题目内容

【题目】八礼四仪教育活动中,同学们收获很大,尤其是李伟同学。请你根据下表内容写一篇英语短文,叙述李伟在活动前后的表现。

1词数在100词左右。文章开头已给出,不计入总词数。

2文中不得出现真实的姓名。

I am glad that Li Wei has made great progress_______________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

【答案】I am glad that Li Wei has made great progressIn the past, he was often late for schoolHe used to quarrel with his classmatesHe made a lot of noise in classHe seldom cared about the environmentHe threw rubbish everywhereHe was so lazy that he didn’t do his homeworkSometimes he played computer games too muchHis parents and teachers were all worried about himNow, he has changed a lotHe comes to school on timeHe is friendly to his classmatesHe listens to the teachers carefully in classHe often helps collect the rubbish with other studentsHe is hard-working and often does extra work for usHe can finish his homework on timeAll the teachers and classmates like him very much.I hope our class will organize more activitiesOur classmates will take part in them activelyWe will certainly be friendlier, more helpful and more skillful.

【解析】这是一篇给提纲作文。要求围绕在八礼四仪教育活动前后,李伟同学表现为内容写一篇文章。根据内容提示,本文重点对李伟在活动前后的表现加以对比,体现其在此次活动中的收获。并提出至少两条于此活动相关的建议。短文要做到语言点全面,语句通顺、意思连贯,中心突出。短文中需注意一般过去时与用一般现在时态的运用。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。

In some science fiction movies, evil robots refuse to die, no matter how hard people fight back

Now science fiction has become science factFor the first time, scientists have made a robot that can take a beating (挨打) and keep on goingScientists from Cornell University made t he robot, which looks like a spider with four legs

Until now, even the most advanced (先进的) robot was almost certain to break down when it was damaged That is because its computer inside simply doesn’t know how to make the machine work after its shape has changed

To deal with this problem, the scientists put eight motors (发动机) and two sensors (传感器) that read how the machine is workingThey all give signals to the machine’s softwareUsing this information, the computer can then figure out the machine’s shape at any moment

The new technology is a big advance in robot-making, scientists say, and it’s far from scaryIt may someday help scientists create better artificial (假的) arms and legs and give new freedom to people who lose themIt might also help scientists understand how people and animals figure out their own sense of place in space

“It has been difficult to design robots that can work well when the environment changes or when it’s damaged,” says Olaf Sporns of Indiana University in US“With this work, we are nearer to solving this problem

1Why do robots easily break down when they are damaged?

A They cannot repair themselves

B The computer has changed a lot

C They have no computers inside

D The computer cannot work if the robot changes

2The new technology allows the robot to _________

A do house work for humans

B keep working after being damaged

C remember a lot of information

D tell people where it is

3The underlined word “them” in Paragraph 5 refers to ________

A sensors

B robots

C arms and legs

D scientists

4How do the sensors in the robot work?

A They can replace the computer when it’s broken

B They can find out where the damage comes from

C They help the computer learn the robot’s condition

D They can send signals to the person who uses the robot

5The passage is probably from____________

A an advertisement

B a tour guide

C a notice

D a newspaper

【题目】

Elephants are the largest terrestrial(陆地的) animals. For a long time,they are very helpful. They carry big trees,take people from place to place,and are even used in wars.

Some people think it's not easy to hurt an elephant because its skin is thick and hard. In fact,that's wrong. Sometimes,a needle() can also be very dangerous for the elephant.

People say elephants are afraid of mice. This is wrong,too. In fact,elephants have very poor eyesight,so they usually cannot see a mouse even if one comes very close to them. If a person has a good memory,people will say that he has an elephant memory. However,up to now,no study shows that elephants have a better memory than any other animal.

People also believe that when it is time for elephants to die,they will hide themselves in a so-called “elephant graveyard”.Often,hunters try to find such places to get ivories(象牙),but few people really find places like that. In fact,when elephants are old or get sick,they will stay in deep and secret caves until they get better or die.

1Elephants can help people a lot EXCEPT______.

A. to carry heavy trees

B. to help people build houses

C. to carry people to different places

D. to help people fight in the war

2Why do some people think it isn't easy to hurt an elephant?

A. Because the elephant is too big.

B. Because people can't get close to it.

C. Because the elephant can kill people.

D. Because its skin is thick and hard.

3What is the possible meaning of the underlined word “graveyard”?

A. A place for hiding dead bodies.

B. A place for animals to play in.

C. A place with yards and flowers.

D. A place where elephants are safe.

4What can we learn from the passage?

A. Elephants are afraid of mice.

B. Elephants have very poor memory.

C. Elephants cannot see very clearly.

D. Elephants never go to caves.

5What is the main idea of this article?

A. Elephants are man's best friends.

B. Different countries have different elephants.

C. Elephants are the world's biggest terrestrial animals.

D. Some of our ideas about elephants are not right.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网