题目内容
【题目】根据短文理解选择正确答案。
In 2002, I wrote a letter for my future self with instructions not to open until my birthday in 2014. It is 2014 now. Yesterday was my birthday and I opened it. This is what it said:
Dear Sherri,
By the time you read this, you will be 30. At the age of 18 I had many dreams about you. Right now I hope you have traveled and seen everything you've always wanted to, boat in Canada and abroad, maybe you have even settled down somewhere in France, and maybe you are working in the field of art. I hope you’re married to Gwynn—the man of your dreams. You'll probably have two children—a girl and a boy.
If everything goes okay, you'll be living in France in a big house in a small town with Gwynn and your two children. You are doing research in painting. Gwynn will be a computer programmer and you will be doing all right for yourselves.
However, if things don't go according to plan, I wish you love, happiness and joy.
Love,
Sherri “18”
When I read this, I was surprised. So much of what I wanted has come true.
I did travel to a few more places in Canada. I've traveled to the UK, Australia and Egypt. I have been living in France for nearly 4 years in a big house, in a small suburb(郊区), in a major city. I am an art teacher in a university. I have two lovely kids.
But not everything went as what I hoped. I married a man named Tom Rees, and he is an excellent artist. We are doing all right for ourselves.
I find it cool how the dreams of a young girl can become a grown woman's reality(现实 ).
(1)How long did Sherri wait to open the letter?
A.For 12 years.
B.For 18 years.
C.For 30 years.
(2)What does the underlined phrase “settled down” mean in Chinese?
A.参观
B.旅行
C.定居
(3)Among her dreams, which one did NOT come true?
A.To work in the field of art.
B.To be a mother of two kids.
C.To marry a computer programmer.
(4)What can we infer(推断) from the passage?
A.She plans to move to the UK later.
B.She enjoys the life with her family now.
C.She loses hope because not everything goes well.
(5)What is the best title for this passage?
A.Dream on the way
B.Dream and Reality
C.How to Achieve Your Dream
【答案】
(1)A
(2)C
(3)C
(4)B
(5)B
【解析】
⑴细节理解。根据第一段可知作者2002年写给自己的一封信,到2014年生日才能打开,昨天就是“我”的生日,故等了12年,故选A。
⑵词义猜测。根据句意:现在我喜欢你已经去总是想去的地方,过见过你总是想见的一切,在加拿大或者国外划船,也许你甚至定居在法国的某个地方,也许你正在艺术领域工作。因此settle down的意思是“定居”,故选C。
⑶细节理解。根据倒数第二段 I married a man named Tom Rees, and he is an excellent artist.可知,他的结婚对象不是信中写的那个人,故选C。
⑷推理判断。根据倒数第三段I’ve traveled to the UK可知A错误;根据So much of what I wanted has come t rue. 可知D错误;文中倒数第三段最后一句 I have two lovely kids.可知她对家庭很满意,故选B。
⑸主旨大意。本文讲述18岁的时候作者给30岁的自己写的一封信,通过信中的对生活的理想和30岁在自己的现实生活的对照,发现由一个充满了梦想的女孩变成一个实现了大部分梦想的妇女是一件有趣的事情。因此B是最佳答案。
【题目】用方框所给出的单词完成短文填空。
drop no walk about own good send where get keep |
My uncle has a very beautiful umbrella. He has had it for years. As he is very careful with it, it still looks as as new. I asked my uncle if he bought it or someone him as a gift. He shook his head. “Then how did you get it?” I asked. “Well, ” he answered, “there is a strange true story the umbrella. About ten years ago, I along a quiet London street one evening when it suddenly rained. I had raincoat or umbrella. Gradually, it got quite dark. And the people in the streets were fewer and fewer. Because I was on my way to a party, I was afraid wet. So I stood in a doorway and waited for the rain to stop. No buses ran through the street and there were no taxis. What was worse, there even wasn't a person around, and still it rained and rained. At last a young man came to the place I was standing. He held a large umbrella over his head. As I hoped he would allow me to walk to the next comer with him, where I could get a taxi, I stepped out of the dark doorway where I had been standing. I asked him where he was going with that umbrella. As I suddenly appeared before him, the young man was so shocked that he the umbrella. He ran away and disappeared into the darkness. I picked up the umbrella and continued my walk. I knew it would be hard in this big city to find the of the umbrella, so I it ever since then.”