题目内容
【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(A)
Germs are always in dirty water. When you look at dirty water under a microscope, you will see them in it. So your parents will not let you drink dirty water.
Germs are found not only in dirty water, they are also found in air and dust. If you cut your finger, and if some of the dust goes into the finger, it will become big and red, and you will have much pain in it. Sometimes they will go into your body and you will have pain everywhere.
(1)Germs are always in .
A.clean water
B.dirty water
C.everywhere
D.A, B and C
(2)You can see germs .
A.when you are ill
B.only when you use a microscope
C.when you cut your finger
D.everywhere around you
(3)A microscope is used for .
A.making very big things look much smaller
B.making very small things look much bigger
C.helping you see things clearly
D.killing germs
(4)Your parents don't let you drink dirty water because .
A.water will make you sick
B.there are many germs in it
C.you can see germs in it
D.it will make your finger become big and red
(5)In this story, the word "microscope" means in Chinese·
A.眼镜
B.放大镜
C.显微镜
D.镜子
【答案】
(1)B
(2)B
(3)B
(4)B
(5)C
【解析】这篇短文主要描述了细菌对我们健康的伤害以及细菌所处的环境。
(1)细节理解题。从第一段Germs are always in dirty water可知答案选B。
(2)细节理解题。从When you look at dirty water under a microscope, you will see them in it.可知只有用显微镜才能看到,故选B。
(3)细节理解题。根据第(2)小题的分析,可知显微镜是让小的事物看起来更大,故选B。
(4)细节理解题。从Germs are always in dirty water. When you look at dirty water under a microscope, you will see them in it. So your parents will not let you drink dirty water.可知是因为脏水里有细菌,故选B。
(5)词义推测题。根据第(2)小题的分析可知是显微镜。故选C。
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空,使短文通顺、正确、连贯(每词限用一次)
in, English, always, we, cousin, but, thank, number, teacher, friend |
Hello! My name is Mary. Frank is my . He is my uncle's son. He is an boy. He is 14 years old now. He is a student a middle school in Beijing. We are deskmates (同桌) at school. Frank's telephone is 256-5689. We are good .
Frank's room is very tidy because he likes cleaning(清洁)it. Frank's father is a in our school. He teaches (教) Chinese. And Frank's mother is also a Chinese teacher, she isn't in our school. Frank has a brother. His name is Mike. They are both students. My English is not good, and Frank helps me with it. I him a lot for his help. And I hope I can help him Chinese.
【题目】假如你叫Zhang Ning,你最近在网上交了一个笔友Jenny。请根据下面提示的内容,给Jenny发一封e-mail,介绍你自己的一些情况。
Name: Zhang Ning | Age: 12 |
Class: Class One, Grade Seven | English teacher: Miss Yang |
Family members: father, mother, sister | Telephone number: 0571-82684937 |
Favorite color: blue | Favorite sport: baseball |
要求:1、书写规范,卷面整洁、语句通顺。 2、所给的提示内容都要用上,可以发挥自己的想象。 3、50个词左右。