题目内容
【题目】Nowadays, more and more parents have moved to cities to make a living. As a result, their children have become “ home-left children(留守儿童)” and they need more care. The survey below is from villages in Sanning Fujian province, 200 children there were chosen to answer the questions.
What they want | Love | Money | Freedom |
52% | 26% | 22% | |
The way to relax | Have sports | Talk with friends | Do some reading |
14% | 62% | 24% | |
The way they prefer to live | Live with parents | Live with grand | Live at |
59% | 14% | 27% | |
What they think of parents’ working in the city | Bad | Good | No idea |
31% | 28% | 41% | |
The happiest place | School | Home | Friends’ homes |
52% | 38% | 10% |
根据以上信息,选择最佳答案
【1】 Home-left children want most.
A. money B. love C. freedom D. health
【2】 About three fifths of the home-left children relax themselves by .
A. doing some reading B. having sports
C. talking with friends D. chatting on line
【3】 home-left children think parents’ working in the city is good.
A. 28% B. 31% C.41% D. 10%
【4】According to the form, home-left children think school is the happiest place.
A. 38 B. 52 C. 104 D. 59
【5】 From the form, we know that .
A. home-left children can get more money.
B. most home-left children prefer to live with their parents
C. home-left children want to live in big cities
D. 2000 children were chosen to answer the questions in the survey
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】C
【5】B
【解析】
试题分析:本篇文章介绍的是留守儿童的一些情况和留守儿童更愿意和父母们在一起生活。
【1】B细节理解题。根据As a result, their children have become “ home-left children(留守儿童)” and they need more care.可知留守儿童需要更多的爱和关注。故选B。
【2】C 细节理解题。根据
The way to relax | Have sports | Talk with friends | Do some reading |
14% | 62% | 24% |
可知有62%的留守儿童通过交谈得到放松。故应该选C。
【3】A 细节理解题。根据
What they think of parents’ working in the city | Bad | Good | No idea |
31% | 28% | 41% |
可知有28%的留守儿童认为父母们在城市的工作是好的。故选 A。
【4】C 细节理解题。
The happiest place | School | Home | Friends’ homes |
52% | 38% | 10% |
可知200名留守儿童中有52%的认为最快乐的地方是学校。故选C。
【5】B 综合理解题。本篇文章介绍的是留守儿童的一些情况,他们更愿意和父母生活在一起。故选B。
【题目】请根据表格提示及自己补充的内容,以How to Keep Healthy为题写一篇80词左右的短文,可以适当地扩展.(10分)(请写在答题卡)
Good Habit | Bad Habit |
get up early | keep long fingernails |
do more exercise | work or play on the Internet too long |
eat healthy food | eat hot food or junk food. |
keep our rooms clean | ........ |
........... | ....... |
.......... | ..... |
........ | |
How to keep health