题目内容
______ his mother’s help , the little boy can call her ______13635322770
- A.With , on
- B.With, at
- C.With , about
- D.At, with
试题分析:with带有, 伴随;on在上面;at在一点;about关于. 句意:在他的母亲的帮助下, 这个小男孩能打她的号码13635322770了. 结合语境可知前文表示伴随状况, 下文电话号码前用介词at, 表示数字上的一点, 故选B.
考点:介词辨析
点评:英语介词的一个特点是一词多义,并且介词间语义交叉现象很多,习惯用法也很多,有时很难从词义上区分开来。故学习中要注意不断总结,熟记一些介词和动词的固定搭配用法及习惯用法,是完成此类问题的捷径。
阅读短文,根据短文内容,从短文后得选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。(共8分,每小题2分)
Bill Gates is a very important person in the computer industry. He has been chief officer of Microsoft Company for several years. He is also the richest person in the United States. How did he do it?
He learned a lot from his parents. While Bill was going to school, his father went to college, got a degree, and became a successful lawyer. 1 . His mother was a very busy teacher, but she also loved going to parties. From this, he learned something else: if you want to work hard and play hard, you have to make a schedule.
2 . While most of his friends were playing, Bill read all of the World Book Encyclopedia and finished it when he was 8 years old. 3 . He used to play a lot of sports — swimming, water-skiing, tennis. When Bill got older, he spent more and more time working and playing on a computer.
Before he was twenty, Bill developed the world’s first computer language for the personal computer. 4 . He thought that every home was going to have a computer, and every computer would need software — his software. He said, “ I’m going to make my first million dollars on software by the time I’m 25.” And he did!
|
A. Bill was very clever and confident B. However Bill’s childhood was not all work C. When Bill was young, he spent a lot of time alone D. From this, Bill learned that you have to work hard if you want something E. Once when he was thinking about the future, he realized something important |