题目内容
【题目】![]()
In the state of Qin, there was a man called Shang Yang(商鞅). He was a statesman (政治家) and worked out many reforms(改革) for the state, like paying more attention to farming and giving rewards(报酬) to soldiers who were successful when at war.
But these reforms were not easily carried out(执行)at first. Most people didn’t trust Shang Yang. In order to solve this problem, Shang Yang came up with an idea. He put a thin wooden pole(杆) at the south gate of the Qin capital. Many people came to see him and the pole.
Then, in front of the crowd, Shang Yang said loudly, “The man who takes this pole to the north gate will get 10 gold pieces.” It was a simple job and the reward was so large. However, some time passed and no one stepped forward. They all thought Shang Yang was making a joke. Hearing no answer. Shang Yang stepped forward and said, “The reward now goes to 50 gold pieces.” This reward was unbelievably large. Finally, a man from the crowd came forward. He put the pole on his shoulders and walked to the north gate. True to his word, Shang Yang gave the man 50 gold pieces.
After that, the people of Qin were all talking about what Shang Yang did about the pole. They believed he was a man of his word. So when Shang Yang began carrying out his reforms, the people followed him.
Under these great reforms, Qin grew stronger and stronger. At last, Qin made all the seven states into one empire in China.
To be honest is very important for everyone. It will help people believe what they say and respect(尊敬)them.
【1】Who was Shang Yang from the story?
A.He was a statesman.B.He was a king
C.He was an emperor.D.He was a soldier.
【2】Shang Yang gave 50 gold pieces to the person because__________.
A.he needed the pole to be at the north gate.
B.he wanted to teach people a valuable lesson.
C.he was going to introduce his reforms at the north gate.
D.he wanted people to know he could keep his promises.
【3】Why did Shang Yang’s reward increase at last?
A.Because people wanted him to increase it.
B.Because there wasn't enough time.
C.Because Shang Yang heard no answer.
D.Because Shang Yang was happy.
【4】What happened in the history of China after these great reforms?
A.Shang Yang became the first emperor.
B.The first empire of China appeared.
C.The south gate fell down.
D.The state of Qin became weaker and weaker.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】B
【解析】
本文主要向我们介绍了秦国的一位政治家——商鞅,以及他是如何让其他人支持他改革的。
【1】细节理解题。根据“He was a statesman (政治家) and worked out many reforms(改革) for the state”可知,商鞅是一名政治家。故选A。
【2】推理判断题。根据“After that, the people of Qin were all talking about what Shang Yang did about the pole. They believed he was a man of his word.”可知,商鞅给了这个人50枚金币,因为他想让人们知道他是个信守承诺的人。故选D。
【3】细节理解题。根据“Hearing no answer. Shang Yang stepped forward and said, ‘The reward now goes to 50 gold pieces.’”可知,商鞅的奖赏最后增加了是因为没人回应他。故选C。
【4】细节理解题。根据“Under these great reforms, Qin grew stronger and stronger. At last, Qin made all the seven states into one empire in China.” 可知,在这些伟大的改革下,秦变得越来越强大。最后,秦把七个国家统一为一个帝国。结合选项,故选B。
【题目】
| Fay School Founded in 1866 and located twenty-five miles from Boston. Fay is a boarding school(寄宿学校) for students in grades 8-12. The boarding program serves one hundred and twenty students from all over the United States and twenty foreign students, forming a truly multicultural school community. Phone: 508-485-0100 www.fayschool.org |
| Groton School A boarding school located in Groton, Massachusetts. There are about 370 boys and girls, forming the eighth through twelfth grades. A member of the Independent School League and one of the world’s top high schools for preparing students to enter famous American universities. There are many famous graduates(毕业生) like president Franklin D. Roosevelt. Phone: 978-448-3363 www.groton.org |
| Belmont Hill School An independent boys’ school located in Boston, Massachusetts. The school includes 440 students in grades 7-12. Members of the Class of 2015 were accepted at 42 colleges and universities. Belmont Hill is also a founding member of the International Boys Schools Coalition. Phone: 617-484-4410 www.belmonthill.org |
| The Noble and Greenough School A boarding school for students in grades seven through twelve. Located near Boston, Massachusetts. Now there are 603 students. After graduation, all members of the senior class go on to allowed four-year colleges and universities. In 2015, it was given the honor of the 18th best prep school(预科学校) in America by Forbes. Phone: 781-326-3700 www.nobles.edu. |
【1】_________has the most students among the above four schools now.
A.Fay SchoolB.The Noble and Greenough School
C.Groton SchoolD.Belmont Hill School
【2】Which of the following is TRUE according to the massages?
A.Fay School was set up in 1966.
B.Groton School is the 18th best prep school in America.
C.There are only boy students in Belmont Hill School.
D.The Noble and Greenough School is a member of the Independent School League.
【3】What is the passage mainly talking about?
A.It’s about education.B.It’s about travel.
C.It’s about culture.D.It’s about sports.
【4】Where can we probably find these massages
A.In a science bookB.In an advertisement(广告)
C.In a movie postD.In a travel guide book