题目内容
【题目】Dolphins are one of the cleverest animals in the world. We may hear of many stories about how dolphins save people out of water.
Dolphins often eat fish and some other sea animals. A dolphin with a weight of 200kg to 250kg will eat 10kg to 25kg of fish every day. They like to swim with other dolphins and usually hunt in groups.
Dolphins have very good hearing. They use it to find things under the water. Many scientists also believe dolphins can even talk to each other through a special whistle(口哨声). People from different areas don’t speak the same language. Just like people, dolphins’ whistles have many kinds. One day we may understand dolphins’ whistles, and then they will be able to tell us about themselves.
Dolphins live in the sea, but they are not a kind of fish and they don’t lay eggs. They have babies in the same way as cows and cats do, and give their babies milk. A female dolphin has a baby every two to three years.
Dolphins are very friendly. Sadly, there are not many kinds of dolphins left. People killed them for many years for food and other things. Now it’s time to stop this and perhaps there will be more of them in the years to come.
【1】 How do dolphins find things under the water?
A. By smellB. By tasteC. By hearing D. By touch
【2】If a dolphin weighs 240kg, it may eat ________ of fish every day.
A. 16kg B. 30kg C. 5kgD. 35 kg
【3】Which of the following is an opinion(观点)?
A. Dolphins eat fish and some other sea animals.
B. Dolphins are not a kind of fish.
C. Dolphins usually hunt in groups.
D. People may understand dolphins’ whistles some day.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了海豚的生活习惯及海豚的特质。虽然海豚非常友好,但是人类屠杀他们以获取肉或者其他东西。作者认为应该阻止这种行为。
【1】C细节理解题。根据Dolphins have very good hearing. They use it to find things under the water.故选C。
【2】A细节理解题。根据A dolphin with a weight of 200kg to 250kg will eat 10kg to 25kg of fish every day.故选A。
【3】D推理判断题。根据One day we may understand dolphins’ whistles, and then they will be able to tell us about themselves.可以推断未来人类可能听懂海豚的声音,故选D。
【题目】词形变化 从方框中选择单词并用其正确形式完成句子。
correctinvite wind ninety win |
【1】The radio says it will be much tomorrow.
【2】I thought you were right, but in fact, you were ________.
【3】How amazing it is for her to have her art show in her ________!
【4】Thank you for your _________.
【5】We also want to learn about all the stories.
【题目】书面表达
根据表格中提供的信息,写一篇短文介绍一下你和你的好朋友林达的相同和不同之处。不少于70词。 不要出现真实校名和姓名。
相同点 | 不同点 | |
Linda | 1.喜欢运动 2.各门功课都学得好 3.喜欢阅读,通常在周末一起去图书馆 | 1.比我高,比我瘦 2.喜欢听音乐 3.每天锻炼 |
I | 1.比她更外向 2.喜欢看电视 3.每周锻炼三次 |
———————————————————————————————————
———————————————————————————————————
———————————————————————————————————