题目内容
【题目】根据短文内容, 完成后面的练习。
Sydney is a young city with about 200 years' history. But in Australia, it is the oldest city. Sydney is the most populous(人口稠密) city of Australia.
The climate of Sydney is very good. It's neither too cold during the winter nor too hot during the summer. The sky is blue, the air is fresh, and birds sing in the garden. People who live in Sydney seem to have an easy life. They will tell you, “Don't worry.”
A) Many people think that Sydney is one of the most attractive cities in the world. It has many tall and modern buildings. Among them, Centrepoint Tower is the tallest. Standing on the 305-metre tower, you will have a great view of the city.
B) Sydney is famous for its deep harbour. The harbour has many bays and beautiful surf beaches. Among them, Bondi Beach is the most popular, and it also serves as a large port. Ships carry wool, wheat and meat from Sydney to other countries.
People in Sydney like to call themselves Sydneysiders. They are mostly friendly and easy-going. When they are not working, they love to have a good time at the beach.
(1)Sydney is ___________ of Australia.
A.the capital city
B.the oldest city
C.the youngest city
D.the second largest city
(2)The life of the people in Sydney is .
(3)请将画线部分A 翻译成汉语。
(4)请将画线部分B改为由that引导的定语从句。
(5)Among all the beaches in Australia, in Sydney is the most popular.
【答案】
(1)B
(2)easy/relaxed (符合题意即可)
(3)
很多人认为悉尼是全世界最具魅力的城市之一。
(4)
Sydney is famous for its deep harbour that has many bays and beautiful surf beaches.
(5)Bondi Beach
【解析】
⑴细节理解。根据第一段But in Australia, it is the oldest city. 可知选B。
⑵细节理解。根据第二段People who live in Sydney seem to have an easy life. 可知填easy或relaxed。
⑶句子理解。这是一个宾语从句,one of the most attractive cities最吸引人的城市之一。故译为:很多人认为悉尼是全世界最具魅力的城市之一。
⑷两句的重复部分是harbour。前一句中的harbour当作先行词,后一句中的the harbour用that代替,因此这个定语从句为:Sydney is famous for its deep harbour that has many bays and beautiful surf beaches.
⑸细节理解。根据倒数第二段Among them, Bondi Beach is the most popular,可知答案是:Bondi Beach