, they may pay more attention to interesting TV programs rather than textbooks.

Books are students’ best friends. But students hardly ever have spare time to read books 3 Make sure there is a clean desk and a comfortable chair in this room. If possible, a computer is a good choice. Knowledge comes from not only books but also the Internet. 4

5 Parents cannot help their kids do homework all the time. They can help kids to understand why they must do the homework before the test . If kids can finish all the homework at home. they’ll do better in the test at school!

根据短文内容,从下面的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共5小题)

A. First of all, learn to plan their time properly.

B. Teenagers have plenty of energy to deal with pressure.

C. After the rest, they can study better.

D. So parents should provide a room for kids.

E. Kids should be allowed to surf the Internet to look up more useful information.

F. All of the students like doing homework.

G. Finally, it’s necessary for kids to finish homework on time.

【题目】Ted's Dream to Fly

Ted Brown's dream as a child was an unusual one: he wanted to fly. What was more unusual was the way in which he made his dream come true.After high school, he wanted to join the U.S. Air Force but he failed because of his poor eyesight. However, his dream remained.At the age of 33,Ted was a truck driver in Los Angeles. One day, while siting outside in his garden, he watched planes fly overhead and an idea came to him: to useballoons to fly.

A few weeks later, Ted bought 42 huge balloons. He tied them to a chair and then he sat down in the chair with some beer, sandwiches and a gun. His plan was to fly to 10 meters above his garden, enjoy a few hours in the air, and then shoot some balloons with his gun to get back down. But things did not go as he planned.

Once his fiends cut the ropes under Ted's chair, the 42 balloons flew into the sky at an astonishing speed until about 4000 meters above the ground with Ted and his chair. He didn’t shoot any of the balloons because he was afraid he might break the balance of his plane. Ted stayed in the sky with his beer and sandwiches for 14 hours, cold and frightened.

Planes heading towards Los Angeles’ busy international airport reported the strange sight. And Ted's balloons caused great danger to them. At last, Ted gathered his courage to shoot a few balloons and slowly landed on the ground, where many policemen were waiting for him.

Ted made his dream come true, but it cost him: he was fined $ 1,500 for breaking the law about air safety. When asked by a reporter why he had done it, Ted answered, “A man can't just sit around and do nothing, he should have his dream and go for it.”

1Why couldn't Ted join the American Air Force?7

A.Because he was too short.

B.Because his parents stopped him.

C.Because he didn't finish high school.

D.Because there was problem with his eyes.

2He was fined $ 1,500 because ______.

A.he took a gun with him

B.he used too many balloons

C.he stayed too long in the air

D.his balloons caused trouble to planes

3What does the passage mainly talk about?

A.Ted Brown paid the price for his behavior.

B.Ted Brown realized his dream in an unusual way.

C.Encouragement is very important to one's success.

D.Ted Brown became famous because he set a new flying record.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网