题目内容

【题目】根据短文理解选择正确答案。
In 2002, I wrote a letter for my future self with instructions not to open until my birthday in 2014. It is 2014 now. Yesterday was my birthday and I opened it. This is what it said:
Dear Sherri,
By the time you read this, you will be 30. At the age of 18 I had many dreams about you. Right now I hope you have traveled and seen everything you've always wanted to, boat in Canada and abroad, maybe you have even settled down somewhere in France, and maybe you are working in the field of art. I hope you’re married to Gwynn—the man of your dreams. You'll probably have two children—a girl and a boy.
If everything goes okay, you'll be living in France in a big house in a small town with Gwynn and your two children. You are doing research in painting. Gwynn will be a computer programmer and you will be doing all right for yourselves.
However, if things don't go according to plan, I wish you love, happiness and joy.
Love,
Sherri “18”
When I read this, I was surprised. So much of what I wanted has come true.
I did travel to a few more places in Canada. I've traveled to the UK, Australia and Egypt. I have been living in France for nearly 4 years in a big house, in a small suburb(郊区), in a major city. I am an art teacher in a university. I have two lovely kids.
But not everything went as what I hoped. I married a man named Tom Rees, and he is an excellent artist. We are doing all right for ourselves.
I find it cool how the dreams of a young girl can become a grown woman's reality(现实 ).
(1)How long did Sherri wait to open the letter?
A.For 12 years.
B.For 18 years.
C.For 30 years.
(2)What does the underlined phrase “settled down” mean in Chinese?
A.参观
B.旅行
C.定居
(3)Among her dreams, which one did NOT come true?
A.To work in the field of art.
B.To be a mother of two kids.
C.To marry a computer programmer.
(4)What can we infer(推断) from the passage?
A.She plans to move to the UK later.
B.She enjoys the life with her family now.
C.She loses hope because not everything goes well.
(5)What is the best title for this passage?
A.Dream on the way
B.Dream and Reality
C.How to Achieve Your Dream

【答案】
(1)A
(2)C
(3)C
(4)B
(5)B
【解析】
⑴细节理解。根据第一段可知作者2002年写给自己的一封信,到2014年生日才能打开,昨天就是“我”的生日,故等了12年,故选A。
⑵词义猜测。根据句意:现在我喜欢你已经去总是想去的地方,过见过你总是想见的一切,在加拿大或者国外划船,也许你甚至定居在法国的某个地方,也许你正在艺术领域工作。因此settle down的意思是“定居”,故选C。
⑶细节理解。根据倒数第二段 I married a man named Tom Rees, and he is an excellent artist.可知,他的结婚对象不是信中写的那个人,故选C。
⑷推理判断。根据倒数第三段I’ve traveled to the UK可知A错误;根据So much of what I wanted has come t rue. 可知D错误;文中倒数第三段最后一句 I have two lovely kids.可知她对家庭很满意,故选B。
⑸主旨大意。本文讲述18岁的时候作者给30岁的自己写的一封信,通过信中的对生活的理想和30岁在自己的现实生活的对照,发现由一个充满了梦想的女孩变成一个实现了大部分梦想的妇女是一件有趣的事情。因此B是最佳答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,回答下列问题。

Do you sometimes find it difficult to communicate (交流) with your parents? The following tips (提示) may help.

Try to start your talk with something fun. This will make talking easier. For example, ask your parents questions about their day: “How is work?” They love this.

Make it clear what you want to tell your parents. If they have an opinion (观点), let them finish, and don’t stop them halfway. Ask them to do the same for you.

Show them your respect (尊敬) by listening to them carefully. Look at them in the eye.

Be honest (诚实的). Honesty builds trust (信任). Life is good when your parents trust you.

If your parents don’t understand, that’s ok. They love you and they are trying. Sometimes you need to explain (解释) things to them again or in a different way.

When you finish the talk, remember to thank them for listening. Say something like “Thanks. That really helped.” It will let them know this is important to you, and make them want to do it more often.

1How many tips does the writer give us?

_____________________________________________

2Why do we need to look at our parents in the eye when talking with them?

____________________________________________

3What do we need to do when our parents don’t understand us?

____________________________________________

4Can we stop them halfway when our parents have an opinion?

____________________________________________

5What’s the best title (题目) of the passage?

__________________________________________

【题目】Read the passage and fill in the blanks with proper words (在短文的空格内填入适当的单词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)

Recently, a foreign student in China has given a very touching answer to the questions: What should China be proud of? Lots of people have d1 it with great enthusiasm (热情) on the Internet.

Emma is from Canada, and she came to China four years ago. Now she is a university student in Ningbo, Zhejiang Province. The following w2 are about what China is like in the foreign girl’s eyes.

“Finding a job in China can be very s3. China offers more job chances than any other country in the world.”

“Its public security is also great. I’ve travelled to many countries, and I dare not (不敢) go out alone at night, but it’s different in China. I needn’t worry about my s4 at all, even at midnight.”

“Now about 400 million Chinese people are studying English. China has the largest number of English speakers in non-English speaking countries. It is quite an a5 number, isn’t it?

“The speed of Chinese trains is high. During my third visit to my friend in Beijing, I chose to take a train to go there. It took seven hours to get to Beijing from Ningbo by train. From Ningbo to Beijing, the train runs 1,365 kilometers for only seven hours, which makes it more c6 for people to ply (定时往来) between the two cities.”

“I think there’ll be many more things China will be proud of. I strongly believe the big oriental country must be much better than other countries.”

【题目】 Are you sorry for not traveling during the National Day? If you stay at home at that time, I think you are very lucky. Why? Because there are too many people everywhere. In many places of interests in China, it’s too crowded to do anything.

Look at the picture. It was too crowded on the Great Wall on October 1st, 2018. You even couldn’t take photos of you or your friends. All what we could see were people. It was reported that there were about twenty people per meter on the Great Wall. My friends told me they could see nothing but many people on the Great Wall. He said, “We couldn’t walk if the people in front of us didn’t walk.” In the photo, we hardly found him out, because there were too many people.

So some people give the advice that we should not have the gold week(黄金周) any more. But other people say no to this advice. What’s your idea of it? Are you sorry now for not traveling during the gold week? I love staying at home more than traveling next National Day.

1How did the writer feel about staying at home on National Day?

A.He believed it was interesting to stay at home on National Day.

B.He believed it was boring to stay at home on National Day.

C.He felt lucky to stay at home on National Day.

D.He felt sorry to stay at home on National Day.

2Which of the following is TRUE about the Great Wall on National Day?

A.You could find yourself easily in the photos you took that day.

B.You could walk as you like on the Great Wall.

C.There were about 30 people per meter.

D.There were so many people there that day.

3When is the gold week do you think?

A.In January.B.In August.

C.In October.D.In April.

4Where do you think is the article from?

A.www.chinabus.comB.www.chinatourist.com

C.www.movies123.comD.www.storyhouse.com

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网