题目内容

【题目】Holding doors open, picking up rubbish, thanking people these acts of kindness seem very small. But students at Tibbetts Middle School know that it’s the small acts that make the world a better place.

Eighth-graders from New Mexico, US, took part in the Random (随意) Acts of Kindness Week from Feb 10 to 14. During the week, they tried their best to do kind things for others, or for the environment.

Celeste Murray, an English teacher at the school, started the activity. “I believe the world is changed by little things,” she told the local newspaper. Over the week, Murray said she has seen changes in her class. Previously, she asked her students to push the chairs in after class. Now, the students do it by themselves. “The teachers will have less work,” said Elisea Castaneda, one of Murray’s students.

Jordin Marshall, another eighth-grader, spent the week giving out praise (赞扬). “It makes that person’s day (使那个人开心),” she said. “Besides helping others, the activity made students feel that they can make a difference,” Murray said.

Eighth-grader Haley Echols decided to continue to do at least one act of kindness every week. She believes her acts could encourage others.

【1Random Acts of Kindness Week was started by .

A. some eighth-graders B. the school

C. a teacher D. some parents

【2What kind of act of kindness is not mentioned?

A. Giving out praise. B. Holding doors open.

C. Picking up rubbish. D. Donating money.

【3The underlined word “Previously” means .

A. since then B. before

C. later D. at present

【4Elisea thinks if students push in chairs after class, .

A. teachers’ work can be reduced

B. the environment will be better

C. other students’ time can be saved

D. no rubbish will be left

【5Which of the following is NOT TRUE?

A. Random Acts of Kindness Week lasted for seven days.

B. Random Acts of Kindness Week made children feel they can make a difference.

C. The teachers and students want to make the world a better place with small acts.

D. The activity encouraged many students.

【答案】

【1】C

【2】D

【3】B

【4】A

【5】A

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述了西藏中学的学生通过一周的亲身体验,认识到了自己微小的善举,能够使得世界变得更加美好。

【1】C细节理解题。Celeste Murray, an English teacher at the school, started the activity.的描述可知,这项活动是由一位英语老师发起的。故选C。

【2】D细节理解题。根据短文第一段和第四段的描述可知,文章提及了帮助开门、捡垃圾、赞扬别人,但是没有提及捐钱。故选D。

【3】B词义猜测题。根据后文Now, the students do it by themselves.可以推测上句是以前做的事情,故选B。

【4】A细节理解题。根据短文中she asked her students to push the chairs in after class. Now, the students do it by themselves. “The teachers will have less work,” said Elisa Castaneda的描述可知,Elisa认为,如果学生课后把椅子推进去,会减少老师的工作。故选A。

【5】A细节理解题。联系上下文并结合短文the Random (随意) Acts of Kindness Week from Feb 10 to 14.的描述可知,这项活动持续5天时间。A、C、D符合原文内容。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空,阅读下列短文, 从每小题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。

Antarctica is in the most ________part of the world. It’s like nowhere else________ the earth. It’s nearly twice the size of Australia, much________ than Europe. Antarctica is the ________ and windiest place in the world, even colder and windier than the Arctic. In summer, the sun shines for twenty-four hours a day. ________ in winter, it’s completely dark for about three months. Very________ plants grow there, but there is some wildlife, like sea lions and penguins (企鹅).

When Captain James Cook traveled around Antarctica by ship ________, he found nobody living there. Today, a few ________ are studying the Ozone Hole (臭氧空洞) in Antarctica. The ozone layer (臭氧层) is getting thinner and thinner. The biggest “hole” is over Antarctica, and the________ there is becoming warmer. These scientists are thinking about ways to________ Antarctica. Maybe they will find some useful methods soon.

【1】A. southern B. northern C. eastern D. western

【2】A. over B. at C. on D. above

【3】A. smaller B. larger C. smallest D. largest

【4】A. coldest B. hottest C. wettest D. driest

【5】A. So B. But C. Because D. Since

【6】A. few B. little C. many D. much

【7】A. in 1770s B. in the 1770 C. in the 1770s D. in the 1770s’

【8】A. scientists B. teachers C. doctors D. policemen

【9】A. water B. weather C. surface D. area

【10】A. present B. tour C. increase D. protect

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网