题目内容
【题目】
![]()
A Passion(热情)for Driving
It was a Friday morning, 7:30 am. I felt too lazy to drive my car, so my son booked an Uber. In five minutes, the Uber reached our door. I checked the cab number and got inside the car. I was busy searching my bag for an important paper, so I just said, “Please, go quickly! I’m in a hurry!”
The driver replied, “Yes, ma’am!”
I was surprised when I heard a female voice. I stopped for a second and looked at the driver. She was a young lady. Maybe around 30 or 32 years old. I had never had a female Uber driver before. I became interested in why she chose this job. I started the conversation, “If you don’t mind, can I ask you some questions?”
“Yes, ma’am! No problem,” she said.
“I guess you are well-qualified,” I said.
“Yes, ma’am! I have completed my education. I have even gotten my MBA.”
“What made you choose to do this job?” I could see her smiling face in the rear-view mirror(后视镜).
I love driving. I don’t care how big or small my job is. I wanted a job where I can get satisfaction. I haven’t made much money from it yet, but as I told you, I love driving! That’s all there is to it.” Very politely, she said, “Driving has been my passion since childhood. Of course, I respect each and every job. In this case, at least I realized my dream.
【1】When the author first got into the cab, she was surprised because ___________.
A. she entered the wrong cab B. she couldn’t find an important paper
C. she was running late D. she noticed the driver was a woman
【2】Which of the following is NOT true about the driver?
A. She was well- qualified. B. She was young.
C. She earns good money by driving. D. Her childhood dream was to be a driver.
【3】What do you think of the driver?
A. Well-educated. B. Lazy. C. Impolite. D. Funny.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【解析】文章讲述了一个年轻女人对开车的热情。
【1】根据I was surprised when I heard a female voice.可知因为司机是个女人很惊讶;故选D
【2】根据I haven’t made much money from it yet,可知开车挣的钱不多,所以C不对;故选C
【3】根据“Yes, ma’am! I have completed my education. I have even gotten my MBA.”可知这个司机受到良好的教育;故选A