题目内容
【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。
Sam had a great time on the trip to Qingdao last summer. He got up early and went there so fast by bus. The weather was cloudy. Luckily, it didn't rain. First he went to the G-olden Beach. He had a lot of fun on the beach. He watched the waves breaking on the shore(海浪拍岸). He went fishing and took some photos there. After that, he visited The World of Underground Sea. There were too many people. He watched the dolphin show. The dolphin was quite smart and friendly. Also he saw different kinds of fishes and animals. They were very interesting. He went round the World and bought some lovely and cheap gifts.
(1)Did Sam take the train to Qingdao?
(2)How was the weather?
(3)Did he have a good time on the Golden Beach?
(4)What did he visit after he visited the beach?
(5)How were his gifts'?
【答案】
(1)No, he didn't.
(2)It was cloudy.
(3)Yes, he did.
(4)He visited the World of Underground Sea.
(5)They were lovely and cheap.
【解析】短文大意:去年夏天 Sam 去青岛旅行,玩得很开心。他先去了金沙滩,看海浪拍案,钓鱼,拍照,玩得很高兴。然后去了海底世界,并买了一些可爱又便宜的礼物。
(1)问句的意思是“Sam是乘火车去青岛的吗?”根据文章的前两句 Sam had a great time on the trip to Qingdao last summer. He got up early and went there so fast by bus. 可知 Sam是乘汽车去青岛的,故作否定回答:No, he didn't.
(2)根据文章内容The weather was cloudy. Luckily, it didn't rain. 可知天气是多云,所以答案是:It was cloudy.
(3)根据文章内容 First he went to the G-olden Beach. He had a lot of fun on the beach. 可知Sam 在金沙滩玩得很开心,所以答案是:Yes, he did.
(4)根据文章内容 After that, he visited l he World of Underground Sea. 可知Sam 在参观了海滩之后去了海底世界,所以答案是:He visited the World of Underground Sea.
(5)根据文章最后一句 He went round the World and bought some lovely and cheap gifts. 可知他的礼物可爱又便宜,所以答案是:They were lovely and cheap.
【题目】任务型阅读 根据短文内容完成表格中所缺信息,在答题卷上相应的横线上填写答案,每空限填一个单词。
Whenever we meet with difficulty or failure, teachers, parents or others often say to us or perhaps we say to ourselves, ―Never give up.
These can be encouraging words and words of determination. A person who believes in himself will keep trying to reach his goal no matter how many times he fails. In my opinion, the quality of determination to succeed is an important one to have. Therefore, I believe that we should never give up.
One reason is that if we give up too easily, we will rarely achieve anything. It is not unusual for us to fail in our first attempt at something new, so we should not feel disappointed and should try again. Besides, if we always give up when we fail, we will not be able to develop new skills and grow.
Another reason we should never give up is that we can learn from our mistakes so that we can not make the same ones. If we do not try again, the lesson we have learned is wasted. Finally, we should never give up because as we work to reach our goals, we develop confidence, and this confidence can help us succeed in other areas of our lives. If we never challenge ourselves, we will begin to doubt our abilities.
In short, it is important that we do not give up when working for our goals. Whether we succeed in the end or not, we will learn something, and what we learn will help us to become better and more confident. Furthermore, if we give up, we have no chance of attaining our goals any more, but if we keep making great efforts, there is always a chance that we will succeed one day.
Possible meanings and the author’s opinions | ●The words——Never give up can 【1】 others or oneself and express one’s determination. ●A person who wants to succeed should have the quality. So we should never give up. |
The 【2】 | ●If we give up too easily, maybe we will achieve 【3】 , so when we fail in our first attempt at something new, we should not disappoint ourselves but try again. ●Always giving up means that we will not be able to make any progress. ●Never giving up will make us learn from the mistakes we’ve made before and learn the lesson so as not to make the same mistakes. ●To reach our goals and develop the confidence which can help us【4】 ourselves, so we must not give up but challenge ourselves. |
Conclusion | If you give up, you will have no 【5】 of reaching your goals. Never give up and you will attain your goals sooner or later. |
【题目】从方框中选择适当的句子完成对话。
Zhao Xuan—Z Jane—J
Z: Hi, Jane. What's your plane for the five-day holiday?
J: I'm going to travel to Qingdao.
Z: It's the best place to travel this time.
J: I think so. What's the weather like in winter in your hometown?
Z: It's very cold.
J: What about summer?
Z: It's hot and clear most of the time. Please tell me weather about your hometown.
J: OK. The seasons are different from yours.
Z: Really? You can eat Christmas dinner in hot sunshine!
J: Yes, we often go to the beach on Christmas Day for dinner.
Z: That's very interesting!
J:
Z: Thank you!
A. It's cold and rainy during June and July and warm in December. |