题目内容
【题目】
![]()
This weekend a marathon ( 马拉松 ) took place in Salzburg. I admired the runners who ran 42.2 kilometers for over four hours. But I've never run for more than half an hour.
At university I play korfball. This is a team sport with eight people on each team. The aim is to shoot ( 投篮 ) the ball into the hoop. All players get a chance to attack ( 攻 ) and defend ( 守 ) during the game and it's very fast. When I started korfball, I wasn't very good at it. I could throw and catch but I wasn't very fast on my feet. Shooting was also difficult for me. However, I really enjoyed the sport and made friends in the club, so I went training twice a week. Two years later I am in the first team for my university and have played in many matches. This just shows if you train hard, you can succeed.
Running is difficult because you have to make yourself willing to keep going. I used to get really out of breath while running and I didn't feel good at all! Now I actually enjoy going for a run along the river in Salzburg, feeling my muscles ( 肌肉 ) working and breathing in the fresh air.
Challenging exercise is always worth doing. Hiking is fun because all the hard work—walking uphill comes at the beginning of the day, then at the top of the mountain you can enjoy the view. At the end of the day you feel like you've really achieved something.
I will never be a marathon runner, but I would like to try a 10-km run sometime, or perhaps even a half-marathon. How happy the runners were as they crossed the finishing line! I'd like to have that feeling—the months of training paying off as you achieve your goal.
【1】What did the writer think of running the marathon at first?
A. Difficult.B. Strange.C. Enjoyable.D. Exciting.
【2】When the writer started korfball, he couldn't .
A. catch and throw a ballB. catch and shoot a ball
C. move quickly while playingD. catch the ball from teammates
【3】Why does the writer think challenging exercise is worth doing?
A. It helps him make lots of friends.B. It gives him a sense of achievement.
C. It makes him become a marathon runner.D. It helps him get to the top of the mountain.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【解析】
本文以第一人称展开自述。通过举例马拉松和自身练习合球的经历,作者在文中表达了自己对于进行挑战性运动的积极看法,认为成功进行挑战性运动后,总会有一种成就感。
【1】题意:一开始,作者觉得跑马拉松怎么样?
细节理解题。A. Difficult.困难的;B. Strange.奇怪的;C. Enjoyable.令人愉快的;D. Exciting.令人兴奋的。根据原文第三段Running is difficult because you have to make yourself willing to keep going可知,作者一开始觉得跑马拉松是很困难的,故应选A。
【2】题意:当作者开始打合球时,他无法____________。
细节理解题。A. catch and throw a ball接球和扔球;B. catch and shoot a ball接球投篮;C. move quickly while playing在打球时快速移动;D. catch the ball from teammates从队友手中接球。根据原文第二段I could throw and catch but I wasn’t very fast on my feet可知,作者在打球时移动速度不是很快,故应选C。
【3】题意:为什么作者认为去做挑战性运动是值得的?
细节理解题。A. It helps him make lots of friends.这让他结交了许多朋友;B. It gives him a sense of achievement.这使他有成就感;C. It makes him become a marathon runner.这让他成为了一个马拉松选手;D. It helps him get to the top of the mountain.这帮助他登上了山顶。根据原文第四段At the end of the day you feel like you've really achieved something可知,作者认为去做挑战性运动会收获成就感,B选项符合题意,故应选B。