题目内容
【题目】Go to Thailand(泰国)—it’s a great place to spend your holidays. I spent my last summer vacation in Thailand. It’s really a beautiful place to travel(旅游) to.
Thai people are very helpful. They helped me a lot during traveling. I enjoyed outdoor activities(活动) like swimming, biking and diving(潜水). All of these were wonderful(精彩的,好极了的). I visited many temples(寺庙)and learned about their history. Their history is very old and interesting. It’s very different from ours.
I shopped at the special market(市场). It’s on a river and everyone sells their goods(货物)from their boats. Thai food is delicious, too! I also learned a little Thai boxing(拳击) from their schools. You’ll love Thailand, too.
【1】When did the writer go to Thailand?
A. last month B. last week C. last summer
【2】How are Thai people?
A. They’re friendly.
B. They’re excited.
C. They’re strange.
【3】Their history is _____.
A. short and interesting
B. long and interesting
C. old and boring
【4】Where did the writer shop?
A. In a supermarket
B. In a bookstore
C. In a boat market
【5】Which of the following is NOT TRUE(不正确)?
A. The write didn’t learn their history.
B. The write did a lot of outdoor activities such as swimming and diving.
C. The write also learned some Thai boxing.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】C
【5】A
【解析】
试题分析:短文大意:泰国是一个杰出的度假的好地方。该文作者在上一个夏天去了泰国度假。泰国人民是非常有帮助的。他们在旅游期间帮了作者很多。
【1】C细节理解题。根据第一段中I spent my last summer vacation in Thailand可知.作者在上一个夏天去了泰国度假,所以该选C。
【2】A细节理解题。根据第二段中Thai people are very helpful. They helped me a lot during traveling.可知泰国人是非常有好的,所以该选A。
【3】B细节理解题。根据第二段中Their history is very old and interesting可知他们的历史是非常古老而有趣的。所以该选B。
【4】C细节理解题。根据第三段中I shopped at the special market(市场). It’s on a river and everyone sells their goods(货物)from their boats. 可知作者在穿上市场买东西,所以该选C。
【5】A细节理解题。根据第二段中I enjoyed outdoor activities(活动) like swimming, biking and diving(潜水).和第三段中I also learned a little Thai boxing(拳击) from their schools.可知作者喜欢户外活动如游泳,骑自行车和潜水等,作者也从他们的学校学了一点泰拳。所以该选A。
【题目】Tom is a student in a middle school. He is busy studying. But in his free time, he often does some activities. Here is his timetable:
Week | Time | Activities | Place |
Monday | 2:30pm-3:30pm | play tennis | sports hall |
Tuesday | 3:40pm-4:40pm | play basketball | school playground |
Wednesday | 3:40pm-4:40pm | reading | school library |
Thursday | 4:30pm-5:30pm | go skateboarding | sports hall |
Friday | 3:40pm-4:40pm | play basketball | school playground |
Saturday | 9:00am-11:00am | surf the net and play some e-games | net bar(网吧) |
Sunday | 9:30am-10:30am | watch TV or DVDs | at home |
【1】At 3:00pm on Monday you can find Tom_____.
A. at home B. on the school playground
C. at sports hall D. at the school library
【2】Tom plays basketball _______a week.
A. once B. twice
C. three times D. four times
【3】Every week Tom plays in the net bar for_______.
A. an hour B. two hours
C. three hours D. four hours
【4】On Sunday Tom________.
A. goes skateboarding B. watches TV or DVDs
C. reads books D. plays tennis
【5】Which of the following is WRONG?
A. Maybe Tom likes sports very much.
B. Tom goes to school library once a week
C. Tom spends most of his free time on computer.
D. Tom watches TV once a week
【题目】
reading , across from , turn , between , quickly |
I live in a noisy neighbourhood. There is a post office 【1】_________ my house and a clothes store. But my favorite place is the library. It is very quiet and I enjoy【2】 ____________ there. When I read books, time goes【3】___________ . You can get to the library easily. Just go down North Street and【4】_________ left. It is【5】__________ the park .