题目内容
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 Many hundreds of years ago, the moon was a mystery to people on the earth. What was that glowing ball came out at night? Why did it keep getting smaller, then larger? Why didn't it fall from the sky? Through the ages, people have tried to come up with answers.
To the native people of Bolivia, in South American, the moon was a great chief who once lived on the earth. The Abaluyian people of Kenya, in Africa, believe the moon and the sun were brothers who fought in the sky. In other parts of the world, people believed they saw different pictures in the moon. The Haida Indians of Canada saw a woman carrying a bucket. The Chinese saw a road.
People in the past also used the moon to mark time as a kind of calendar. In fact, in some languages, the word for moon meant “month”. A Native American nation called the Sioux made a calendar of 13 moons, or months. Each moon had a name, such as Moon of Black Cherries, Moon of Green Corn, and Moon of Severe Cold.
Though people of the past found the moon was helpful, mysterious and interesting, they didn't know much about it. They only knew what they could see with their own eyes.
Then almost 400 years age, an Italian scientist named Galileo made a new telescope(望远镜) that was more powerful than any telescope made before. Galileo decided to take his new implement to look at the moon. He discovered that the moon was not the smooth, shiny ball. The brighter places were mostly hills and mountains. The flat areas were lower, which is why they appeared darker.
As more people saw the moon through telescopes, they discovered more about it. Yet, people still had much to learn about the moon.
(1)Which name of the moon is NOT mentioned in the passage?
A.Moon of Severe Cold.
B.Moon of Red Trees.
C.Moon of Black Cherries.
D.Moon of Green Corn.
(2)The underlined word “implement” probably means .
A.idea
B.way
C.tool
D.habit
(3)From this passage, we can know that .
A.Thousands of years ago, Galileo used his implement to look at the moon
B.People in the past also used the moon to mark time as a kind of calendar
C.People discovered that the darker areas in moon were hills and mountains
D.The native people of Bolivia thought that the moon and the sun were sisters
【答案】
(1)B
(2)C
(3)B
【解析】文章大意:本文讲述的是人类对月球的认识的历史。数百年前,月球对人们来讲是一个迷,不知道它为什么晚上会发光,不知道为什么它会有大小圆缺的变化;过去人们也用过月球来标记时间作为历书;后来,意大利科学家制作了望远镜,用它可以更好地观察月球,人们了解了月貌:有山地和平原。但是人们还有许多有关月球的东西未了解。
(1)细节理解题。题意:文中下面哪一个月的名字未被提到?A.Moon of Severe Cold.;B.Moon of Red Trees;C.Moon of Black Cherries.;D.Moon of Green Corn。由第三段最后的句子:such as Moon of Black Cherries, Moon of Green Corn, and Moon of Severe Cold.可知,Moon of Red Trees未被提到。故选B。
(2)词义猜测题。题意:有下划线的单词“implement” 可能意思是什么?A.idea想法;B.way方式,方法;C.tool工具;D.habit习惯。句意:Galileo decided to take his new implement to look at the moon.加利略决定用它的新implement来观察月球。望远镜是他观察月球的新工具。故选C。
(3)推理判断题。题意:从本文中,我们可以知道什么?A.Thousands of years ago, Galileo used his implement to look at the moon数千年前,加利略用它的望远镜观察月球;B.People in the past also used the moon to mark time as a kind of calendar过去人们也用月球标记时间作为一种日历;C.People discovered that the darker areas in moon were hills and mountains人们发现月球上较暗的部分是山;D.The native people of Bolivia thought that the moon and the sun were sisters玻利维亚的土著人认为月亮和太阳是姐妹。由第三段的第一句话:People in the past also used the moon to mark time as a kind of calendar.可知,过去人们用月来记时作为一种历书。故选B。
【题目】选出方框内的单词或词组填空,其中有一个单词或词组是多余的。
remind wonders carry on aloud opposite against |
(1)It's important for students to read English every day.
(2)The post office is just my home.
(3)I'm glad you me of the meeting. I had completely forgotten it.
(4)The Great Wall of China was first built over 2,000 years ago. It is one of the of the world.
(5)Let's donate money to ORBIS for doctors to with their work.
【题目】Choose the right answer according to the passage.
Passage A | Passage B | |||||||||||||||||
Passage C | Passage D | |||||||||||||||||
Passage E
| ||||||||||||||||||
(1)According to Passage A, which sentence is right?
A.Yuan Longping is "the Grandfather of Rice".
B.Yuan Longping was born in 1932.
C.Yuan Longping helped only one country grow more rice.
D.A new kind of rice of developed by Yuan Longping.
(2)If you want to write a true event about the Olympics, you can read ______ for information.
A.Passage A
B.Passage B
C.Passage C
D.Passage D
(3)The best title of Passage D is ______.
A.A Birthday Boy/Girl
B.A Birthday Party
C.A Secret
D.An Invitation
(4)What is the second cheapest way to travel from New Yok to Los Angeles?
A.By coach.
B.By plane
C.By train
D.By car.
(5)What is Maggy?
A.A student.
B.A teacher.
C.A doctor.
D.A policeman
【题目】书面表达
当前,你们学校正在开展“好书伴我成长”的活动。请你根据活动主题并结合表格中所给的信息,以“Growing up with good books”为题,用英语写一份倡议书,向全校同学发出倡议。
读书的益处 | 获取知识,增长见识,变得快乐 |
存在的现象 | 读书时间少,花大量时间听音乐、看电视、上网玩游戏 |
发出的倡议 | 意识到读书的重要性,养成读书的好习惯,多读经典书籍,让读书成为生活中的一部分 |
要求:
1.倡议书应包含所有要点;
2.词数80左右。倡议书的开头和结尾已给出,不计人总词数。
词汇:knowledge知识;open one’s mind增长见识;classics经典作品
Growing up with good books
Dear Friends,
Reading is very important.
Let’s start reading now.