题目内容

【题目】I have read plenty of articles about self-improvement these past few months, and most of them tell you that you need to wake up and keep positive(积极的). When you wake up, you need to think that something great is going to happen today, and that you are going to have a great day. This kind of positive attitude(态度) is supposed to change your whole day.

So this morning I woke up and decided to give it a whirl. The sun was shining brightly through my bedroom window, and it immediately gave me this warm feeling inside. I thought to myself, "Today is going to be a great day. One of the best days ever!" I got out of bed, took my morning shower and began to get dressed. I put on a pair of dress pants I have not warned in a while, followed by my dress shirt and that is when it began. I reached into my left pocket and pulled out what felt like some paper.

You know that feeling of finding a $20 hill in your pants and it feels like free money? Because you forgot all about it and thought you never did?

I pulled out a $100 bill and a $50 bill in the same pocket. It seemed like the best thing that had happened to me these days. Yes, $150 starts off my day! I'm sure if someone could have seen the smile on my face, they would have understood, I shouted in joy, with my poor dog looking at me like I was crazy!

Start your morning off thinking you are going to have the best day ever and you just might! I really want to know what will happen next.

1______ made the writer think in a positive way.

A. Person he knew

B. A message he received

C. The articles he read

D. The pants be wore

2The meaning of the underlined phrase "give it a whirl" is probably similar to "_______".

A. get dressed

B. have e try

C. reed books

D. make money

3The underlined word "It" in Paragraph 4 refers to _____.

A. finding money in the pocket

B. receiving help from others

C. getting up early in the morning

D. enjoying the morning sunshine

4What does the passage mainly tell us?

A. It is important to be honest.

B. Confidence leads us to success.

C. Sharing with others brings us happiness.

D. A positive attitude may bring a good result.

【答案】

1C

2B

3A

4D

【解析】本文结合案例讲述了在生活保持积极向上的重要性,并提出了积极面对生活的小窍门。

1句意:他读过的文章让这位作者以一种积极的方式思考。A.他认识的人B.他收到的信息C.他读过的文章D.他穿的裤子。原文“I have read plenty of articles about self-improvement these past few months,”(过去几个月里我读了许多关于自我提升的大量的文章),这些文章告诉他要积极面对,这对作者起到了很大的影响,故选C

2句意:划线的短语"give it a whirl"的意思可能与“试一试”的意思相近。A.穿好衣服B.试一试C.读书D.挣钱,原文“When you wake up, you need to think that something great is going to happen today, and that you are going to have a great day.”(你醒来的时候,你需要想一想一天中将要发生的一些很棒的事情,并且要想着自己会有一个很棒的一天),这是作者学到的,这天早上醒来他是要实践一下了,故这个短语的意思可能是“试一试”,故选B。

3句意:第四段中划线的“It”指的是在口袋里找到钱。A.在口袋里找到钱B.接受来自他人的帮助C.在早上早起D.享受早晨的阳光,原文“I pulled out a $100 bill and a $50 bill in the same pocket.”(我在同一口袋里拿出了一张100美元你和50美元的纸钞),所以这里的it指的就是在口袋里找到钱这件事,这件事带给了些许快乐,故选A

4句意:这篇文章主要告诉了我们什么?A.诚实是很重要的B.自信带我们走向成功C.和别人分享会带给我们幸福D.积极的态度可能会带来一个好结果,这篇文章从开头就在讲积极面对生活的重要性,并通过实践一个心得告诉了我们积极的态度是很重要的,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】In China and even in the world, Huawei is a wonder. Although it started producing mobile phones not many years ago, it has become one of the most famous phone companies.

Now Huawei has got third place at the mobile market, just following Apple and Samsung. After seeing more of its smartphones were sold last year, Huawei appears to be more confident in its bigger goals.

“We hope that in three years our market share can be the top two and in five years our market share can be the top one, ” Richard Yu, CEO of Huawei’s Consumer(消费者) Business Group, said in a recent TV interview.

The company sold 108 million smartphones in 2015, compared with 2014, the number increased by 44 percent, though it was much smaller than Apple’s 231. 5 million iPhones and Samsung’s 317. 2 million smartphones.

“The number of our smartphones is still growing, ” Yu said, “and our company is expecting an increase of 30% in smartphone shipments(出货量). It’ll be a great success.”

Although Huawei’s smartphones sold well in Western Europe and China, the market in the US is another example. Yu said that the company was “so late” to the US. However, we are trying hard to raise our market share there in the next few years.

1According to the passage, which are top two biggest smartphone companies now?

A. Apple and Huawei B. Samsung and Huawei C. Samsung and Apple

2What does the underlined word “share” mean in Chinese?

A. 分享 B. 份额 C. 股票

3How many smartphones were sold by Huawei in 2015?

A. 108 million B. 231.5 million C. 317.2 million

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Huawei has a very long history of making smartphones.

B. Huawei’s market share will be the top one in two years.

C. Huawei is trying hard to make its market share rise in America.

5What does the passage mainly want to tell us?

A. Smartphones are getting popular around the world.

B. Huawei’s phone company is getting better and better.

C. Huawei is trying hard to make money.

【题目】For some students, getting better grades can seem like an impossible task sometimes. With the challenges(挑战) of school, just paying attention in class or studying hard isn’t always enough. But what if there were other ways for students to improve their grades? For parents and students who have ever wondered if this is possible, now you can rest easy. Research suggests that a person who likes doing activities can improve their grades.

Scientists think that those students who are active are not just exercising their bodies, but also exercising their brains(大脑). In turn, they can be able to improve their grades at school.

In the most recent study, researchers found that when children played for half an hour each day, they were better at organizing(组织) their schoolwork as well as doing project work and learning traditionally “difficult” subjects, such as maths.

What does this mean for children who aren’t active? Researchers think that if kids don’t get enough activities, they are going to be at a disadvantage when it comes to school performance.

In the research experiment, a group of children skipped with ropes(跳绳), played basketball and did a number of other games or exercises. Another group of children didn’t do any activities. They took part in testing both before experiment and after the experiment. Testing was mainly for maths and reading skills. Results showed that the children in the activity group did better on the tests than those who had no activity.

All work and no play will not only make Jack a dull(迟钝的) boy, but will also negatively(消极地) affect his grades in school, according to a new study published in the Journal of Pediatrics.

Parents complain(抱怨) children today are actually less active and they always worry about their grades. Dr. Belton, an expert, said, “If you’d like to see your kids do better in school, have them close their books, set down their pencils and go outside to play.”

1What does the underlined words “rest easy” in Paragraph 1 mean?

A. Stop worrying. B. Keep working.

C. Continue learning. D. Study hard.

2What kind of children is better at organizing their schoolwork in the most recent study?

A. They study all the time.

B. They play for half an hour every day.

C. They finish their homework on time.

D. They do some reading after class every day.

3In Paragraph 5, what does the research experiment want to show us?

A. Doing activities is bad for the students.

B. Doing more homework can get better marks.

C. The children in the activity group did better on the tests.

D. Children who didn’t do any activities did better on the tests.

4To help children get better grades, parents should _____.

A. ask the researchers for help

B. help them to organize their schoolwork

C. encourage them to do more activities

D. let them solve problems by themselves

5What is the best title of the passage?

A. Studying hard. B. Taking part in testing.

C. Doing activities is interesting. D. Being active is helpful for better grades.

【题目】Ever feel like no one really understands you well? “ Pepper” could be about to change all that. Pepper is the first robot to read human feelings. Using its emotion recognition functions(情感识别功能), Pepper can react to people when it is near them-making jokes, dancing and even singing in Japanese.

The man-like robot looks like a small girl. It is four-feet tall with a tablet computer(平板电脑) set to its chest. It has human-like hands, a girl-like body and baby-like voice. It was shown to curious people in Tokyo stores on Friday by Softbank, a Japanese robotics company.

Pepper can examine facial expressions(面部表情),human voice and signs, then make an answer. Pepper is designed to be a family robot, but it isn’t like Rosie who can do housework on the cartoon. Pepper is used at the home or the store, where we provide fun and entertainment.

Pepper gets power from love inside a family. Not only is he making jokes, makingthem laugh, it can also help people when they are in trouble. In a natural accident, it can help make those people who are sad or lonely feel relaxed, encourage them or make them laugh.

Pepper goes on sale in Japan for around $2,000 in February 2015. For now, several Peppers are at Softbank stores in Tokyo for people to visit. The creators say before selling Peppers, they want the robots to store more knowledge, to do better in gettingalong with human.

1What kind of robot is Pepper?

_______________________________________________________________________________

2How can Pepper help humans in a natural accident?

______________________________________________________________________________

3Which robot do you want to have, Pepper or Rosie? Why?

_______________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网