题目内容

【题目】任务型阅读。

Now there is a family problem. Nearly every parent says that we never grow up. In fact we are probably 16 or 17 years old. In their eyes, we are always little ones and often do wrong things. For example, when I need to stay at home alone, they always worry about me and my life without them.

(1) Most parents always think that they have offered the best things they can to make their children live in a comfortable world. They buy their children pretty clothes, cool shoes, everything that they can for their dear children. In return, (2)他们只想他们的孩子在考试中取得好成绩.

But why still can’t their children understand them? Does it mean that we still want more material things? No. In fact, what we want is a true family. What does a true family mean ? ” I think it means a place where we can hide ourselves from the cold world outside. From here, we can get warmth, we can get consolation(安慰), and we can get happiness. And one important thing is that we should be stronger and more confident in the outside world because we know that we have a true family.

So I think that parents should sit down to talk with their children to let them know that they have a true family, so the children and their parents could understand each other more and more. Then, parents will not treat their children as little ones.

任务一: In the eyes of most parents, what are their children like ?

1

任务二:翻译划线句子(1)翻译成汉语 2

任务三:划线句子(2)翻译成英语3

任务四:What’s the main idea of the third paragraph? 4

【答案】

1Their children never grow up.

2绝大多数父母认为他们已经给了孩子他们所能给的最好的物质,是为了他们的孩子生活在一个舒适的世界里。

3They only want their children to get good grades in exams.

4Parents should offer a real home and often communicate with their children.

【解析】

本文叙述了在当今的社会父母认为他们能够给孩子提供最好的东西,能够使孩子过上舒适的生活,但是孩子仍然不理解父母,孩子们需要的不是物质而是真正的家,是一个能给他们温暖、安慰和幸福的家,那么解决父母和孩子之间的问题的方法就是父母和孩子多沟通,父母不要把孩子看成小孩.

1细节理解题,根据“Nearly every parent says that we never grow up. 几乎每个家长都说我们永远不会长大。”,所以在父母心中孩子都是长不大的,故填:Their children never grow up

2翻译题.这是一个复合句,根据题干“Most parents绝大多数父母”,“ have offered the best things现在完成时,提供最好的物质”,“make their children live in a comfortable world让他们的孩子生活在一个舒适的世界里,” make sb do sth.让某人做某事,组织语言,故填:绝大多数父母认为他们已经给了孩子他们所能给的最好的物质,是为了他们的孩子生活在一个舒适的世界里。

3考查翻译题.根据提示他们只想他们的孩子在考试中获得好分数.是事实,所以时态是一般现在时,want sb to do sth是固定短语想让某人做某事,good好成绩; in the exams在考试中,故答案是They only want their children to get good grades in exams.

4归纳题.根据短文的大意尤其是最后一段的内容可知,对于现在存在的家庭问题,作者认为,家长应该和孩子多沟通,多交流,让他们知道他们有一个真正的家庭,这样他们才能互相理解.故本题的答案是Parents should offer a real home and often communicate with their children.

练习册系列答案
相关题目

【题目】It seems that Xiong'an has become a hot topic across China overnight. Almost everyone is talking about it this month. That's because on April 1,2017 ,China announced it would build Xiong'an New Area in Hebei Province.

The area is only an hour's drive from Beijing and surrounded by Shijiazhuang ,Tianjin and Beijing. It has a large space to develop and will grow to cover 2 000 square kilometers. It will be as important as Shenzhen Special Economic Zone(深圳经济特区) and the Pudong New Area, according to the State Council( 国务院).

It will help solve big city problems in Beijing, such as traffic jams and air pollution, reported Xinhua News Agency. For example, many companies, universities and scientific research centers will move from Beijing to the new area. Some companies have already made plans to relocate( 迁移) many of their factories there,

The natural environment of the area is also nice for people to live and work in. It is home to Baiyangdian, one of the largest freshwater wetlands in North China. With more than 140 lakes, the wetland is known as the "pearl( 珍珠) of the North China Plain"

International experts and media also think highly of the new area. Some say it will set an example for developing countries, according to Xinhua.

1Which section of the newspaper is the passage most probably taken from?

A. Classic Reading. B. Story Time. C. Hot News. D. Science Study.

2Which may move from Beijing to the new area?

A. Some middle schools. B. Some scientific research centers.

C. The State Council . D. Shenzhen Special Economic Zone .

3What does the underlined word“it”in the last paragraph refer to?

A. The media. B. The wetland.

C. The North China Plain. D. The new area.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. China has built Xiong'an New Area in Hebei Province.

B. Xiong'an New Area is far from Beijing.

C. Xiong'an New Area has a larger population than Beijing.

D. The natural environment in Xiong'an is nice.

5The best title of the passage may be_______.

A. City Problems in Beijing B. Policies to Solve Problems

C. Problems in Pudong New Area D. Area to Solve Problems

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网