题目内容

【题目】 In March, 2020, a1 of the students couldn't go to school as usual. They had to stay at home to have lessons on the Internet. Liu Ming is an English teacher. He changed the way of teaching English. He taught English online. In order to make his lessons more creative, he asked his students to hand i2 their homework through a OR code (二维码). Mr Liu said, "When students finish doing their homework, they keep it on WeChat. Then each student makes his/her o3 QR code and gives it to me. So I check their homework anywhere by 4 (use) my mobile phone."

Mr. Liu can receive the homework by email, QQ and WeChat. When Mr Liu scans (扫描) his students' QR codes, their homework a5 on his phone. He finds that their homework becomes more colourful, with many pictures, music and even videos.

Liu Ming's students like the new way and think it is interesting. We are living in the information age. Many students like to work with 6 (computer). The homework on the paper is not easy to keep, but the code is easy to keep and share. Mr Liu said, "It's worth 7 (try) to use new technology in education. Education itself is a kind of creation. I don't want my students to fall behind the times."

However, some parents are 8 (worry). They are afraid that their children will spend too much time playing games and less time studying. But in fact, most of the students still pay more a9 to their lessons. For students, it doesn't take them too much time. For teachers, it allows them 10 (check) the students' work at any time. And it's also an easy way to share homework with other students.

【答案】

1all

2in

3own

4using

5appears

6computers

7trying

8worried

9attention

10to check

【解析】

文章大意:本文主要介绍了20203月,所有学生都不能像往常一样去学校,他们在家上网课,刘老师让学生们通过二维码提交家庭作业,这能使他随时随地查看学生的作业,也有些家长担心孩子们会花费更多时间玩游戏而不是学习,事实上大部分学生依旧把更多注意力放在学习上。

1】句意:在20203月,所有的学生不能像往常一样去上学了。
根据下文“They had to stay at home to have lessons on the Internet.”讲学生们不得不在家上网课,结合首字母a及题干中“a____ of the students”可推出此处用all表示所有,全部。故答案为all

2】句意:为了使他的课更有创造性,他要求他的学生通过二维码交作业。
根据下文“Then each student makes his/her o____ QR code and gives it to me.”讲到每位学生制作自己的二维码交给刘老师,可推出此处是说上交作业,结合题干中“to hand i____ their homework”及首字母i可推出此处用hand in表示上交,提交。故答案为in

3】句意:然后每个学生制作自己的二维码给我。
根据常识可知学生要各自交自己的作业,结合题干中“each student makes his/her o____ QR code ”及首字母o可推出此处用own表示自己的。故答案为own

4】句意:所以我在任何地方都用我的手机检查他们的作业。
提示词use是动词,意为使用,介词by后用其动名词形式using。故答案为using

5】句意:当刘扫描学生的二维码时,他们的作业就会出现在他的手机上。
根据上文“In order to make his lessons more creative, he asked his students to hand in their homework through a OR code.”可知学生们通过二维码交作业,结合常识可知扫描二维码后作业就会出现,结合首字母a可知要用appear表示出现,主语“their homework”是不可数名词,此处用动词的第三人称单数形式appears。故答案为appears

6】句意:许多学生喜欢用电脑学习。
computer意为电脑,是可数名词,根据主语“Many students”可知此处用其复数形式computers。故答案为computers

7】句意:在教育中尝试使用新技术是值得的。
根据题干中“It's worth ____(try) to ...”可知此处用be worth doing sth.表示值得做某事try的动名词形式是trying。故答案为trying

8】句意:然而,一些家长对此感到担忧。
根据下文“They are afraid that their children will spend too much time playing games and less time studying.”可知家长们对学生们使用电脑上课感到担忧,句中缺少形容词作表语,用worried表示担心的。故答案为worried

9】句意:但事实上,大多数学生仍然更加注意他们的功课。
根据题干中“pay more a____ to their lessons”结合首字母a可推出此处用pay attention to sth.表示重视,对……引起注意。故答案为attention

10】句意:对于老师来说,这允许他们随时检查学生的作业。
根据题干中“allows them ____(check) the students' work”可知此处用allow sb. to do sth.表示允许某人做某事。故答案为to check

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One day, a couple wanted to buy a tea cup. So they went into a shop. They saw a beautiful one there. They asked, "May we see that? We've never seen such a beautiful one." As the shopkeeper handed it to them, suddenly the tea cup spoke. "You don't understand." it said. "Once I was red and looked ugly. I was rolled and struck (捶打) over and over by my master. I shouted out, 'Let me alone.' But he only smiled, 'Not yet.' Then I was put on a wheel which was moving, and suddenly I was pushed to move around and around. 'Stop!' I cried. But my master only shook his head and said, 'Not yet.' Then he put me in the oven. I was fired at a very high heat. I wondered why he wanted to burn me, and I cried and knocked at the door. But he just shook his head."

"Finally, the door opened. He put me on the table, and I began to become cool. Then I was polished. After that, my master brushed and painted me all over. How terrible the smell was! I thought I would die. 'Stop!' I cried. He only shook his head, 'Not yet.' Then suddenly he put me into the second oven. This oven was twice as hot as the first one and I couldn't breathe at all. I begged (哀求). However, my master put me on the table again. 'Not yet.' I nearly lost hope. Just then, the door opened. He took me out and put me on the table again."

"One hour later he handed me a mirror and said, 'Look at yourself.' And I did so. I was surprised and said, 'That's not me. Why am I so beautiful?'I want you to remember,' my master said, 'without those paints, you would never be a perfect product.'"

根据短文内容判断正、误。正确的涂“A”,错误的涂“B”

1One day, a couple went into a shop to buy a tea cup.

2When the couple saw the tea cup, it looked ugly.

3After being polished, the master was brushed and painted all over.

4The second oven was hotter than the first one.

5According to the passage, we know that those paints helped the tea cup become a perfect product.

【题目】 Every Friday night, Winston would stand at the gate of the railway station, playing his violin happily. He smiled to everyone and many people put money into the hat in front of him. One day, Winston showed up and put his hat on the ground as usual. But different from what he always did in the past days, he took out a large piece of paper and laid it on the ground.

It said—Last night, a gentleman named George Miller left an important thing into my hat by mistake. Please come soon, Mr. Miller. About half an hour later, a middle-aged man rushed to Winston in a hurry and said, “It's you! I know you are an honest man and will certainly be here. ”

Winston asked, “Are you Mr. Miller? Did you lose anything?” “A lottery ticket!” answered the middle-aged man. Winston then returned it to the man. Yesterday when the man knew that his ticket was worth $ 500,000, he was so excited! Then he realized that he threw the ticket together with the money into the young man's hat!

Someone asked Winston, “you play the violin to make money. Why didn't you keep the ticket and take the prize for yourself?” Winston replied, “though I don't have much money, I live happily now. But if I lose honesty, I won't be happy forever."

Judge the flowing sentences true (T) or falseFaccording to the passage.

1Every night Winston would stand at the gate of the railway station.

2Mr. Miller is a gentleman.

3The middle-aged man lost a movie ticket.

4The ticket was worth 500,000.

5Winston is an honest man.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网