题目内容

【题目】I was traveling alone through the UK. To reach places that were off the public transportation map,I bought an old car, which cost most of my money. I couldn’t afford to stay in the hotel, so I had to camp in my car for the rest of the trip.

One morning I awoke in my old car on a country road in Ireland and saw a single house. The water in my thermos (保温瓶)had gone cold, so I knocked on the door of the house. A woman opened it. I asked her for some hot water. But she wouldn’t let me get away with just that! I was invited indoors. She asked me to sit at the table and have breakfast with her family. They filled my thermos before I left.

I was greatly moved. And I decided to pass the kindness on. The other day I met a young man who had been driving around to look for a parking lot. He looked increasingly upset. I was glad that I was able to point one out to him. His thankful smile was the hugest reward (奖赏)for me.

1The writer bought the car in order to______________.

A. serve the public B. travel more easily

C. take the trip alone D. save more money

2Why did the writer camp in his car?

A. He was short of money. B. It was his habit.

C. He could have a better rest. D. It would be warmer.

3The writer asked the woman for______________.

A. a map B. a thermos C. some hot water D. a light breakfast

4How did the young man feel at last?

A. Funny. B. Upset. C. Disappointed. D. ThankfuL

5What’s the main idea of the text?

A. Traveling alone is interesting. B. Sharing food is a pleasure.

C. Kindness is the sunshine in life. D. Smile is important to everybody.

【答案】

1B

2A

3C

4D

5C

【解析】这篇短文主要介绍了作者在一次旅行时得到他们的帮助,也决定帮助他人的故事。

1细节理解题。根据文中的第一段To reach places that were off the public transportation map,I bought an old car,which cost most of my money可知 为了到一些地图以外的地方,也就是为了更方便的旅行,故答案是B.

2细节理解题。根据文中的第一段I couldn't afford to stay in the hotel,so I had to camp in my car for the rest of the trip.可知 因为没有钱所以才在车里住宿,故答案是A.

3细节理解题。根据文中的第二段I asked her for some hot water可知 是想要一些热水,故答案是C.

4细节理解题。根据文中的第三段.His thankful smile was the hugest reward (奖赏)for me.可知 他感激的微笑对我来说是最大的奖励,故答案是D.

5主旨大意题。根据文中的大意文章大意:主要描述了作者在一次旅行时得到他们的帮助,也决定帮助他人的故事.可知选择C仁慈是社会生活的阳光符合语境,故答案是C.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,补全表格中所缺的信息。
Many students ask for advice about improving their English. There are three basic questions.
The first question is about real English. Li Hao from Hubei wrote, "I enjoy watching English films and listening to real English songs. But it takes a long time. What do you think?"
This is a great way to learn English! Talk about the film or song with your friends, and guess the meaning of the new words. Just enjoy yourself!
The second question is about speaking. Sam, from Suzhou wrote, "Our school has a foreign teacher. But I'm shy and can't speak to her. What should I do?"
When I visit China, lots of people in the street say, "Hello! How are you? Where are you from? Do you like China?" These questions are quite simple, but they are good to start a conversation. Many people are shy when they speak English, so before you begin, take a deep breath and smile! Smiling always helps.
The third question is about vocabulary. Olive, from Anhui wrote, "I want to remember all the new words. I wrote them down, but I forget them quickly, what should I do?"
Try to remember eight or nine words a day. Write them on pieces of paper and put them in your bedroom. Say the words when you see them, and change them every day. And when you're shopping, how about counting the English words, or saying the English names for everything you see?

Topic: How to

About real English

Some students a long time watching films and listening to songs in English.

You can talk about the film and songs with your friends and guess what the new words .

About speaking

Some people are too to speak English.

You can start a conversation with a.
You can deeply and smilebefore you begin to speak.

About vocabulary

Many students can't all the new English words.

You should try to remember words each day.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网