题目内容

【题目】 When does a teenager become an adult? In many countries, it happens on your 18th birthday, but in some parts of the world, you have to do something special to enter the world of adults. On the island of Papua New Guinea, the Niowra tribe lives near the Sepik River, which is full of crocodiles(鳄鱼). The people believe that crocodiles made the earth and its people. When it is time for teenage boys to become men, a"crocodile ceremony"takes place.

The boys are taken to a hut called the "Crocodile Nest ".The hut is full of crocodile teeth and skulls. The boys are told to think of their crocodile"fathers and mothers".This helps them to be strong and brave during the ceremony. They stay in the hut for six weeks. As part of the ceremony: bamboo is used to make small cuts on their backs and chests. The Niowra say that if the boys think of their crocodile mothers and fathers, they don't feel the pain. The boys also play drums and even tell jokes during their time in the hut to take their minds off the pain. Amazingly, some boys sleep during the most painful parts of the ceremony!

The Niowra believe that this ceremony makes the boys stronger and braver. After the ceremony, the boys will have the marks of the cuts on their backs and chests for the rest of their lives. The marks are symbols of the teeth of the crocodile. The boys are now crocodile men and can survive living in the dangerous forest. When the boys finally leave the crocodile hut, there is singing and dancing, and the new crocodile men are given adult responsibilities in the village.

1When does a teenager become an adult on the island of Papua New Guinea?

A.After they experience the crocodile ceremony.B.After they do something special like playing drums.

C.As soon as they are eighteen years old.D.After they live in the forest for six weeks.

2What is the “Crocodile Nest” like?

A.It’s a hut for boys to have fun.B.It’s a hut to keep crocodiles.

C.It’s a hut made of bamboo.D.It’s a hut with crocodile teeth and skulls.

3Which of the following is TRUE about the crocodile ceremony?

A.The boys stay with fathers and mothers.B.The ceremony is so relaxing that the boys tell jokes.

C.The backs and chests of the boys are cut with bamboo.D.It lasts for six days.

4Which of the following can best explain “the crocodile men”?

A.They are handsome men with marks of cuts.B.They are stronger, braver and more responsible men.

C.They like living in the dangerous forest.D.They are just the same as teenagers.

【答案】

1A

2D

3C

4B

【解析】

文章大意:本文主要介绍在巴布亚新几内亚岛上青少年的成人仪式——鳄鱼仪式,即男孩要成为男人必须经过和鳄鱼在一起,男孩被带到一个叫做“鳄鱼窝”的小屋里呆六周,并战胜这种心理才能成为真正的男子汉。

1细节理解题。根据The people believe that crocodiles made the earth and its people. When it is time for teenage boys to become men, a"crocodileceremony"takes place. 人们相信鳄鱼造就了地球和人民。当十几岁男孩成为男人的时候,就会举行“鳄鱼仪式”,所以在经历了“鳄鱼仪式”之后,就会被认为长大成人,故答案选A

2细节理解题。根据The boys are taken to a hut called the "Crocodile Nest ".The hut is full of crocodile teeth and skulls.男孩被带到一个叫做鳄鱼窝的小屋里,小屋里到处都是鳄鱼牙和头骨;故答案选D

3细节理解题。根据As part of the ceremony: bamboo is used to make small cuts on their backs and chests.作为仪式的一部分:竹子用于在背部和胸部做小切口;故答案选C

4细节理解题。根据The Niowra believe that this ceremony makes the boys stronger and braver……. and the new crocodile men are given adult responsibilities in the village. 相信这个仪式让男孩们变得更强壮,更勇敢……新的鳄鱼男人在村里被赋予了成年人的责任。可知他们是更坚强,更勇敢,更负责任的人;故答案选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容和所给中文提示,在空白处写出单词的正确形式。每空限填一词。

Colors and moods

Some people believe that colors can 1(影响) our moods. You may wonder whether it is true or not. In fact, colors can change our moods and make us feel happy or sad, energetic or 2(瞌睡的). This article explains what colors can do and what characteristics they represent.

CALM COLORS

Have you ever walked into a room and felt relaxed? It could be because the walls were 3(粉刷)blue. Blue is a calm color. It brings 4(平静)to our mind and body. Blue can also mean sadness, so you may say “I’m feeling blue” when you are feeling sad. White is 5(另一种)calm color. It is also the color of purity. Many women like to wear white on their wedding days.

WARM COLORS

Some colors, such as orange and yellow, can make you feel warm. People in cold areas 6(更喜欢)warm colors like orange and yellow in their homes to create a warm and comfortable feeling.

ENERGETIC COLORS

When you feel tired or weak, you should wear energetic colors like green. Green can give you energy, as it is the color of 7(自然) and the symbol of new life. However, it is also the color of envy, so we may say someone is “green with envy”.

STRONG COLORS

If you8(要求) strength in either body or mind, red may be of some help to you. Red is the color of 9(热). It means power and strong feelings. Wearing red can also make it 10(更容易的)to take action. This may help when you are having difficulty making a decision.

【题目】阅读短文及文后选项,选出可以填入空明处的最佳选项。

Since the great success of cloning the sheep Dolly, the cloning of human beings is no longer a fictional(虚构的) story but can be proved to be medically possible.1 I just want to say: NO! NEVER!

2 For example, they insist that if we could clone a new Einstein, we would make more progress on physics; and if we could get a new Shakespeare, we would enjoy more profound classic literary works and ... But how can we guarantee that another Hitler could not be brought back to life “thanks to” cloning? Moreover, can we give birth to a baby who exactly shares your grand grandpa’s genes? We would be confused by that relationship or kinship.3

Some scientists believe that we can get the organs we need to save people’s life from the cloned counterpart. But is it unfair to them? Even if they are not the creatures of nature but of technology, they are a kind of life.4 I do not suppose this action is humane.

5 It is another violation of the natural law. Life should be a cycle from birth to death and then rebirth and re-death. Every round of change can breed more varieties of genes. Thereby our human species can live rather than copying ourselves repeatedly, which I believe would lead to the final retrogression(退化) of human species.

A. I do not think we can be granted the right to kill them and take out the organs for our use.

B. If we can always replace our old organs with new ones, we will predictably never die.

C. Thus, the problem unavoidable arises: should we permit human cloning?

D. And in that case, we would find ourselves lost in an embarrassing and disorderly situation.

E. Some people maintain that it can save talents.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网