题目内容

【题目】根据句义及首字母填上所缺单词

1It's raining outside. Please take this u________ with you.

2Alice t______ to get to Beijing on Sunday, but she failed at last.

3The man is very healthy, a______ he is very old.

4He h_______ ever eats fruit and vegetables .He is unhealthy.

5Mike is t______ in playing the violin.

【答案】

1umbrella

2tried

3although

4hardly

5talented

【解析】

1句意:外面正下着雨。请带上这把伞。

此空为名词作宾语,根据“It's raining outside.”可知此处表示带伞 umbrella表示雨伞。故答案为umbrella

2句意:Alice尽力想在周日到北京,但是她最后失败了。

此空为谓语动词,结合句意和首字母可知,此空意为尽力;试着,用try表示。try to do sth.表示尽力做某事。根据后半句中failed可知,此句时态为一般过去时,try的过去式为tried。故答案为tried

3句意:尽管这个男人非常老,但是他非常健康。

结合句意可知,此句是让步状语从句,用although引导。故答案为although

4句意:他几乎从不吃水果和蔬菜。他非常不健康。

根据“He is unhealthy.”可知他不吃水果和蔬菜,根据首字母可知,hardly ever表示几乎不;几乎从不。故答案为hardly

5句意:Mike对弹小提琴有天赋。

结合句意和首字母可知,此处意为对……有天赋,用be talented in表示。故答案为talented

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
According to a new scientific research, we are rapidly going close to major climate change and the effects on the environment could be quite serious. Geographers predict that climate zones could completely disappear within the next eighty years. Where will crops be grown if this happens? When the climate changes a lot, polar regions will get colder and tropical regions will get even hotter. As a result, where will animals be forced to move on the earth?
Climate changes like these could lead to the spread of diseases. Tropical storms and hurricanes(飓风) will not only increase but may also become stronger. If the changes come too quickly, animals and plants may not be able to adapt(适应) right away and could disappear from the earth.
According to Science Daily, a new study predicts that, by the year 2100, many of today's familiar climates will be taken place by climate unknown in today's world. It is urgent that we reduce the risks of far-reaching results for the whole world. The planet itself has been showing signs of change. In 2004, a huge tsunami created by a major earthquake killed thousands in Sumatra and in 2008, thousands more died in China in another big earthquake. Egypt was hit in 2009 with a major earthquake and Haiti was destroyed seriously and became ruins in 2010 by another big earthquake.
Not long ago, scientists discovered ice melting(融化) in west Antarctica(南极洲). This is very worrying because temperatures in this area have remained rather constant(不断的) and actually even lower at time. Melting occurs when temperatures increase and since temperatures have remained, the ice should not be melting. However, satellite data(数据) shows melting around west Antarctica.
Within just the last few months, new reports from around the world have been coming in and most agree that our climate situation is much worse than previously expected. At this point, it doesn't matter what is causing it, but rather, what can be done about it. On the other hand, our world is getting more and more unstable(不稳定) every year. Natural disasters(灾难) are becoming more frequent(频繁的) and serious.
However, other planets are experiencing global warming as well as our own and some scientists believe there may be some connections between these. No one knows anything for sure at this point because there is simply not enough data.
(1)What's the writer's attitude toward the climate changes?
A.We should observe the great changes of the climate carefully.
B.We must connect with other planets to prevent the climate changes.
C.We should try our best to do something against the climate changes.
D.We need to discover what causes the climate changes first of all.
(2)What does the underlined word “tropical” mean?
A.cold and dry
B.cool and wet
C.hot and wet
D.warm and dry
(3)What can be inferred from the passage?
A.Collecting more data will help us to solve the problem.
B.The climate will be much better than we have expected.
C.Earthquakes can be avoided in a few years' time.
D.The ice in west Antarctica will stop melting in the future.
(4)What's the passage mainly about?
A.It tells us how to protect the environment of the earth.
B.It talks about the bad effects of the climate changes.
C.It shows us how to prevent diseases from spreading.
D.It describes what we should do with the earthquakes.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网