题目内容

【题目】You see people in movies celebrating a white Christmas in England or the United States. But Christmas in Australia is different.

The holiday, celebrated on Dec 25, comes at the hottest time of the year in Australia. The temperature is usually about 30°C in most cities and can even be over 40°C. There is certainly no white Christmas in Australia.

Because it is so hot, the tradition is to have a lunch outside and to swim in the pool or beach. (A) Most people have a one-week holiday during this time, so they will travel to meet their family for Christmas lunch. Christmas lunch is usually a big meal of ham, turkey, salad and fresh seafood. Family members all cook something different to bring to a big meal . I always enjoy Christmas lunch because there are lots of good cooks in the family. One year my aunt even made a delicious gingerbread house(姜饼屋) that we ate for desert.

Children get presents from “Santa Claus” and are always excited to play with them. (B) It is a fun time to play or swim in the pool with the other members of your family.

The sport of cricket(板球) is very popular in Australia and another tradition is to play a game of cricket in your backyard. So the children were playing cricket(C) __________parents were watching it in the backyard. So I always enjoyed playing with cousins when I was growing up.

So Australia might not have a white Christmas. But it is still a very exciting and fun time of the year.

1Why is there no white Christmas in Australia?

___________________________________

2请把(A)处划线的句子进行同义句转换

Most people have a one-week holiday during this time, so they will travel to meet their family for Christmas lunch.

Most people have________ ________ ______ during this time, so they will travel to meet their family for Christmas lunch.

3请把(B)处的句子翻译成汉语___________________________________________

4请在(C)处填入一个适当的连词,使句意完整、上下文通顺_______________

5请给短文拟一个适当的题目。

__________________________________

【答案】

1Because the holiday, celebrated on Dec 25, comes at the hottest time of the year in Australia.

2one/a week off

3和你的家庭其他成员一起玩或者在游泳池里游泳是很有趣的。

4while

5Australia’s Christmas\Christmas in Australia

【解析】

文章介绍了在澳大利亚,圣诞节的到来时间、以及与英国和美国不同的庆祝节日的方式。

1细节理解题,根据第二行“The holiday,celebrated on Dec 25,comes at the hottest time of the year in Australia.The temperature is usually about 30°C in most cities and can even be over 40°C.There is certainly no white Christmas in Australia.”可知本题的答案是:Because the holiday, celebrated on Dec 25, comes at the hottest time of the year in Australia.

2对原句进行同义句转换,通过对比原句和答题句可知,需要把原句中a one-week holiday一周的假期用同义词组转换也就是一周不上班,所以本题的答案是:(1). one/a (2). week (3). off。

3句子翻译题此句句型是it is a fun time to do sth做某事是有趣的时刻,按照这个句型结构顺序翻译,玩或者在游泳池里游泳是很有趣的时刻。然后看地点是in the pool在游泳池中,with the other members of your family是和其他家庭成员。按照正常的语序调整,故答案为和家庭其他成员一起玩或者在游泳池里游泳是很有趣的时刻

4句子结构题。So the children were playing cricket(C) __________parents were watching it in the backyard.因此当孩子们在玩板球时,父母在后院看着他们。分析句子结构可知,前后半句都是过去进行时态,表示两个动作同时进行,一边……一边……。故本题的答案为while。

5主旨大意题。根据语境,文章第一、二句话是开篇之句,也是本文要讲述的主题句You see people in movies celebrating a white Christmas in England or the United States.But Christmas in Australian is different你们看到电影里英国和美国庆祝白色圣诞节,但是澳大利亚的圣诞节却不一样。可知文章主要介绍的是澳大利亚的圣诞节,故应该以澳大利亚的圣诞节为题目,故答案为Christmas in Australian.

主旨大意题是近几年初中英语阅读中最常见的题型,出题方式有:找主题句及找出文章的题目。这类题型相对简单一般只需阅读文章首尾段即可找到正确答案。例如小题5,概括本文的标题,通过阅读第一段You see people in movies celebrating a white Christmas in England or the United States. But Christmas in Australia is different.很容易找到主题句是But Christmas in Australia is different.再对这句话进行概括可知本题答案是Christmas in Australian。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Is the world too crowded? Well, that’s a hard question to answer. It’s all a matter of perspective(视角).In Montana, you might drive for a mile in any direction and not see another human being. In Macao, 60,000 people live in every square mile!

What is true is that the world’s population doesn’t stay the same. It has been increasing at a very fast rate(比例).That’s in part because in each generation() these are more people who then have children than in the last generation.

Five hundred years ago, the population of the world was about 460 million. In 1900,the world’s population was under 2 billion(十亿).Right now it is doubling every 40 years. That means, if this rate of growth continues, when you are a parent, there will be twice as many people on earth as there are now. Wow! Now that’s a whole lot of people! Soon the world’s population will probably reach 7 billion. Some people worry about that! But there is a lot of disagreement about just how many people on earth equals(相当于) too many people. But everyone agrees that the more people there are, the more resources(资源) the world needs to feed, house and take care of all of them, and the more need there is to think carefully about how we live and use the earth’s resources.

1From the first paragraph we can know that ________.

A. Montana is too crowded

B. Macao is too crowded

C. the world is too crowded

D. the world is not too crowded

2The population is increasing fast partly because ________.

A. people live longer than before

B. there are less wars than before

C. medicine is developing faster than before

D. more couples now would like to have children than before

3What was the world’s population 100 years ago?

A. 450 million. B. about 2 billion.

C. 40 billion. D. 7 billion.

4The writer thinks that with the population increasing, we should ________.

A. find more resources

B. use more resources

C. think about our ways of living

D. move to other places

5From the passage we can learn that the writer ________.

A. thinks the world already has too many people

B. thinks the world can feed no more than 7 billion people

C. is not sure when the world’s population will reach 7 billion

D. is not sure what the largest population that the world can feed is

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网