题目内容

【题目】 We all know that it is ____to keep healthy. But not all people know____to keep healthy. After five days’ hard work, we need to have a good rest at weekends. But it seems that some don’t know how to spend weekends in the right way. They enjoy ____cards at night and don’t go to bed until midnight or even later. Some gamble (赌博) all night. They forget that to get ____sleep is necessary for health. Some never get up early in the ___and take some exercise. It is true that doing exercise is very important for us to keep_____Some smoke a lot. They forget that __ smokers are more likely (可能的)to have lung cancer (肺癌) than those who don’t smoke. Some drink too much wine. ____too much is harmful (有害的) to the body. Some eat too much fat, they may always ____tired. Vegetables are good to the body. But some don’t like eating vegetables. ____is also very good to body. As a saying goes: “An apple every day keeps the doctor away.” So don’t forget to eat some fruit.

1A.importantB.goodC.niceD.happy

2A.whenB.howC.whatD.why

3A.to playB.playC.playingD.plays

4A.muchB.manyC.a littleD.enough

5A.morningB.afternoonC.eveningD.day

6A.healthB.healthyC.clearD.up

7A.lightB.heavyC.goodD.strong

8A.DrinkB.DrinkingC.EatD.Smoke

9A.areB.keepC.sayD.feel

10A.WaterB.MilkC.TeaD.Fruit

【答案】

1A

2B

3C

4D

5A

6B

7B

8B

9D

10D

【解析】

短文大意:本文是说明文,从充足的睡眠、做运动和饮食习惯等几个方面介绍了如何保持健康。

1句意:我们都知道保持健康是很重要的。

考查形容词辨析。A. 重要的;B. 好的;C. 好的;D. 快乐的。本句是宾语从句,不定式短语to keep healthy是从句的真正主语,句子结构为it is+adj+to do sth.根据句意语境,可知important符合句意,故选A

2句意:但不是所有的人都知道如何保持健康。

考查“疑问词+不定式”结构。A. 何时,问时间;B. 如何,问方式;C. 什么,问事情;D. 为什么,问原因。根据to keep healthy可知需用疑问副词,when不合语境,故选B

3句意:他们喜欢在晚上打牌,直到午夜甚至更晚才上床睡觉。

考查动词形式辨析。enjoy doing喜欢做某事,固定结构;打牌,play cards。根据句意语境,可知选C

4句意:他们忘记了充足的睡眠对健康是必要的。

考查形容词辨析。much许多的,修饰不可数名词;many许多的,修饰复数名词;little一点;enough足够的。根据下文is necessary for health可知充足的睡眠对健康是必要的,故选D

5句意:有些人从来不早起做运动。

考查名词辨析。A. 早上;B. 下午;C. 晚上;D. 白天。根据上文get up early可知是在早上起床,故选A

6句意:做运动对我们保持健康是很重要的,这是真的。

考查形容词辨析。“keep +形容词”表示保持某种状态;health(健康)是名词,up(向上)是副词,都可排除。healthy健康的,clean干净的;根据doing exercise is very important for us可知做运动对我们保持健康是很重要的,故选B

7句意:他们忘记了重度吸烟者比不吸烟的人更容易患肺癌。

考查形容词辨析。A. 轻的;B. 重的;C. 好的;D. 强壮的。根据下文are more likely to have lung cancer than those who don’t smoke.可知重度吸烟者更容易患肺癌,故选B

8句意:喝酒太多对身体有害。

考查动词形式辨析。本句缺主语,需用动名词做主语;根据句意语境,可知选B

9句意:有些人吃太多的脂肪,他们可能总是觉得劳累。

考查系动词辨析。are是;keep保持;say说;feel感觉。根据Some eat too much fat,可知feel tired符合句意,故选D

10句意:水果对身体也很好。

考查名词辨析。A. 水;B. 牛奶;C. 茶;D. 水果。根据下文So don’t forget to eat some fruit.可知选D

完形填空。主要题型有(1)考查词义辨析:名词辨析,形容词副词辨析,冠词辨析,介词连词辨析等;(2)考查句子时态,语态,要根据语境,选择正确的时态和语态的选项;(3)考查从句(宾语从句,定语从句,主语从句等);(4)根据固定句型或短语结合语境选择正确的选项。本题主要考查单词或短语辨析,做此类型题时,要知道每一个词的意义,然后结合上下文背景语境,选择适合语境的选项。例如小题10,四个选项都是名词,考查名词辨析:A. 水;B. 牛奶;C. 茶;D. 水果。根据下文So don’t forget to eat some fruit.可知选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
(A)
“Three apples have changed the world. One is for Eve, one is for Newton. The third is in the hands of Steve Jobs.” said someone.
Steve Jobs was the former CEO of the Apple computer company in his parents' garage (车库) on April Fool's Day, 1976. Through many years' hard work, Jobs and his Apple product s were a great success. People believe he has made the world a better place. Many young people also think of Apple products as a fashion icon.
Because of his great achievements in this area, he was honoured(给予荣誉) with a number of awards, including the National Medal of Technology in 1985, the Times cover character(封面人物) and the Most Successful Manager in 1997.
Jobs' road to success wasn't an easy one. He experienced several ups and downs, but he was still standing. Just as Hemingway in The Old Man and the Sea said, "A man can be destroyed, but not be defeated (打败). So he was considered as an American hero.
What did Jobs' workers and family members think of him?
On one hand, some workers described him as a strange, bad-tempered boss. They said he was impatient with those who disagreed with him or didn't understand his ideas. On the other hand, his family members thought of him as a home-loving dad with each of his four children. He worried about all the things of them, such as their boyfriends, travel, safety and even skirt length. Though he was quite busy, he still attended his daughter's graduation party.
(1)Where did Steve Jobs set up the Apple computer company?
A.In his own house.
B.In his friend's house
C.In his friend's garage.
D.In his parents' garage.
(2)What do you think of Steve Jobs according to (根据) the passage?
A.Home-loving.
B.Honest.
C.Jealous.
D.Humorous.
(3)What award did Steve Jobs achieve in 1985?
A.The Most Successful Manager.
B.The Top Richest Man
C.The National Medal of Technology.
D.The Times cover character.
(4)Why was he considered as an American hero according to the passage?
A.Because he developed lots of Apple products.
B.Because he set up the Apple computer company.
C.Because he devoted himself to the area of computer.
D.Because he wasn't defeated after several ups and downs.
(5)From the passage, we know that _____.
A.Steve Jobs was very famous only in the USA
B.Steve Jobs was too busy to care about his children
C.Steve Jobs changed the world a lot with his Apple products
D.Steve Jobs never got into any trouble on his way to success

【题目】根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选出一个能填入相应空白处的最佳答案。
Tom was a student. He was a healthy and strong boy. He loves sports, and football is his 1. Tom had never felt ill, but yesterday he didn't get up until his mother 2 him up. His mother asked him to eat breakfast quickly and not to be late for school. But Tom told her that he felt very ill and had a bad headache. He said he couldn't go to school. Tom’s mother took him to 3. The doctor looked 4 the young man carefully and asked him a few questions. Tom told the doctor that he 5 like this for a whole night. He felt tired and coughed terribly. The doctor found Tom's 6 was not high and he got to know Tom had just a big breakfast. Tom's mother worried about her son. But the doctor said it was 7 serious. It seemed that Tom only had a cold. After 8 some medicine Tom could soon be 9 enough to go to school. When his mother was just trying to take him to school, Tom cried and said he was feeling 10 worse. Because he didn't want to go to school,in fact there would be a world cup of football match on TV .
(1)A.best B.favorite C.interest D.friend
(2)A.woke B.kept C.took D.told
(3)A.the hospital B.restaurant C.school D.home
(4)A.after B.for C.up D.over
(5)A.had been B.has been C.been D.looked
(6)A.headache B.cough C.temperature D.ill
(7)A.something B.nothing C.anything D.everything
(8)A.bringing B.buying C.taking D.eat
(9)A.good B.well C.nice D.kind
(10)A.much B.more C.less D.bad

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网