题目内容
【题目】A Glass of Milk
A poor boy Tony lived in a small town. He sold flowers from door to door because he had to pay for school. One day, he had only one cent left, and he was hungry. He decided that he would ask for a meal at the next house. However, when a young woman opened door, the boy was shy, so he just asked for some water. The woman knew he was hungry, so she bought him a large glass of milk. He drank it slowly, and then asked, “How much should I pay for it?” You won’t pay for it. My mother has told me that it is good to help the people who are in trouble,” she replied. The boy said, “Then I thank you from my heart. May I have your name?” “I’m Kate Smith,” the woman answered. As the boy left that house, he felt stronger. He knew he had many things to do.
Many years later, Kate Smith became seriously ill. he local doctors couldn’t save her. So people had to send her to a hospital in a big city, where Tony worked. When Tony knew who the woman was, he was excited and tried his best to save her life. He succeeded. Kate needed to pay for the medical bill. Tony learned that she couldn’t afford it. So he paid for her medical bill. He also wrote something down on the medical bill. Kate read the bill, “You have paid it with a glass of milk. Your kindness once helped a poor boy.”
【1】The poor boy sold flowers from door to door because __________.
A.he had no money leftB.he wanted to buy some food
C.he wanted to raise moneyD.he had to pay for his school
【2】Kate Smith was sent to a big city because __________.
A.she was seriously illB.she had lots of money
C.she wanted to visit the doctorD.she knew the poorboy worked there
【3】From the passage we can know Tony __________.
A.didn’t remember the young womanB.thanked Kate for her kindness
C.failed to save Kate Smith’s lifeD.gave Kate a glass of milk
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【解析】
本文是一篇记叙文,主要讲述了一个女士把牛奶给一个饥饿又贫穷的小男孩托尼,后来这个女士生病了,是这个托尼的医生救了她并帮她付了医药费,托尼告诉女士,感谢她的一杯牛奶和善举。
【1】细节理解题。根据第1大段“He sold flowers from door to door because he had to pay for school.” 他挨家挨户地卖花,因为他要付学费。可知,他要付学费。故选D。
【2】细节理解题。根据第2大段“Kate Smith became seriously ill .The local doctors couldn’t save her. So people had to send her to a hospital in a big city,”她得了很重的病,当地的医生救不了她,所以把她送去了大城市的医院。可知,故选A。
【3】推理判断题。根据第2大段““You have paid it with a glass of milk. Your kindness once helped a poor boy.””你已经付出了一杯牛奶。你的善良曾经帮助过一个贫穷的男孩。可知,托尼还记得这个女士,故A错误;根据第第2大段““You have paid it with a glass of milk. Your kindness once helped a poor boy.””你已经付出了一杯牛奶。你的善良曾经帮助过一个贫穷的男孩。可知,托尼感谢这个女士的善举,故B正确;根据第2大段“He succeeded.”他成功了,可知,故C错误;根据第2大段““You have paid it with a glass of milk. Your kindness once helped a poor boy.””你已经付出了一杯牛奶。你的善良曾经帮助过一个贫穷的男孩。可知,是这个女士给了托尼一杯牛奶,故D错误。故选B。