题目内容

【题目】Everyone needs friends. There is an old saying: Friends are God’s way of taking care of us. But how do you find real friendship and keep it?

“The Care and Keeping of Friends” by American author Sally Seamans tells young students some smart ways to find friends.

Sally says finding friendship is just like planting a tree. You plant the seed and take care of it to make it grow.

First, you should choose a friend. What makes a good friend? It is not because a person has money or good looks. A good friend should be kind and patient. For example, if you have a bad day, a good friend should listen to your complaints(抱怨) and do their best to help. To make a friend, you cannot be too shy. You should make each other happy and share your lives.

But things cannot always be happy. Even the best friends have fights. What should you do when you have a fight with your friend? You have to talk to them. When there is no one around, have an honest talk. If he or she doesn’t want to talk, you could write a letter.

Sally says there are three steps to being friends again: Tell him or her how you are feeling; say what your friend has done wrong, and explain why you did this or that. The book also has advice on some small but important things like celebrating your friends’ success. Even if you haven’t had a real friend before, you will start to think of having one if you read this book. Because the book tells that friendship is the most important thing in your life.

【1】The writer of the text really wants to tell us________.

A.life is great if we have friends

B.an old saying

C.Sally Seamans is an American writer

D.God’s way of taking care of us

【2】“The Care and Keeping of Friends” is_______.

A.the word of the God

B.a way of making good friends

C.the name of a book by Sally

D.a story from a newspaper

【3】A good friend should_______.

A.have a lot of money B.have good looks

C.be kind and patient D.listen to you

【4】Good friends will_______.

A.always be happy B.do their best to help you

C.never do wrong D.not have a fight

【5】What can’t you do if your good friend has done wrong?

A.Write a letter to him or her.

B.Have an honest talk with him or her.

C.Tell him or her your feeling.

D.Have a fight with him or her.

【答案】

【1】A

【2】C

【3】C

【4】B

【5】D

【解析】

试题分析:这篇短文主要在讲述怎样维持好朋友之间的友谊。开头部分点明了朋友对于人生的重大意义。接着围绕美国作家Sally Seamans的书,首先阐释了判断一个好朋友的标准。文中还提到,好朋友并不总是快乐的,也会发生争吵。当朋友间发生争吵时,朋友一方应该主动和对方交谈,或者向对方写信。最后一段提出了如何成为好朋友的三个方法,包括和朋友交谈,告诉对方自己的感受等等,还点明了友谊是人生中最重要的事情。

【1】A主旨大意题。本题是在询问这篇短文的作者是想要表达些什么。结合全文的阅读,可知这是在介绍一本关于怎样交朋友的书籍。短文的一开头“Everyone needs friends.(每个人都需要朋友)。”已经点名这篇课文的主题,以及最后一段最后一句“Because the book tells that friendship is the most important thing in your life.(因为这本书告诉我们只有友谊是你的人生中最重要的事情)”。只有A“有朋友的生活才是最棒的人生。”是最佳选项。

【2】C细节理解题。根据短文第二句话““The Care and Keeping of Friends” by American author Sally Seamans tells young students some smart ways to find friends.”可知,这是本由美国作家所写的书,用来指导年轻人一些交朋友的方法。故选C。

【3】C细节理解题。根据短文第四段第四句话“A good friend should be kind and patient.”可知,一个好朋友应该和善有耐心。同样的在第四段,可以得知,评价好朋友的标准不能依据朋友的面貌和钱来判断的。作为评断好朋友和善有耐心的标准可以从朋友是否倾听你的诉说来判断。故选C。

【4】B细节理解题。短文倒数第二段,讲到好朋友间并不总是快乐的,即使是最好的朋友也会吵架。可知好朋友间也会向对方做错事情,因此,真正的好朋友应该是尽力帮助对方的。故选B。

【5】D细节理解题。根据短文最后两段,当好朋友对你做错事情时,应该主动和对方交谈,或者给对方写信,或者告诉对方自己的感受,但是不可以和对方发生口角。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读

When I was twelve years old I wanted nothing more than to be accepted onto a club baseball team. If I made a team like that I would be playing with the best competition for my age in Massachusetts and some teams from all over the country. I have always had a great understanding of the game and played very well but never at that level. I played baseball all summer and it was time for tryouts(选拔赛) in the fall. The team I tried out for was the South Shore Baseball Club or “The Seadogs.” On the field I was very nervous and didn’t play as well as I knew I could. A week later I received a letter saying “Thank you for participating (参加)in our tryout, however we have a limited(有限的) amount of spots on our club and we will not be inviting you to play on the team. Better luck next year.”

After they sent me that letter I stopped playing competitive baseball. I only played for my town baseball team. ①很幸运地是,我遇到了爸爸是教练的Jimmy Perron, 一个很棒的球员。 He thought I was good at baseball. Soon, I got to another tryout. I tried my absolute(完全地) hardest and did well.

About one week later, a letter came to my house.② I couldn’t wait to cut it open and read, “James, you are invited to play for the Mass Pride Baseball organization in the ’09season.” I had reached my goal. But it doesn’t end there. I already have a new goal. I hope to be able to play ball on the college level someday.

任务一:请根据材料内容,回答76,77题。

1Why was I always crazy about baseball when I was young?

_______________________________________________________________

2What did I do after being refused to be in the baseball club?

_______________________________________________________________

任务二:请将材料中①处的中文句子翻译成英文。

3_______________________________________________________________

任务三:请将材料中②处的英文句子翻译成中文。

4_______________________________________________________________

任务四:请给这篇材料加一个合适的标题。

5_______________________________________________________________

【题目】Answer the questions.

Some kinds of mental skills naturally decrease as people get older. Yet research seems to show that some training can improve such skills. A recently published study also appears to demonstrate that the good effects of training can last for many years after that training has ended.

Researchers at Johns Hopkins University in Maryland wanted to learn how long memory and thinking skills would last in older people who trained to keep them. The people were part of the ten-year research project. They were taught methods meant to improve their memory, thinking and ability to perform everyday tasks.

More than 2,800 volunteered for the study called ACTIVE - short for Advanced (Cognitive) Training for Independent and Vital Elderly. Most studied when they were more than 70 years old.

The volunteers took one of several short training classes meant to help them keep their mental abilities. One class trained participants in skills including how to remember word lists. Another group trained in reasoning. A third group received help with speed-of-processing - speed of receiving and understanding information. A fourth group - the control group did not get any training.

Earlier results had established that the training helped the participants for up to five years. Now, lead study writer George Rebok says, the research showed most of the training remained effective a full ten years later.

Professor Rebok and his team found that the people trained in reasoning and speed-of-processing did better on tests than the control group.

"We are wondering whether those effects which endured over time would still be there ten years following the training, and in fact, that's exactly what we found."

The effect on memory, however, seemed not to last as long. Still, the old people in any of the three classes generally reported less difficulty in performing daily activities than the control group. The total training time for the older people was between 10 and 15 hours.

1Which statement is true according to the text?

A.This kind of training can only have effect on people for a few years

B.The people were trained during a period of ten years.

C.All the people who were studied were more than 70 years old.

D.The second group were trained how to remember word lists.

2What can be inferred from the passage?

A.There were four groups being trained.

B.The old people trained can remember words better.

C.The second and third group improved their skills better than the first one.

D.The research showed that the effect of the training could absolutely last 10 years.

3What’s the main idea of the fourth paragragh?

A.What was the meaning of the research?

B.How was the research conducted?

C.Why was the mental training effective?

D.How long did the research last?

4What is the best title of the passage?

A.Mental Training Helped Elderly Stay Sharp for Years

B.How to improve our mental health

C.Four groups of old people were trained mentally.

D. The result of a ten-year research

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网