题目内容

【题目】Zhalong is a nature reserve in Heilongjiang in northeast China.It is one of the world’s most important wetlands.The area provides food and shelter for wildlife.It is an ideal home for different kinds of plants,fish and birds.

Many birds live comfortably in Zhalong Nature Reserve all year round,while some only stay for a short time.There are many fish in the wetlands,and the birds can easily catch them for food.Zhalong Nature Reserve is an important living area for the rare red-crowned cranes.There are not manyred-crowned cranes in the world.Some of them live in Zhalong.

Some people want to change the wetlands to make more space for farms and buildings.This means that there will be less and less space for wildlife.

More and more birds are in danger because they do not have enough living space.Many of them died.The Chinese government wants to protect these endangered birds,and they can be safe in Zhalong.

Every year a lot of tourists go to Zhalong to watch birds.This year members of ourBird watching Club are going to study the different kinds of birds in Zhalongand the changes in their numbers.The study begins next month.

We do a bird count once a year.We are now inviting secondary school students to help.We need more people to help us count and do something to help the birds.Many people do not understand the importance of the wetlands.We hope this information will help them understand and make them actively take action to protect wildlife.

1What is the best title of the passage?

A. Less and Less Space for Wildlife

B. Many Tourists Watch birds in Zhalong Yearly

C. Zhalong is a Famous Scenic Spot

D. Zhalong A Special Place

2The shelter in the first paragraph means.

A. a place to live or stay

B. a large zoo

C. a place to hunt animals

D. a large park

3Which of the following sentences is false?

A. There are a lot ofred-crowned cranes in other parts of the world.

B. Some birds go to Zhalong for a short stay.

C. Zhalong nature reserveis the comfortable home of many birds.

D. Birds can find food without difficulty in Zhalong.

4This passage is written to

A. ask people to do something for birds.

B. help people learn about protecting wildlife.

C. make people understand how important the wetlands are.

D. ask students all over the world to watch birds.

【答案】

1D

2A

3A

4B

【解析】这篇短文主要介绍了扎龙自然保护区它是各种植物、鱼类和鸟类的理想家园,它是丹顶鹤的主要栖息地。中国政府希望保护这些濒危鸟类,它们能在扎龙是安全的。每年有许多游客来观鸟并研究鸟,最后作者希望这些信息能帮助他们了解并使他们积极采取行动保护野生动物。

1题意:这篇文章最好的题目是什么?考查主旨理解题。A. Less and Less Space for Wildlife野生动物的空间越来越小;B. Many Tourists Watch birds in Zhalong Yearly许多游客每年在扎龙观鸟;C. Zhalong is a Famous Scenic Spot扎龙是著名的风景区;D. Zhalong A Special Place扎龙一个特殊的地方。本文主要介绍扎龙自然保护区它是各种植物、鱼类和鸟类的理想家园,它是丹顶鹤的主要栖息地。根据本文主要内容和语境结合选项内容可知选D。

2题意:第一段中的_______________。考查词意猜测题。A. a place to live or stay住或停留的地方;B. a large zoo一个大的动物园;C. a place to hunt animals狩猎的地方;D. a large park一个大公园。根据下文It is an ideal home for different kinds of plants,fish and birds.(它是各种植物、鱼类和鸟类的理想家园。)结合语境可知此句The area provides food and shelter for wildlife.意思是“这个地区为野生动物提供食物和栖息地。故“shelter”是指栖息地,住所的意思;结合题意可知选A。

3题意:下列句子哪一个是错误的?考查细节理解判断题。A. There are a lot of red-crowned cranes in other parts of the world.在世界上的其他地方有很多红色的丹顶鹤;B. Some birds go to Zhalong for a short stay.有些鸟去扎龙作短暂停留;C. Zhalong nature reserve is the comfortable home of many birds.扎龙自然保护区是许多鸟类的舒适的家园。D. Birds can find food without difficulty in Zhalong.在扎龙鸟儿可以毫不费力地找到食物。根据第二段倒数第二句There are not many red-crowned cranes in the world.(世界上没有多少丹顶鹤。)可知A错误,结合题意可知选A。

4题意:写这篇文章是_______________。考查主旨理解题。A. ask people to do something for birds.让人们为鸟做点事;B. help people learn about protecting wildlife.帮助人们了解保护野生动物;C. make people understand how important the wetlands are.让人们明白湿地是多么重要;D. ask students all over the world to watch birds.让全世界的学生来观鸟。根据文章最后一句We hope this information will help them understand and make them actively take action to protect wildlife.(我们希望这些信息能帮助他们了解并使他们积极采取行动保护野生动物。)结合题意和选项可知选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Two days ago, I had taken a test in Biology, and I knew that I would get my scores in the same class today.

After the bell rang, every student sat in his or her seat impatiently. Then, one by one, the teacher called our names.

As each paper was given back to the correct student, the front of the answer paper would always be turned to face the ground and the paper itself would be slightly folded (折叠) to prevent anyone from seeing.

In fact, folding each test paper is a way to make sure that each student sees only his or her own scores. The scores are seen as private information not to be announced or shown to others. As a way to keep the students score records secret, each student is given an online account (帐号) with which to check his or her grades posted on the official school website.

Protecting students private information always comes first in US schools that want to free students from unnecessary pressure. School reports are guarded closely to prevent poor grades from damaging a student's dignity and reputation (尊严和声誉), which are for himself or herself only.

However, some insist that although students feelings and self-dignity are easily hurt, they cannot be forever protected. They say that school also teach their students to make themselves stronger in mind, and the classroom should show the reality of competition in society. Scores that everyone can see might better encourage students to work harder to be better than others.

Protect students private information in US schools

The writer's1

※After the bell rang, it’s 2 of students to sit and wait for their

scores for a test in Biology.

※The teacher called 3 names and handed out the papers.

※He 4 test papers that faced down and was slightly folded .

Other way taken

※Each student is even 5 with an online account with

? which to check his or her grades on the official school website.

6 behind

※Schools want to free students from unnecessary pressure.

※Schools are trying to prevent poor grades from damaging a student's

? 7 dignity and reputation among his or her classmates.

Different ideas

※Some think students are 8too much.

※Schools should teach their students to be stronger in mind and try to

? make greater 9than others.

※The classroom should show the reality of 10 in society.

?

?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网