题目内容
If you want to travel with a partner,you may ask for one on the Internet.There are some tips about how to choose a right partner on the Internet:
Unluckily,you can’t ask a person if he has a good feeling.If you ask,everyone will tell you that they do! It is important that you have to get to know your travel partner to find out what kind of feeling he ?really? has.
You can tell a lot about a person’s feeling by the words he uses.Ask him about his worst trip.Is he laughing about it now,or still unhappy?Does his worst trip sound like an adventure to you?If so,he doesn’t match you.Having a good feelingis important for having a good time.Talk about the hotel you would like to stay in.See if you have the same habit of spending holidays.This is such a quick way to find a partner.
What’s more?Always keep in contact with(联系)your traveling partner when traveling.Don’t simply hang out without telling them,and don’t let them do it to you,either.
1.The passage mainly talks about how to find a right partner________.
A.in classB.in school C.on the InternetD.in the neighborhood
2.The second paragraph mainly tells us it is important________.
A.to find a partnerB.to find out the feeling of the partner
C.to ask if your partner has a good feelingD.to look for a partner on the Internet
3.The word “adventure” in Paragraph 3 means “________” in Chinese.
A.冒险B.安全C.刺激D.兴奋
4.What is the quick way to find if you have the same habit of spending holiday with a partner?
A.Talk about money.
B.Talk about study.
C.Talk about the place you want to go.
D.Talk about the hotel.
5.The best title for the passage is________.
A.Have a Happy HolidayB.Find a Right Partner for Traveling
C.Don’t Hang Out AloneD.Make Sure You Have Good Feelings
1.C
2.B
3.A
4.D
5.B
【解析】
试题分析:短文大意:如果你想结伴旅行,你可以在互联网上找一个。本文主意介绍了如何在互联网上选择正确的的旅行伙伴的方法。
1.细节理解题。根据短文首句If you want to travel with a partner, you may ask for one on the Internet.可知选C。
2.细节理解题。根据第二段后一句It is important that you have to get to know your travel partner to find out what kind of feeling he really has可知选B。
3.词义猜测题。根据前半句话Does his worst trip sound lik就可推知该词的意思是冒险,所以选A。
4.细节理解题。根据第三段中Talk about the hotel you would like to stay in. See if you have the same habit of spending holidays. This is such a quick way to find a partner.可知选D。
5.标题归纳题。读短文可知,作者主要是想说明在旅行时要找一个好伙伴,所以选B。
考点: 日常生活类阅读。