题目内容

【题目】阅读理解
Traveling is very interesting. Many people love traveling. There are many ways to travel: by plane, by train, by ship or by car. Everyone has their favorite way.
Greg:
My favorite way of traveling is by car. I can bring my pet dog along. I can travel three hundred miles* or only fifty miles a day. I can stop at a good restaurant to enjoy a good meal or at a hotel to spend the night.
Eliza:
I love traveling by train best! It's very exciting. I traveled most of Europe in 5 months by train. It's the best way to talk with the local* people and make new friends on the way. Trains make even the longest trip enjoyable. The train ride to me is just like a big moving party.
I also like traveling by ship. It is a very great way to spend a vacation. I can go to parties and movies on the ship, and enjoy the blue sky and water.
Danny:
Planes are my favorite. It's the fastest way of traveling. I can quickly get to another country. Planes have very comfortable seats. I can have something to drink and to eat. I can also read some free magazines and newspapers.
(1)How many ways of traveling are mentioned in the passage?
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
(2)Danny likes traveling by plane because .
A.his home is near the airport
B.he can make new friends
C.it can save* lots of time
D.he likes the blue sky
(3)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Greg hopes to bring his pet dog along when traveling.
B.Eliza thinks the car ride is just like a moving party.
C.Eliza traveled most of Europe by ship.
D.Danny often sleeps when traveling.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)A
【解析】旅行非常有趣,许多人喜欢旅游。有多种旅行方式:可以乘飞机,坐火车,坐船或者坐汽车。每个人都有自己最喜欢的方式。短文列举了格雷格、艾丽沙、丹尼三个人不同的旅行方式。
(1)细节理解题。根据短文的内容:There are many ways to travel: by plane, by train, by ship or by car. 可知,乘飞机,坐火车、坐船或坐汽车。一共四种方式。所以答案是B。
(2)细节理解题。根据最后一段的内容:It's the fastest way of traveling. I can quickly get to another country. 这是最快的旅行方式。我很快就会到另一个国家。可知坐飞机可以节省时间。所以答案是C。
(3)推理判断题。根据格雷格的说话内容:My favorite way of traveling is by car. I can bring my pet dog along. 我最喜欢的旅行方式是乘汽车。我可以带我的宠物狗。可以判断出格雷格希望带着他的宠物狗一起去旅行。故A答案正确。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网