题目内容
8.It's Saturday night.Mia,18,is meeting her boyfriend,Nice.He's an hour late.Mia calls Nico four times on his mobile phone.The fifth time be answers."Hello?"
"Nico?It's Mia.Where are you?"
"Uhm…"
"You're late!Are you playing computer games again?"
Mia is angry,Sometimes Nico plays EverQuest (an online game ) for six or seven hours,and he forgets about her.
Games like Everquest and StarCraft are very popular all over the world.Some gamers play for eight to ten hours every day.A man from India played StarCraft for 50 hours nonstop (不间断地)!Three hours later,he died.
"Some people can't stop,"says Dr.Park a researcher in UK."They don't take a break to eat or sleep.They quit (辍学)school.The game is their life.And that's not good."
But there is good news Eiji is from Japan.He makes special tools for gamers.One is a utensil (器皿).Using it,gamers can eat and play at the same time!With another tool,a player can press a button(摁按钮)and send a message to people (for example,"Bring me a drink!").
Nico likes Eiji's tools,but Mia doesn't."Oh no."she says."Now I'll never see my boyfriend!"
46.Mia is angry becauseC.
A.Nico wants to buy StarCraft
B.she wants to buy EverQuest
C.Nico forgets about her while playing games
D.Nico wants to quit school
47.An example of an extreme (极度的)gamer isB
A.Nico's girlfriend B.a man from India C.Eiji D.a person from UK
48.The title for this reading could beC.
A.Computer Games Are Fun to Learn
B.The Best Computer Games Today
C.Too Much Time Online Is Bad
D.The Best Computer Gamer.
分析 全文大意:
星期六晚上18岁的Mia在等她的男朋友Nico.他迟到了一个小时.Mia给 Nico 打了四次电话.第五次电话接了起来.
"喂?"
"Nico?我是Mia.你在哪儿?"
"嗯…"
"你迟到了!你又在玩电脑游戏?"
Mia很生气,有时Nico 玩《无尽的任务》(一款网络游戏)一连6、7个小时,就把她给忘了.像《无尽的任务》、《星际争霸》这些游戏全世界都很受欢迎.一些游戏爱好者每天玩8至10个小时.一位来自印度的男子不间断地玩《星际争霸》游戏长达50个小时.三小时后猝死.英国的研究员Park博士说"一些人停不下来.他们废寝忘食地玩游戏.他们从学校辍学.游戏就是他们的生活.这样不好."但是这对于来自日本的Eiji 却是好消息.他为游戏爱好者发明了特殊的工具.一个是一种器皿.使用这种器皿游戏爱好者能同时吃饭和玩游戏.使用另外一个工具,游戏爱好者可以通过摁按钮向别人发信息.(例如"给我送点喝的.")Nico 喜欢Eiji发明的工具,但是Mia 不喜欢.她说"噢,不.我再也见不到我男朋友了."
解答 答案:
46、C 细节理解题 根据第六段Mia is angry,Sometimes Nico plays EverQuest (an online game ) for six or seven hours,and he forgets about her."Mia很生气,有时Nico 玩《无尽的任务》(一款网络游戏)一连6、7个小时,就把她给忘了"可知Mia很生气是因为Nico 玩游戏时把她给忘了.故选C
47、B 细节理解题 根据第七段A man from India played StarCraft for 50 hours nonstop (不间断地)!Three hours later,he died."一位来自印度的男子不间断地玩《星际争霸》游戏长达50个小时.三小时后猝死"可知关于一个游戏爱好者的极端例子是来自印度的一名男子,故选B
48、C 主旨大意题 根据Some gamers play for eight to ten hours every day.A man from India played StarCraft for 50 hours nonstop (不间断地)!Three hours later,he died.Some people can't stop,"says Dr.Park a researcher in UK."They don't take a break to eat or sleep.They quit (辍学)school.The game is their life.And that's not good."短文一开始Mia和Nico的一通电话揭示了现在许多人沉溺于网络游戏,甚至有人为此而丧命借用英国的研究员Park博士的说法,游戏就是他们的生活.这样不好.可知短文主要讲述了长时间沉溺于网络不好.故选C
点评 做题时先把文章快速通读一遍抓住其大意.对于涉及细节理解的题目,要结合问题从文中找到与之相关的句子,抓住关键词和细节进行选择,和选项进行比对快速选出答案.必要时要联系上下文,即可选出正确答案
| A. | did he | B. | didn't he | C. | does he | D. | doesn't he |
| Chinese Café | |
| Monday-Saturday Lunch 12:00-14:00 Lunch﹩6 (Under10﹩4) | Take away ﹩5Each Box (Put whatever you want into one box) |
| Friday-Saturday Evening 17:00-23:00 Dinner﹩12 (Under10﹩6) | Free Bottle of Wine For Each Table of Four (Evening and over 18only) |
| Sunday Lunch 12:00-15:00 Lunch﹩7 (Under10﹩4) | Enjoy your meal! Tel:4655 9651 Green Avenue,Londnbridge |
A.at 12:30on Tuesday
B.at 14:30on Thursday
C.at 11:30on Sunday
59.Steven and his nine-year-old son go to have dinner in this Chinese Café on Friday evening.They should payC.
A.﹩6
B.﹩12
C.﹩18
60.Bsitting at one table can enjoy a free bottle of wine for dinner.
A.Four 12-year-old boys
B.Four adults
C.A couple with their child.
-I'm afraid not.It ________ outside now.( )
| A. | was raining | B. | rained | C. | is raining |
---Thanks,but you _____.I've had enough.( )
| A. | another; can't | B. | other; mustn't | ||
| C. | others; needn't | D. | another; needn't |
-Wow,so many different____,horses,sheep,flowers…( )
| A. | sizes | B. | shapes | C. | colors | D. | styles |