题目内容

【题目】八、阅读短文, 判断正误。正确的写“ A”, 错误的写“ B”

Some people like to have friends who are different from them.Others like to have friends who are similar to them.What kind of friends do you want for yourself? We asked 200 students this question. Fifty-four percent of them want friends similar to them. Thirty-two percent of them want friends different from them. Other students don’t care if their friends are the same or different. Here are some ideas.

I like to have friends who are like me.Both my best friend Anna and I like traveling.We went to China this summer and stayed there for five days.Next summer we will go to America.However, Anna is more outgoing than me.

— Kate

I like to have friends who are like me.It can be very helpful.I'm a little quiet and my good friend Bob is quiet, too.Sometimes I don't know what to do with my problems. He can tell me what I should do, because he knows about me better than people who are different from me.

— Jack

In my opinion, it is important to have both kinds of friends.That makes your life more interesting.I don’t really care. My best friend is Carol. Carol is funny, and more outgoing than I am. But we both like doing the same things. I think differences are not important in a friendship.

— Paul

114 of the students don’t care if their friends are the same or different.

2Kate and Anna like traveling and they had a five-day holiday in China this summer.

3Jack thinks a friend who is different from him can help him more.

4Paul thinks different kinds of friends can make his life more interesting.

5Paul may have some friends who are quite different from each other.

【答案】

1B

2A

3B

4A

5A

【解析】

本文讲述了有些人喜欢和自己不一样的朋友。另一些人喜欢有和自己相似的朋友。调查了200个学生,问了这个问题。54%的人希望有和自己相似的朋友。32%的人想要与自己不同的朋友。其他学生不关心他们的朋友是否相同或不同。包括了几个学生不同的看法。

1句意:这14个学生不在乎他们的朋友是一样的还是不同的。

根据“…Other students don’t care if their friends are the same or different.”可知200个学生中的14%的学生不在乎他们的朋友是一样的还是不同的,与题干内容不符,故答案为B

2句意:凯特和安娜喜欢旅游,今年夏天他们在中国度过了五天假期。

根据“We went to China this summer and stayed there for five days.”可知今年夏天我们去了中国,在那里呆了五天,与题干内容相符,故答案为A

3句意:杰克认为一个和他不同的朋友可以帮助他更多。

根据“He can tell me what I should do, because he knows about me better than people who are different from me.”可知他能告诉我该做什么,因为他比那些与我不同的人更了解我,与题干内容不符,故答案为B

4句意:保罗认为不同类型的朋友可以使他的生活更有趣。

根据“That makes your life more interesting.”可知这会让你的生活更有趣,与题干内容相符,故答案为A

5句意:保罗可能有一些朋友彼此很不一样。

根据“In my opinion, it is important to have both kinds of friends.”及“I think differences are not important in a friendship.”可知在我看来,拥有这两种朋友是很重要的,我认为在友谊中,差异并不重要,与题干内容相符,故答案为A

“正误判断型阅读理解题”解题思路:

1)阅读原文,捕捉信息。理解大意。先通读原文,捕捉文中所提供的信息,抓住文章大意,理清全文脉络。(2)审读题目,找出相关的依据。读懂短文内容再读题目,把握每一个待判定句子的含义,通过寻读法在原文中找出每一个问题相关的段落与词句,然后依据短文内容对试题所给出的句子进行是非判断。本题第一小题原文是“200个学生中的14%的学生不在乎他们的朋友是一样的还是不同的”,与题干中“这14个学生不在乎他们的朋友是一样的还是不同的”的内容不相符,即可得出答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
(B)
A farmer had a cow. He took very good care of this cow and one day when it was ill, he was very worried. He telephoned the vet.(兽医)
“What's the problem?” The vet asked him when he arrived.
“My cow's ill” the farmer said. “I don't know what the matter with her is. She's lying down and won't eat. She's making a strange noise.”
The vet looked over the cow. "She's certainly ill," he said, "and she needs to take some very strong medicine."
He took a bottle(瓶子) out of his box, put two pills(药丸) into his hand and said, "Give her these. The pills should make her better” How should I give them to her?” the farmer asked.
The vet gave him a tube (管子)and said, "Put this tube in her mouth, then put the pills in the tube and blow. That will make it."
The next day the farmer sat outside his house and looked more worried.
“How's your cow?” the vet asked.” No change,” the farmer said, “and I am feeling very strange myself. I did what you said, I put the tube(管子) in the cow's mouth and then put two pills down it.” And?” the vet asked.” The cow blew first, and blew the pills to my mouth.” the farmer said.
(1)In the story, the vet must be _________.
A.the farmer's friend
B.a milk factory
C.a hospital for cows
D.a doctor for animals
(2)The farmer asked the vet for help when his cow _______.
A.couldn't lie down
B.didn't eat the pills
C.couldn't make any noise
D.was ill
(3)What medicine did the vet give the farmer?
A.Bottle of pills.
B.A long tube.
C.Two pills.
D.A small box.
(4)The vet taught the farmer how ________.
A.to blow the tube
B.to make the cow take the pills
C.to take the medicine
D.to put the tube in his mouth
(5)Which of the following is true?
A.The farmer ate the pills himself.
B.The cow got better after taking the medicine.
C.The vet came to help the farmer change the cow the next day.
D.The farmer waited for the vet outside his house the next day.

【题目】在空格中填上适当的单词, 使对话完整正确。一空一词(含缩写词)。把答案按编号依次填入下方表格内。

A: Good morning, Jack!

B: Morning, Mary. Oh, you didn’t1at Jenny’s birthday party last night? Why? She is your best friend, isn’t she?

A: So she was, but not any more.

B: What2?

A: The day before yesterday, I used her iPad to watch a cartoon after class. I was so careless that it dropped and3. You know what she did to me? She shouted at me and pushed () me down on the floor.

B: Did you say sorry to her?

A: Of course I did.4around was surprised and I was embarrassed.

B: I think she is regretful (后悔的) about what she did and you need to have a talk.

A: I can’t5what she did and I don’t want to be friends with her anymore.

B: She did do something wrong, but anyone can make mistakes (错误). Just think of the happy days you6.

A: Maybe you are right. I’ll consider (考虑) that.

B: What did you do last night?

A: I stayed at home and watched TV.

B: Did you watch America's Got Talent? I missed it last night.

A: No. In fact, I 7watching talent shows. They are meaningless and I can expect to learn nothing, I think.

B: What kind of TV shows do you like?

A: I like8programs because I can know what is happening around the world. I also watched a program about how to learn Chinese.

A: Such programs usually makes me9. I always want to sleep every time I watch them.

B: I want to visit China by myself next year. I think learning some Chinese is10.

A: You’re talented in language learning. I think you can learn some Chinese quickly.

B: Thanks.

【题目】阅读下面短文, 根据其内容, 完成表格中所缺的信息, 并按编号把答案依次填在题后的横线上。

I fell down (摔倒) and broke my arm last year on my way home after school. Anna was walking near me at that time. She ran to me and took me to the hospital. In the following days, she told me jokes and helped me with study. We talked about everything. We became good friends soon.

Anna is very beautiful. She is tall and quite thin. She has curly hair. It’s long and blonde. She usually wears a pair of red glasses and she always wears cool clothes. Sometimes I wish I could be as beautiful as she is. Anna could play the piano very well when she was just five years old. She is good at singing, too. She sings beautifully and clearly. She won many singing competitions. She started learning to play the guitar last month. Now she can play many pieces of music well. Anna is good at math. She does lots of math exercises every day and she goes to math class on the weekend. I was afraid of math and I always failed (不及格) in math test. But now my math is better with the help of Anna. She spends three hours helping me with my math every day.

Every one of us, rich or poor, should have one or more good friends. Friends are very important in our lives because they are always there when we need them.I am truly happy to have a friend like her.

My best friend Anna

1why we became friends

I broke my arm and Anna took me to the hospital.

Anna made me 2, helped me with study and talked about everything with me.

Characters of Anna

Looks

She is a tall and thin girl with long blonde curly hair and red glasses and wears cool clothes.

3

She is good at music.

Study

She is good at math.

My feelings

Friends are very important because they4about us.

Every one of us should have5one good friends.

I am truly happy to have a friend like Anna.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网