题目内容
6.Once there was a man traveling in a faraway village.As he was passing the elephants,he suddenly stopped.He found that these huge elephants were being held by only a small rope tied to their front leg.No chains (锁链),no cages.It was clear that the elephants could,at any time,break away from their ropes but for some reason,(A)they did not.He saw a trainer nearby and asked why these animals just stood there and didn't try to get away."Well,"the trainer said,"when they are very young and much smaller we use the same size rope to tie them and,at that age,it's enough to hold them.As they grow up,they still believe they cannot break away. They believe the rope can hold them,so they never try to break free."
How could it be?These animals could at any time break free from their ropes.But because they always stuck right where they were,they believed they couldn't.
Just like the elephants,how many of us go through life believing that we cannot do something,just because we failed at it once before?
(B) is part of learning.We should never give up the struggle (挣扎) in life.
73.找出(A)处划线代词they所指代的内容.
Elephants
74.Why do the elephants never break away from their ropes?(根据短文回答问题)
Because they believe the rope can hold them,so they never try to break free.
75.Translate the underlined sentence into Chinese(将文中划线句子译成汉语)
当它们长大后,仍然相信它们不可能逃掉.
76.从文中找出一个适当的词并用它的正确形式填在(B)处.
Failing
77.What do you learn from the passage?(这篇短文给了你什么启发)
Failing is part of learning.We should never give up the struggle(挣扎)in life.
分析 本文通过讲述作者在村里看到大象鼻子上系着一根细绳,大象却不会挣脱,他感到惊讶.驯象师告诉他这是因为大象在很小的时候,因为挣脱不了这个绳子,他长大了仍然以为挣脱不了,所以就放弃努力了.这告诉我们,失败是生活中的一部分,我们面对失败的时候,不要放弃,要坚持斗争.
解答 73.Elephants 细节理解题,根据It was clear that the elephants could,at any time,break away from their ropes 显然,大象在任何时候都可以做到,逃脱绳子.可知指的是"大象",故答案为Elephants.
74.Because they believe the rope can hold them,so they never try to break free.细节理解题,根据As they grow up,they still believe they cannot break away. They believe the rope can hold them,so they never try to break free当它们长大后,仍然相信它们不可能逃掉.它们相信绳子可以拴住它们,所以它们从不试图逃脱.故答案为Because they believe the rope can hold them,so they never try to break free.
75.当它们长大后,仍然相信它们不可能逃掉. 句子翻译题,根据题干,"as当…时"引导时间状语从句,break away逃脱,故答案为当它们长大后,仍然相信它们不可能逃掉.
76.Failing 细节理解题,根据Just like the elephants,how many of us go through life believing that we cannot do something,just because we failed at it once before?就像大象一样,我们有多少人经历了生活,相信有些事情做不到,仅仅是因为曾经失败过,可知"失败"是学习的一部分,故答案为Failing.
77.Failing is part of learning.We should never give up the struggle (挣扎) in life 细节理解题,根据 ( ) is part of learning.We should never give up the struggle (挣扎) in life.失败是学习的一部分,我们应当永不放弃.
点评 本篇短文是一篇人生感悟类阅读短文.本文通过讲述作者在村里看到大象鼻子上系着一根细绳,大象却不会挣脱来告诉我们,失败是生活中的一部分,我们面对失败的时候,不要放弃,要坚持斗争.本篇阅读理解不是很难,学生不认识的单词非常少.做题时只要细心认真,就能比较好的完成本部分所给的题目.
-I think so.You can see green trees and flowers everywhere.( )
| A. | exactly | B. | especially | C. | actually |
B:I need some help.(86)C?A:What about a scarf?
B:No,that's too boring.
A:(87)A?B:Oh,that's too expensive.
A:How about buying some tennis balls?
B:No way!That's too cheap.
A:Well,(88)EB:Flowers?She likes flowers best,(89)B
A:Let's go to flower store.
B:OK.Thank you!
A:(90)D
| A.Why not buy a camera? B.It's a good idea. C.What should I get for my mom for her birthday? D.I am glad to help you. E.I think it is good to give her some flowers. |
-Haha.I just want to have my hair ______this afternoon.( )
| A. | to cut | B. | cutting | C. | cut | D. | cuting |
| A. | looks after | B. | looks for | C. | takes up | D. | takes after |