题目内容

【题目】You don’t need to read today’s newspapers, because there’s _______in them.

A. something special B. nothing special C. anything special

【答案】C

【解析】句意:你不需要看今天的报纸,因为里面没有什么特别的东西。本题考查不定代词。something某事、某物,一般用于肯定句;nothing没有东西、没有事情,用在肯定句中表示否定意思;anything任何事情、任何东西,用于否定句或疑问句中。special是形容词“特别的”,形容词修饰不定代词作定语要放在不定代词的后面。根据句意“你不需要看今天的报纸,因为里面没有什么特别的东西。”可知,C选项符合题意,故答案选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A.根据短文内容,完成下列表格中的信息。

In the past two days, I’ve been to two very different bookstores. They were both in Beijing, and both attracted people in their 20s and 30s. So why were they so different? Because one store was for Chinese people, and one was for Westerners.

At the Western bookstore, in Sanlitun, the books put on display in front—the ones expected to be the most popular—were biographies (传记), books about history, and books about politics and current (现在的) events. Farther back, there was a big shelf full of novels.

At the Chinese store, at the Beijing airport, there were very few books on history, and books on politics and current events were even harder to find. There were a few biographies, but they seemed to be of an instructive (教育性的) nature; almost all of them were about rich people, and how they got rich. What the store did have was lots and lots of books on how to learn English.

As a Westerner, I found this surprising. The kinds of books I’m used to seeing people read—the kinds that were at the first store—are the kinds people read to escape (逃脱) their daily lives. But here most of the books were on how to get rich and how to study English—how to work better and how to study better.

These Chinese books offered no escape from daily life—only ways to improve it. Perhaps this is another area where Westerners and Chinese people can learn from each other. We Westerners could certainly read a bit more for practical purposes (目的). But I also think Chinese people might benefit (受益) from more of something my teachers always encouraged: Reading for fun.

Two different bookstores

Location

Sanlitun

Beijing 1

Customers

2

Chinese people

Books

biographies

books about history,politics and current3

a shelf of4

biographies about rich people and the5 to their success;

about how to learn English

It’s not6 to find the books which are popular in Sanlitun’s bookstore.

The purposes of 7

to be8 from daily life

to 9 daily life

The writer’s attitude

The western readers should read a bit more for 10

purposes.

Chinese readers should learn how to read for fun.

【题目】An old man went to live with his son, his daughter-in-law, and a four-year-old grandson. The old man’s hands trembled, his eyesight was very poor, and he couldn’t walk steadily(平稳地). The family ate together nightly at the dinner table. But the elderly grandfather’s shaky hands and failing sight made eating rather difficult. Rice often dropped on the floor.

The son and the daughter-in-law became angry with the old man, so they put a small table in the corner. There, the grandfather ate alone, while the rest of the family enjoyed dinner at the table. Since the grandfather had broken a dish or two, his food was served in a wooden bowl.

The four-year-old son watched it all in silence. One evening before supper, the father noticed his son playing with a piece of wood on the floor. He asked the child sweetly, “What are you making?” The boy answered, “Oh, I am making a little bowl for you and mama to eat your food from when I grow up.” The four-year-old son smiled and went back to work. The words struck the parents so that they were in silence. Then tears started to stream down their cheeks(脸颊). Though no word was spoken, both knew what must be done. That evening the husband took grandfather’s hand and gently led him back to the family table.

1Why was the old man’s food served in a wooden bowl?

A. Because the wooden bowl was light enough.

B. Because the old man had broken a few bowls.

C. Because there was only a wooden bowl left.

D. Because the son and the daughter-in-law became angry with the old man.

2Why did the husband lead the old man back to the family table?

A. Because he realized his mistakes.

B. Because the old man didn’t drop rice on the floor any more.

C. Because the old man was served in a wooden bowl.

D. Because a gentleman led him back to the family table.

3What’s the best title of the passage?

A. An old man and his son. B. A couple and their son.

C. A wooden bowl. D. A dinner table.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网