题目内容
【题目】Scientists say there are seven kinds of food that people should eat every day. They are: (1) green and yellow vegetables of all kind; (2) citrus(柑橘类)fruits and tomatoes; (3) potatoes and other fruits and vegetables; (4) meat of all kinds, fish and eggs; (5) milk and foods made of milk, like cheese and ice-cream; (6) bread or cereal(谷类), rice is also in this kind of foods; (7) butter, or something like butter, with fat(脂肪)。
People in different countries in the world eat different kinds of things. They also eat in different kinds the day. In some places people eat once or twice a day; in other countries, people eat three or four times a day. Scientists say that these differences are not important. It doesn’t matter if a person eats dinner at 4 o’clock in the afternoon or at eleven o’clock at night. The important thing is that every day a person must eat something from each of the seven kinds of food. The most important thing is that we must find some way to help the hungry people and make the people have right kinds of food , make them strong and healthy
【1】It is important that people should _________.
A. eat three times a day
B. eat cooked food
C. eat dinner at 4 o’clock
D. eat something from each of the seven kinds of food every day
【2】Which sentence is right?
A. People should eat ice-cream every day
B. Oranges belong to second kind of food
C. We should eat chicken every
D. We should never eat fat
【3】In different countries people _________.
A. eat the same kinds of food
B. cook their food in the same way
C. eat different kinds of food
D. eat the food in the same way
【4】The most important thing is _________.
A. many people in the world are hungry
B. we must find some way to help the hungry people and make the people have right kinds of food ,
C. many people are too heavy
D. people eat too much food
【5】What is the meaning of “strong” in the last paragraph(最后一段)?
A. 肥胖的 B. 漂亮的
C. 聪明的 D. 强壮的
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】B
【5】D
【解析】
试题分析:这个世界上的人们吃不同的食物,一天吃饭的次数也不一样。但是科学家们建议人们有7种食物,人们应该每天都吃。而且重要的是让饥饿的人都有饭吃,让人们吃适当的食物,使他们身体强壮、健康。
【1】D细节理解题。根据短文的开头 Scientists say there are seven kinds of food that people should eat every day可知,科学家们说有7种食物,人们应该每天都吃。由此可知应选D。
【2】B细节理解题。根据短文中(2) citrus(柑橘类)fruits and tomatoes;可知,第二类食物是柑橘类水果和西红柿,由此可知,橘子应属于柑橘类的水果。故选B。
【3】C 细节理解题。根据短文中People in different countries in the world eat different kinds of things.可知,不同国家的人们吃不同种类的食物。故应选C。
【4】B 细节理解题。根据短文中The most important thing is that we must find some way to help the hungry people and make the people have right kinds of food , make them strong and healthy可知,最重要的事情是我们必须找到方法去帮助饥饿的人,让人们吃适当种类的食物,让他们强壮、健康。故应选B。
【5】D词义猜测题。根据文意和划线单词所在的句子可知,人们吃什么样的食物,一天吃几次饭,这都不重要,重要的是让人们吃适当的食物,让人们强壮、健康。strong形容词,强壮的。故选D。
【题目】假如你是Lisa,到学校后发现一些东西忘在家里了。你需要写张便条给妹妹Amy,让她帮你带到学校来。请根据表格信息写一篇文章。要求字数不少于60词。开头结尾已给出,不计入总词数。
物品 | 颜色 | 位置 |
英语书 | 蓝色 | 卧室的书架里 |
笔记本 | 橙色、白色 | 床上 |
光盘 | Paul房间的书桌上 | |
一串钥匙 | 可能在沙发下 |
Dear Amy ,
Can you bring these things to school for me?_________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________
Thank you.
Yours Lisa
【题目】句子翻译
将下列句子译成英语,并将所译句子写在答题卡上标有题号的横线上。
【1】我喜欢运动。
【2】我是学校篮球俱乐部的成员。
【3】我经常放学后打篮球。
【4】这使我感觉好极了。
【5】姚明是我的偶像。
【题目】 Trees are greatly useful to man in three very important ways.
The first important way is that they provide man with food, wood and other products. Trees provide not only man with food, but also many animals with food. Without trees many animals could not live on the earth. It's not easy for man to live on the earth, either.
The second important way is that trees give us shade(阴凉处). On a hot summer day, people are looking forward to having a rest under the shade of a tree after they have walked a long way. You can imagine how important the shade of a tree is to man and to animals.
The third important way is that trees help to prevent drought(旱灾) and floods(水灾). However, in many parts of the world, man has not realized the third important way. They cut trees down in large numbers. There will be fewer trees in the future.
People should protect trees, or they will find that they have lost the best friends they had in the end.
根据短文内容填空,每句词数不限。
Trees are useful to man in【1】important ways. | Trees provide man with【2】wood and other products. |
Trees give man shade on a【3】summer day. | |
Trees help to【4】drought and floods. | |
If people don’t protect trees, they will find they have lost【5】they had. | |