题目内容
5.Do you love having your own room?Do you hate to clean it?Sometimes your room becomes so messy(杂乱),and you can't find what you want.You can't even see the floor!
It isn't because you are lazy.It is because you are not arranged(有安排的).
But don't worry.American writer Julie is here to help.She has written"Organizing from the Inside Out for Teens"to help make your life more organized.
In the book,the writer points out that your room is the only space in the world just for you.If you keep it clean and tidy,you will find things easier and have success in life!
But,to have more success,you must arrange all parts of your life.Not just your room!The book gives many tips to help you do this:
1.Always put things back where you find them.
2.Keep anything important in one easy-to-reach drawer.
3.When you buy a new textbook,put your old ones in a drawer.
4.Put labels (标签) on your drawers saying what is in them.
5.Make a plan for each day.Then you will know what you should be doing at all times.
6.Keep to your plan.
If you follow these tips,you will learn to arrange your space and time.And your future will be full of success!
51.The writer thinks your room is messy because you areD.
A.busy
B.lazy
C.not patient
D.not arranged
52.In order to know what we should be doing at all times,we shouldA.
A.make a plan for each day
B.find things easily
C.get up early
D.buy a new textbook
53.Which is right according to the book Organizing from the Inside Out for Teens?A
A.You should always put everything back where you find them.
B.You should put anything necessary in a drawer that's easy to reach.
C.When you buy a new textbook,made a label for it.
D.You should put important things in a drawer hard to reach.
54.The book Organizing from the Inside Out for Teens probably helpsC most.
A.old people
B.new writers
C.young people
D.little children
55.The writer of the passage wants to tell us how toB.
A.read books often
B.organize our life well
C.have our own rooms
D.clean our rooms only.
分析 文章大意:主要讲述的是告诉青少年如何使自己的生活变得更有条理.
解答 51-55:DAACB
51题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第三段It isn't because you are lazy.It is because you are not arranged可知 你的房间很乱并不是因为你懒,而是因为你没有安排,故答案D
52题答案:A 考查细节理解题,根据文中的建议第五条5.Make a plan for each day.Then you will know what you should be doing at all times.可知为每天制定一个计划,这样你就可以在任何时间都知道下一步将要做什么,故答案A
53题答案:A 考查细节理解题,根据文中的建议第一条1.Always put things back where you find them.可知 用完东西之后要把它放回原处,因此A正确,故答案A
54题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第四段She has written"Organizing from the Inside Out for Teens"to help make your life more organized可知这本书是for teens,teen代表十几岁的孩子,故答案C
55题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第四段She has written"Organizing from the Inside Out for Teens"to help make your life more organized可知这本书的内容是告诉青少年如何使自己的生活变得更有条理,故答案B
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
---No,______ is on the chair behind the desk.( )
| A. | he | B. | his | C. | she |
-I used to dumplings,but these days I'm used to bread and milk.( )
| A. | eat;have | B. | eating;having | C. | eating;have | D. | eat;having |
-Joe was telling her some jokes.( )
| A. | cry | B. | laugh | C. | to laugh | D. | to cry |
-Certainly.Two weeks,and you can renew them.( )
| A. | how long can I keep the books | B. | how long I can keep the books | ||
| C. | when should I return the books | D. | when I should return the books |