题目内容
【题目】![]()
"I don't like my school, and I want to go home! " Do you have that idea? A lot of children do. Now let's talk about it.If you don't like your school, the first thing is to know why. You may not like your teachers. You may not have many friends at school. You may have problems with your subjects or homework.
But what can you do with it? You can make some new friends. Going to school can be very interesting if you have many friends. You can make friends after school or when doing sports. Then you can talk with them and do the same thing with them. You can also make school easy. If you don't like your teachers, you can talk with them. If you think your subjects are boring(无聊的) and hard, you can ask others for help.
Take it easy on everything. You can learn to make your school life easy and interesting.
【1】According to the passage, one may not like school because of them EXCEPT (除了) ____.
A.hobbiesB.teachersC.subjectsD.homework
【2】Where can you make new friends at school according to the passage?
A.In the library.B.In class.C.In the office.D.In the playground.
【3】What is the main idea of Paragraph 3?
A.What to do at school.
B.How to make friends at school.
C.What to talk with friends after school.
D.How to make school life interesting and easy.
【4】If you don't like your English teacher, you can ___________ .
A.stop learning EnglishB.go back home
C.ask others for helpD.talk with him or her
【5】How can you make your school life interesting according to the passage?
A.Finish your homework.B.Have many classes.
C.Make many friends.D.Listen to your teachers.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】D
【4】D
【5】C
【解析】
文章大意:文章讲的是一些学生不想上课,因为他们可能觉得学习有困难或在学校没有朋友。文章主要是分析了其中的原因,并提出了一些建议。
【1】细节理解题。根据文章第一段第三、四行“You may not like your teachers. You may not have many friends at school. You may have problems with your subjects or homework”“你不喜欢你的老师。你在学校可能没有多少朋友。你的科目或作业可能有问题”可知,除了爱好,老师、科目、作业都是一个人不喜欢学校的原因,故选A。
【2】细节理解题。根据文章第二段第二行“You can make friends after school or when doing sports”“你可以在放学后或运动时交朋友”可知,你可以在学校操场上交到新朋友,故选D。
【3】主旨大意题。根据文章第三段“Take it easy on everything. You can learn to make your school life easy and interesting”“一切都要放轻松。你可以学会让你的学校生活轻松有趣”可知,第三段主要讲的是怎样让你的学校生活轻松有趣,故选D。
【4】细节理解题。根据文章第二段倒数第二行“If you don't like your teachers, you can talk with them”“如果你不喜欢你的老师,你可以和他们谈谈”,故选D。
【5】细节理解题。根据文章第二段第一、二行“Going to school can be very interesting if you have many friends”“如果你有很多朋友,上学会很有趣”,故选C。