题目内容

【题目】Dear Jack,

Thank you for your present (礼物)for my fifteenth birthday.I play it after class every day.

I have three good friends this term.The first one is a nice girl.Her name is Jenny.Her birthday is on October 28th.The second is Alan.He is a fat boy,but he is fun.His birthday is on July 16th.The last one is our English teacher Mr.Smith.He always helps me with my English.His birthday is on December 5th.Next month is Teachers' Day.Jenny wants to make a nice card for Mr.Smith.Mr.Smith likes basketball,so Alan wants to buy a basketball for him.How about me?Mr.Smith likes white.I think a white T-shirt is a good present for him.

Yours,

Jane

根据短文内容,选择正确的答案。

1How old is Jane?

A. 12. B. 13. C. 14. D. 15.

2Jack may (可能) give Jane a ________ for her birthday.

A. dictionary B. soccer ball

C. book D. pencil box

3画线单词 “make” 的汉语意思是“________”。

A. 打开 B. 使用 C. 制作 D. 出售

4Mr.Smith can get ________ on Teachers' Day.

A. a black T-shirt B. a card

C. a baseball D. a ping-pong bat

5下列哪项叙述是不正确的?

A. Jenny is a fat girl.

B. Alan's birthday is on July 16th.

C. Mr.Smith is an English teacher.

D. Mr.Smith likes white.

【答案】

1D

2B

3C

4B

5A

【解析】

本文是简写给杰克的一封信,在信中她感谢他给的生日礼物。并且介绍这学期她有三个朋友过生日。

1D

推理判断题。根据Thank you for your present (礼物)for my fifteenth birthday.可知简15岁,故选D。

2B

推理判断题。根据Thank you for your present (礼物)for my fifteenth birthday.I play it after class every day.可知可以课下踢的,应是足球,故选B。

3C

词义猜测题。根据Next month is Teachers' Day.Jenny wants to make a nice card for Mr.Smith可知下个月是教师节,因此珍妮想要给老师制作一张漂亮的卡片,故选C。

4B

推理判断题。根据Jenny wants to make a nice card for Mr.Smith.Mr.Smith likes basketball,so Alan wants to buy a basketball for him.How about me?Mr.Smith likes white.I think a white T-shirt is a good present for him.可知史密斯先生可以收到的礼物有:一张卡片,一个篮球,

一件白色的体恤衫。故选B。

5A

细节理解题。根据The first one is a nice girl.Her name is Jenny.可知珍妮是一个漂亮的女孩,不是一个肥胖的女孩,故选A。

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据Thank you for your present (礼物)for my fifteenth birthday.可知简15岁,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In this age of Facebook and Twitter, we are all supposed to have hundreds of friends. But in fact most of us have just two close friends — down from an average(平均水平) of three 25 years ago, a study says.

Researchers (研究者) say there is no need to worry about that. Instead, they say that while some of us may be getting “more vulnerable (脆弱的)”, many are becoming better at deciding who is their close friend.

The result seems unexpected. Because a lot of young people are trying to make as many “friends” as possible on the Internet.

According to Facebook, the average user usually has 130 friends, but many of these are people who are known by accident or people the user will never meet in real life.

But the researcher, Mr. Brashears says, although the circle(圈子) of friends is getting smaller, which may make us more vulnerable, we’re not as “lonely” as the result shows.

For his study, Mr. Brashears did a survey in more than 2,000 adults aged 18 and older. He found that, modern discussion networks have been smaller in size. It is the same as other researchers’ findings, but few people have become lonelier.

Researchers asked people to list the names of people they had discussed important matters with over the past six months. About 48% of them listed one name, 18 % listed two, and about 29% listed more than two names for these close friends.

On average, one person had 2.03 close friends. And just over 4% of them didn’t list any names.

1According to the study, how many close friends do most of us have?

A.25.B.2.C.3.

2The underlined word “unexpected” probably means “________” in the passage.

A.有趣B.令人兴奋C.意外

3About Facebook friends, which of the following is TRUE?

A.The Facebook user never meet some Facebook friends in real life.

B.The average user usually has 310 friends.

C.Facebook friends are all old and close friends.

4The passage shows the result of the survey by ________.

A.giving adviceB.telling storiesC.listing numbers

5What does the passage mainly talk about?

A.Many people are worrying about their circle of friends.

B.Researchers find many people have only two close friends.

C.Young people make as many friends as possible on the Internet.

【题目】 There is an old saying: "Take the time to stop and smell the flowers." I think we should also take the time to ____ flowers.

My grandmother knew how to do that. She grew flowers with earth, water and love, so her back garden was ____ beautiful flowers. She would ____ when she saw the sun shine down on them. In her front garden she planted flowers, too. You could see red, white and yellow flowers in it. They look so ____ My mom and I used to walk around them and ____ their smells (气味). Beautiful butterflies (蝴蝶) flew down on them. Grandma also cared for the wild flowers. She would ask me and my brother out to ____ flowers and would then turn them into delicious wine ().It was a very interesting ____ for my brother and me.

Grandma not only grew flowers in the gardens but also planted flowers in my ____. Her delicious dinners made with love warmed us. Her sweet smile ____ made me happy. Her hugs (拥抱) and kisses were the sunshine that kept my own love growing day after day.

Beautiful flowers will make your day quite different. Take your the time to grow a few flowers yourself today. ____ your smiles, kindness and love. Grow your wishes, talents and happiness. Make this world brighter with your sunshine.

1A.buyB.growC.sell

2A.full ofB.Short ofC.far from

3A.cryB.shoutC.smile

4A.uglyB.prettyC.kind

5A.enjoyB.tasteC.feel

6A.studyB.pickC.water

7A.testB.programC.game

8A.heartsB.housesC.hands

9A.alwaysB.hardlyC.never

10A.SellB.GetC.Show

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网