题目内容
【题目】阅读下列短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。
As more and more people move to small flats in cities, having a small piece of land to grow flowers or plant trees seems impossible. However, some Japanese landscape gardeners (园林设计师) have showed that, with a little creativity and imagination, you can even create a garden on a truck!
The Kei Truck Garden Competition is held every year in Japan. It is a competition that asks its players to turn trucks into moveable gardens. Landscape gardeners all over the country attend the competition. Everyone tries his best to create the most beautiful little gardens on trucks.
Most players stick to traditional Japanese designs (设计). Others prefer more modern designs. They even add lights and coffee tables into the garden. People are always surprised to see these unbelievable small gardens which are created in the most unexpected place.
If you like gardening but couldn't find a piece of land, you can try to create a small garden of your own.
【1】Where do some Japanese landscape gardeners create a garden? (不超过 5 个词)
______________________________________________________________________________
【2】What do the players who prefer more modern designs add into the garden? (不超过 10 个词)
___________________________________________________________________________
【3】Who may try to create a small garden of their own according to the text? (不超过 15 个词)
__________________________________________________________________________
【答案】
【1】On a truck.
【2】They add lights and coffee tables into the garden.
【3】The people who like gardening but couldn't find a piece of land.
【解析】
文章大意:文章主要讲的是日本举办的把卡车变成可移动的花园的比赛,全国各地的园林师都参加了比赛。每个人都尽力用卡车创造最美丽的小花园。
【1】细节理解题。根据文章第一段第二、三行some Japanese landscape gardeners (园林设计师) have showed that, with a little creativity and imagination, you can even create a garden on a truck!“一些日本园丁在卡车上建造花园啊”。可知是在卡车上,注意大写首字母,故填On a truck。
【2】细节理解题。根据文章第三段第一、二行Others prefer more modern designs. They even add lights and coffee tables into the garden“喜欢更现代设计的玩家会在花园里增加灯和咖啡桌”,可知玩家会在花园里增加灯和咖啡桌,注意大写首字母,故填They add lights and coffee tables into the garden。
【3】细节理解题。根据最后一段If you like gardening but couldn't find a piece of land, you can try to create a small garden of your own“喜欢园艺但找不到一块土地的人可以尝试创建自己的小花园”,可知,喜欢园艺但找不到一块土地的人可以尝试创建自己的小花园,注意大写首字母,故填The people who like gardening but couldn't find a piece of land。
任务型阅读中的细节理解题,首先找出问句中的关键词,然后定位到文章具体位置,然后写出正确答案即可。
例如题目1中,关键词是some Japanese landscape gardeners create a garden,可定位到文章第一段第二、三行some Japanese landscape gardeners (园林设计师) have showed that, with a little creativity and imagination, you can even create a garden on a truck!“一些日本园丁在卡车上建造花园啊”。可知是在卡车上,注意大写首字母,故填On a truck。
【题目】 Take a Bus, a Plane or a Train?
Today is January 9 th. It will be Spring Festival in two weeks . Some of my friends must go home to spend the festival with their family . But how will they go home? Please give them some advice according to the following information.
(Train,Plane,Bus) Number | From | To | Start | Arrive | Price | |
Train | D56 | Qingdao | Beijing | 07:00 | 12:58 | 330 |
T26 | Beijing | Qingdao | 23:00 | 06:50 | 260 | |
Plane | CA360 | Beijing | Sanya | 14:35 | 17:35 | 380 |
CA905 | Beijing | Kunming | 07:35 | 11:10 | 360 | |
Bus | 冀A3890 | Shijiazhuang | Beijing | 08:20 | 14:30 | 80 |
冀A6698 | Shijiazhuang | Beijing | 09:30 | 12:30 | 56 |
根据表格内容选择最佳答案。
【1】Mary works in Qingdao, she will spend the festival with her parents in Beijing. She will go there______
A.by trainB.by busC.by planeD.by bike
【2】Liu works in Beijing, but his wife lives in Qingdao, he will take the train_____ to go there.
A.D56B.T26C.CA905D.冀A3890
【3】If Mr. Wang takes CA360 from Beijing to Sanya with his wife, he will spend______
A.¥380B.¥720C.¥660D.760
【4】Li Dong takes the bus冀A6698 to go home. Then his home may be in____
A.SanyaB.BaodingC.BeijingD.Shijiazhuang
【5】Mr. Lu plans to arrive in Kunming on February 2nd .He must arrive at Beijing airport______
A.at 14 o'clock on February 2nd.B.at 8 o'clock on February 2nd.
C.after 11o'clock on February 2nd.D.before7 o'clock on February 2nd.