题目内容
【题目】阅读下面材料,然后从各题所给的四个选项中,选出一个最佳选项。 A
It's enjoyable to do housework. The feeling is fantastic when you see your house become clean and tidy. How often do you do housework? The following is my housework frequency(频率)。
Cooking: twice a day (We all have lunch outside. I have to say food in restaurants usually tastes more delicious, but it's not that healthy. I love cooking healthy food for my family.)
Cleaning the house: once a day (I usually tidy up after dinner. It's a good way to exercise.)
Washing clothes: once a day in summer; twice a week in winter (Sometimes my daughter helps me with it. She is helpful.)
Garden work: once a month (my husband (丈夫) and my son usually do the garden work. I just water the flowers.)
(1)How often does the writer cook?
A.Once a day.
B.Twice a day.
C.Three times a day.
D.Twice a week.
(2)When does the writer usually clean the house?
A.On weekends.
B.In the morning.
C.In the afternoon.
D.After dinner.
(3)Which of the following is TRUE?
A.The writer has a house near her office.
B.The writer often has breakfast outside.
C.The writer does garden work once a week.
D.The writer has a daughter and a son.
【答案】
(1)B
(2)D
(3)D
【解析】作者觉得如果房子和家里很干净整洁,看上去就很不错.因此她每天做两次饭,每天吃完晚饭后都会打扫房间卫生.对于洗衣服这件事,夏天是一天一洗,冬天是一周洗两次,有的时候女儿会帮忙洗衣服,儿子和丈夫则是去整理花园.
(1)推理判断题,文中提到"Cooking:twice a day"一天做两次饭,因为中午去外面吃,由此确定选择B.
(2)推理判断题,文中提到"I usually tidy up after dinner.It's a good way to exercise"我经常吃完晚饭的时候打扫卫生,由此判断选择D.
(3)推理判断题,文中提到"Sometimes my daughter helps me with it"有时候女儿会帮忙洗衣服;"my husband (丈夫) and my son usually do the garden work"丈夫和孩子则是在整理花园,由此确定作者有一个儿子,一个女儿,选择D.
【题目】书面表达。
假如你是Mike, 最近如东“关心下一代周报”正在评选“最美学生”(the most beautiful student), 请你根据下面表格中的提示,写一封推荐信给编辑,推荐你的同学Bob。
Personal information 个人基本信息 | 1. 邱升中学初三2班学生 2. 出生在1999年11月25日 3. 喜欢绿色,认为绿色代表大自然,可以给人能量 4. 喜欢听音乐,音乐能使他放松. |
Personality 个性 | 1. 自信,……(举例) 2. 乐于助人,帮助同学解决学习、生活上问题 3. 聪明,考试总得高分,好几次考班级第一名 4. 勤勉的,……(举例) |
要求:1. 须包含以上所有要点,并适当发挥;
2. 词数90词左右,文章开头和结尾已给出,不计入总词数;
3. 条理清晰,语意连贯,字迹工整。
Dear Editor,
I’m writing to recommend Bob as “the most beautiful student” of Rudong.
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
I think that Bob can be “the most beautiful student”. I hope that you agree with me.
Yours sincerely,
Mike
【题目】任务型阅读C
A king (国王) has daughter. Her name.is Christina. The king loves his daughter a lot and he asks his people to be pleasant (友好的) to her Every day, Christina stands on the castle wall (城墙), So everyone can be pleasant to her. But every day, only some people look up pleasantly. And no one waves (挥手) or smiles (微笑).
It is fine day. Christina finds a girl in the marketplace (集市). The market girl waves and everyone waves back to her. They also smile at her. They look pleasant. Christina wants to know why they are happy.
When the market girl comes, Christina asks her, "Why are they pleasant?"
The market girl answers, ""
After the market girl leaves, Christina thinks for a long time.
A new day comes. Christina stands on the castle wall and waves. She even smiles. Down in the marketplace, the market girl waves and smiles back and some other people wave and smile back.
根据材料内容,从方框中选择恰当的句子填入文中空缺处,使材料完整、通顺。
A. Why do people wave and smile at you? |
【题目】完成表格。
Leo | Bill | ||
Day | Thursday | ||
Subject | P.E. | ||
Like | Reason(原因) | It's relaxing. | It's easy. |
Day | Wednesday | ||
Dislike | Subject | Science | Chinese |
(不喜欢) | Reason | It's | It's |
【题目】从方框中选出适当的句子,完成对话,有两项为多余选项。
A:Yes, she is. Her name is Jane. |
A:Hi, Linda!
B:I'm fine. Thank you. And you?
A:I'm fine, too. What's this?
B:Please look at it!
A:
B:Yes, he is.
A:
B:No, they are my uncle and aunt.
A:Is the girl your sister?
B:
A:Oh, your family photo is good.
B:Thanks.