题目内容

【题目】读短文,按要求完成小题。
People go to work in different ways. They work from Monday to Friday. Some people go to work on foot because they live near their workplaces. Some people go to work by bike because they live far from their workplaces, or they like riding bikes. They think it's good for their health(健康). Today more people have own cars, so they can go to work in their cars. In the south of China, many people even go to work by boat because water is around their houses. Will people go to work by plane? I think so,if necessary.
(1)判断正误
People work five days a week.
(2)判断正误
No people go to work on foot.
(3)Why do some people go to work by bike?
(4)Where do some people go to work by boat?
(5)将文中划线的句子翻译成汉语。

【答案】
(1)正确
(2)错误
(3)Because they live far from their workplaces or they like riding bikes.
(4)In the south of China.
(5)他们认为这对他们健康有好处。
【解析】本文谈论了人们去上班的不同方式。以及这些方式的利和弊。
(1)题意:人们一周工作五天。考查细节理解题。根据第二句They work from Monday to Friday.可知正确的,所以答案是:正确。
(2)题意:没有人步行上班。考查细节理解题。根据第三句Some people go to work on foot because they live near their workplaces.可知此句是错误的,所以答案是:错误。
(3)题意:为什么一些人骑自行车去上班? 考查细节理解题。根据第四句Some people go to work by bike because they live far from their workplaces, or they like riding bikes.可知答案为Because they live far from their workplaces or they like riding bikes.
(4)题意:哪儿的一些人坐船去上班?根据文中倒数第三句In the south of China, many people even go to work by boat because water is around their houses.可知答案为In the south of China.
(5)题意:think:认为, be good for:对…有好处/益处。所以答案是他们认为这对他们健康有好处。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容理解,选择正确答案。 Why do plants grow in some places but not in others? Why does some land have so many plants growing on it, while other land has almost no plants growing on it at all?
To grow, plants need several things. One is warmth. In very cold places almost nothing grows. Plants also need water. In very dry parts of the Earth only a few unusual plants can grow. That's why there are almost no trees or grass in dry deserts.
Plants must also have a place to put down their roots and grow. They find it difficult to grow on hard land. The town is built(被建立) on hard land. The plants there have only the soil between the cracks of the stones to grow in.
Another thing plants must have before they can grow is food. What will happen if we try to make things grow on the sandy beach? A few plants, such as grass, will grow in sand, but most plants won't. Even if the weather is warm enough and we water the plants each day, many of them will die because the sand on this beach has almost no food for plants.
(1)According to the passage, plants need _______ things to grow well.
A.two
B.three
C.four
D.five
(2)The underlined word "cracks" means "________".
A.long narrow opening
B.the surface of something
C.small plants on something
D.the bottom of something
(3)From the passage, we can know it is ________ for plants to grow in dry places.
A.easy
B.difficult
C.impossible
D.important
(4)The passage can most probably be found in a ________ book.
A.science
B.history
C.travel
D.math

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Tony stops his car by the side of the road. He is very tired and wants to get some sleep. Just when he lies down on the seat, a man comes and asks him the time. He looks at his watch and says, “It's a quarter past eight in the morning. “ Tony tries to sleep again, but there is another knock on the window of his car. “Sir, do you know what time it is, please?” a woman asks. He has to look at his watch again and tells her, “It's half past eight a. m..”
Tony can't sleep well because there are too many people knocking at his window. He writes a note and puts it on the window of his car. It says, “I don't know what time it is!”
Once again Tony tries to get some sleep. Just at that time, a young man knocks at his window and says, “Hi, sir ! It's a quarter to nine a.m. now!”
(1)Why does Tony stop his car by the side of the road?
A.Because he wants to buy something.
B.Because he wants to know the time.
C.Because there are too many people on the road.
D.Because he wants to have a rest.
(2)What time is it when the first man asks him the time?
A.It's 7:45 a. m.
B.It's 8:15 a. m.
C.It's 8:30 a. m.
D.It's 8:45 a. m.
(3)Where does Tony put the note?
A.He puts it in the front of his car.
B.He puts it on the window of his car.
C.He puts it at the back of his car.
D.He puts it near his car.
(4)The underlined word “It” refers to(指的是)_________.
A.the window
B.Tony
C.the note
D.the time
(5)Why does the young man knock at the window?
A.Because he wants to ask Tony the time.
B.Because he wants to tell Tony the time.
C.Because he wants to give the watch to Tony.
D.Because he wants to take a ride.

【题目】完型填空。

根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选出一个能填入相应空格内的最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

One day I got into a taxi in a hurry and we left for the airport .

We were ________ on the right way when suddenly a black jeep jumped out of a parking space right in front of ________ . The driver had to stop the taxi at once, and almost hit another ________ .

The man in the car turned his head around quickly and started shouting ________ us. My taxi driver just smiled and waved at the guy. I think the taxi driver was really________ . So I asked, “Why did you just do that? That guy almost broke your car and sent us to the hospital! This is ________ my taxi driver taught me—The Law of the Rubbish Truck.

He explained that many people are like rubbish trucks . They run around full of rubbish, full of ________ , full of stress and full of disappointment . And their rubbish will get more ________ they find a place to empty it and sometimes they’ll empty it onto you . Don’t take it ________ . Just smile, wave, wish them well, and move on . Don’t take their rubbish and________ it to other people at work, at home, or on the streets.

Life’s too short, so why not be nice to others and ourselves?

【1】A. driving B. riding C. taking D. walking

【2】A. we B. our C. ourselves D. us

【3】A. man B. car C. road D. driver

【4】A. out B. for C. at D. of

【5】A. angry B. friendly C. disappointed D. afraid

【6】A. when B. where C. what D. how

【7】A. happiness B. hope C. anger D. love

【8】A. if B. unless C. since D. although

【9】A. seriously B. hardly C. widely D. quietly

【10】A. sell B. send C. lend D. pass

【题目】阅读短文, 判断正误。正确的写T,错误的写F。

James wrote a play for television about a family who came to England from India, and the play was very interesting. It was bought by an American TV company.

James was then invited to go to New York to help them. He lived in Washington, which is an hour away from New York by air. The plane was going to take off at 8:30 in the morning. So he had to be at the airport at about 7:30. He ordered a taxi for 6:30 and went to sleep. He forgot to wind the clock, and it stopped after midnight. Also the driver of the taxi had to work very late that night and he got up very late the next morning.

James woke with the feeling that something was wrong. He looked at his clock. It stood there silently with the hands pointing to ten past twelve. He turned on the radio and knew it was ten. He was late for the plane. He was just preparing his coffee when the radio sent out another news, “Reports are coming in of a plane crash(飞机坠落)near Washington airport. A Boeing 707 fly to New York crashed shortly after taking off this morning. Plane number 2234...” James suddenly turned pale(苍白).”

“My plane,” he said aloud. “If I haven't been late, I'd have been on the plane!”

【1】James was a writer from England.

【2】James would like to take a taxi at six thirty.

【3】When he turned on the radio he heard the speaker saying that he missed the plane.

【4】The plane crashed while flying towards London.

【5】Sometimes bad things can change into good ones.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网