题目内容
8.Let us take an example.Man,even five hundred years ago,was shorter than he is today.Now,men are usually about three inches*taller.Five hundred years is quite a short period of time in the river of the long history,so we may guess that man will continue to grow taller.Again,in the modern world we use our brains a lot.Even so,we still make use of only about 20% of the brain's capacity*.As time goes on,however,we shall have to use our brains more and more,and finally we shall need larger ones!This may bring about a physical change to the head,in particular the forehead*,will grow larger.
Nowadays our eyes are always in use.In fact,we use them so much that very often they become weaker and we have to wear glasses.But over a very long period of time it is probably that man's eyes will grow stronger.
On the other hand,we will make less use of our arms and legs.These,as a result,are possibly to grow weaker.At the same time,however,our fingers will grow more sensitive*because they are used a lot in modern life.
But what about hair?This will probably disappear from the body as time passes by because it does not serve a useful purpose any longer.In the future,then,both men and women will probably have no hair.
Perhaps all this gives the impression that future man will not be a very attractive creature to look at!This may be true.All the same,no matter what these changes are,future man will still have a lot in common with us.He will still be a human being,with thoughts and feelings similar to our own.
33.We can probably read the passage above in aB.
A.movie poster
B.science magazine
C.storybook
D.guidebook
34.The change in man's size of forehead will probably be becauseD.
A.he makes use onIy 20% of the brain's capacity
B.his brain has grown larger over the past centuries
C.the other 80% of his brain will grow finally
D.he will use his brain more and more as time goes on
35.Which of the following is TRUE about a human being in the future?C
A.He thinks and feels in different way.
B.He has smaller eyes and wears better glasses.
C.He is hairless because hair is no longer useful.
D.His fingers grow weaker because he doesn't use them.
36.What's the best title of the passage?D
A.How man's life will be in the future
B.Future man is growing taller and uglier
C.Future man will still have a lot in common with us
D.What future man will look like.
分析 文章大意:本文是一篇科幻类短文,主要介绍关于将来的人类将变成什么样子,如果我们对个身体器官使用较多,那么这个器官可能会进一步发展.如果我们不使用,那么某个器官可能就会退化.不管怎么发展,人类还是有思想和感情,这是人类的共同点.
解答 33.答案:B.文章来源题.A电影海报.B科学杂志.C故事书.D旅行指南.根据第一段段意"在未来的5000年甚至是50000年后,人类会是什么样子呢?当然,我们只能猜测,但我们可以肯定他会和今天的不同,因为人类一直在慢慢地改变.",可知,短文主要讨论未来人的样子,因此来源于科学杂志,选B.
34.答案:D.细节理解题.根据第二段第三行As time goes on,however,we shall have to use our brains more and more,and eventually we shall need larger ones!This is likely to bring about a physical change too:the head,in particular the forehead,will grow larger然而,随着时间的推移,我们将越来越多地使用我们的大脑,最终我们将需要更大的!这也可能带来身体上的变化:头部,特别是前额,会变得更大.可知,说明随着时间的流逝,人们用脑越来越多,所以前额也会发生变化.故D正确.
35.答案:C.推理判断题.根据倒数第二段But what about hair?This will probably disappear from the body as time passes by because it does not serve a useful purpose any longer.但是头发呢?随着时间的推移,它可能会从身体中消失,因为它不再有用.可知,以后人们都将是光头了,因为头发没有用处了.选C.
36.答案:D.标题猜测题.根据第一段What will man be like in the future--in 5000or even 50,000years from now?We can only make guesses,of course,but we can be sure that he will be different from what he is today,for man is slowly changing all the time.在未来的5000年甚至是50000年后,人类会是什么样子呢?当然,我们只能猜测,但我们可以肯定他会和今天的不同,因为人类一直在慢慢地改变.及短文内容可知,主要介绍的是未来人会是什么样子的,选D.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.
| A. | laugh | B. | cry | C. | leave |
--No,I will take ________bus.( )
| A. | the; a | B. | a; the | C. | /; a | D. | a,/ |
| A. | operate | B. | operated | C. | operate on | D. | operated on |