题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 Many hundreds of years ago, the moon was a mystery to people on the earth. What was that glowing ball came out at night? Why did it keep getting smaller, then larger? Why didn't it fall from the sky? Through the ages, people have tried to come up with answers.
To the native people of Bolivia, in South American, the moon was a great chief who once lived on the earth. The Abaluyian people of Kenya, in Africa, believe the moon and the sun were brothers who fought in the sky. In other parts of the world, people believed they saw different pictures in the moon. The Haida Indians of Canada saw a woman carrying a bucket. The Chinese saw a road.
People in the past also used the moon to mark time as a kind of calendar. In fact, in some languages, the word for moon meant “month”. A Native American nation called the Sioux made a calendar of 13 moons, or months. Each moon had a name, such as Moon of Black Cherries, Moon of Green Corn, and Moon of Severe Cold.
Though people of the past found the moon was helpful, mysterious and interesting, they didn't know much about it. They only knew what they could see with their own eyes.
Then almost 400 years age, an Italian scientist named Galileo made a new telescope(望远镜) that was more powerful than any telescope made before. Galileo decided to take his new implement to look at the moon. He discovered that the moon was not the smooth, shiny ball. The brighter places were mostly hills and mountains. The flat areas were lower, which is why they appeared darker.
As more people saw the moon through telescopes, they discovered more about it. Yet, people still had much to learn about the moon.
(1)Which name of the moon is NOT mentioned in the passage?
A.Moon of Severe Cold.
B.Moon of Red Trees.
C.Moon of Black Cherries.
D.Moon of Green Corn.
(2)The underlined word “implement” probably means .
A.idea
B.way
C.tool
D.habit
(3)From this passage, we can know that .
A.Thousands of years ago, Galileo used his implement to look at the moon
B.People in the past also used the moon to mark time as a kind of calendar
C.People discovered that the darker areas in moon were hills and mountains
D.The native people of Bolivia thought that the moon and the sun were sisters

【答案】
(1)B
(2)C
(3)B
【解析】文章大意:本文讲述的是人类对月球的认识的历史。数百年前,月球对人们来讲是一个迷,不知道它为什么晚上会发光,不知道为什么它会有大小圆缺的变化;过去人们也用过月球来标记时间作为历书;后来,意大利科学家制作了望远镜,用它可以更好地观察月球,人们了解了月貌:有山地和平原。但是人们还有许多有关月球的东西未了解。
(1)细节理解题。题意:文中下面哪一个月的名字未被提到?A.Moon of Severe Cold.;B.Moon of Red Trees;C.Moon of Black Cherries.;D.Moon of Green Corn。由第三段最后的句子:such as Moon of Black Cherries, Moon of Green Corn, and Moon of Severe Cold.可知,Moon of Red Trees未被提到。故选B。
(2)词义猜测题。题意:有下划线的单词“implement” 可能意思是什么?A.idea想法;B.way方式,方法;C.tool工具;D.habit习惯。句意:Galileo decided to take his new implement to look at the moon.加利略决定用它的新implement来观察月球。望远镜是他观察月球的新工具。故选C。
(3)推理判断题。题意:从本文中,我们可以知道什么?A.Thousands of years ago, Galileo used his implement to look at the moon数千年前,加利略用它的望远镜观察月球;B.People in the past also used the moon to mark time as a kind of calendar过去人们也用月球标记时间作为一种日历;C.People discovered that the darker areas in moon were hills and mountains人们发现月球上较暗的部分是山;D.The native people of Bolivia thought that the moon and the sun were sisters玻利维亚的土著人认为月亮和太阳是姐妹。由第三段的第一句话:People in the past also used the moon to mark time as a kind of calendar.可知,过去人们用月来记时作为一种历书。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Have you ever heard of a rattlesnake? It is a poisonous (有毒的) American snake. When it is angry or afraid, it makes a noise like a rattle with its tail. It’s very scary. But Heather Ramirez and her husband, from California, in the United States, make a living in an unusual way. They are self-employed (自雇的) snake catchers! They catch snakes, especially rattlesnakes which have gone indoors, and return them to the wild.

Heather describes her work as “protecting people from rattlesnakes and protecting rattlesnakes from people!” In the area where they live, rattlesnakes often come face to face with people. They are found in stores, offices, houses and gardens. Heather explains that it’s not the snakes that are moving into places where people live, but it’s the other way round. The snakes lived in these places first and then the people built houses.

Most people who see a rattlesnake are feared. If you keep your distance, however, the snake won’t bite (咬) you. In twelve years as a snake catcher, Heather has never touched a snake. She doesn’t take the risk. She picks up the snakes with a special tool. This doesn’t hurt them, but it keeps them at a safe distance so that they can’t bite her.

Heather and her husband are very busy because they are never off duty. Catching snakes is a full-time job and they don’t often have a day off. People can get to them at any time of the day or night. Not everyone can do this job, but Heather doesn’t want to do anything else. “I just love my job,” she says.

【1】The Ramirezs make a living in an unusual way by _____.

A. catching and selling snakes B. catching snakes as a part-time job

C. protecting snakes in the wild D. being self-employed snake catchers

【2】 In Paragraph 2, Heather explains why the rattlesnakes _____.

A. never bite people B. are afraid of people

C. are found where people live D. lived with people at first

【3】The underlined word them in Paragraph 3 refers to _____.

A. rattlesnakes B. special tools

C. people around D. the Ramirezs

【4】 Which of the following is true according to the passage?

A. Heather catches snakes only at night.

B. Heather is always ready to do her job.

C. Heather risks touching snakes sometimes.

D. Heather has been a snake catcher for 20 years.

【题目】Choose the right answer according to the passage.

Passage A
Yuan Longping was born in Beijing in 1930. He developed his new kind of rice in 1974, which helped many countries grow more rice than ever before. So he is called "the Father of Rice."

Passage B
Dear Diana,
Last week, we had a history exam but I didn't study for it. I was really worried. In the exam, Tom sat next to me and I copied his answers. Will the teacher give me zero marks if I tell her the truth? Should I tell her?
Yours,
Maggy

Passage C
An Italian marathon runner, Dorando Pietri, entered the stadium and took a wrong turn during the race. He fell down. He was treated by a doctor and he was helped across the finishing line.

Passage D
Sometimes a birthday party can be a surprise party. It is planned by friends but it is a secret. One friend of the birthday boy/girl invites him/her to do something at their house. All their friends arrive early and hide until he/she arrives, and then jump out and shout "Surprise!"

Passage E

Ways of travelling

Cost

Time

New York—Los Angeles

coach

$20

10 hours

plane

$80

2 hours

train

$60

3 hours

car

$230

8 hours


(1)According to Passage A, which sentence is right?
A.Yuan Longping is "the Grandfather of Rice".
B.Yuan Longping was born in 1932.
C.Yuan Longping helped only one country grow more rice.
D.A new kind of rice of developed by Yuan Longping.
(2)If you want to write a true event about the Olympics, you can read ______ for information.
A.Passage A
B.Passage B
C.Passage C
D.Passage D
(3)The best title of Passage D is ______.
A.A Birthday Boy/Girl
B.A Birthday Party
C.A Secret
D.An Invitation
(4)What is the second cheapest way to travel from New Yok to Los Angeles?
A.By coach.
B.By plane
C.By train
D.By car.
(5)What is Maggy?
A.A student.
B.A teacher.
C.A doctor.
D.A policeman

【题目】请根据语篇内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯,并将答案写在答题卡相应的位置上。方框中有两个词为多余项。

slow send with good until child

something get break chocolate when quick

It was sunny yesterday. My son and I went to the cake store to buy a birthday cake for his birthday this Sunday. In front of us in line was a little girl with her mother. The little girl was asking her mother for a box of1. The little girl’s voice almost2the mother’s heart. “I’m sorry, honey. We have no money to buy it.”

My son was watching the mother and daughter all the time. At that time, he3 newspapers to make money to buy himself a new bike. As he watched the mother and the daughter leave the store, he ran4to the salesman and bought a box of chocolate5 his own money. Then he ran out after the little girl and her mother, and gave them the box. He came back and said to me, “All6 should have a box of chocolate because it can make them happy 7 they are sad.”

I was so excited that I bought another box of chocolate for my son. I told him that he was 8 boy in the world and I was proud of him. But he replied, “But Mom, you always do nice things for people and you never get 9for it.” Hearing what he said, I kissed my son and felt really happy. In fact, when you do something nice for someone, you shouldn’t expected10 anything. But when you do get something, you should be very thankful.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网