题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
My parents want to take me to visit Beijing this summer holiday. I want to plan a good trip. So I must learn something about Beijing on the Internet. Beijing is a beautiful city. Autumn is the best season. There are many places of interest in Beijing. We want to visit the Great Wall, the Palace Museum and the Summer Palace. Beijing Duck is very famous all over the world. I hope I could have a try.
We can get to Beijing by train. I want to buy a gift for my good friend. I also want to send a postcard to my teacher. I think I will have a great holiday.
(1)Who plan to visit Beijing with the writer?
A.His parents.
B.His friends.
C.His teachers.
D.His brothers.
(2)How many places does the writer want to visit?
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
(3)How can they go to Beijing?
A.By bus.
B.By train.
C.By air.
D.By taxi.
(4)What does the writer want to buy?
A.A gift.
B.A book.
C.A shirt.
D.A camera.
(5)Which sentence is right about the writer?
A.He likes playing computer games.
B.He likes autumn best.
C.He wants to make a good trip plan.
D.He wants to send an e-mail to his teacher.

【答案】
(1)A
(2)B
(3)B
(4)A
(5)C
【解析】短文叙述了作者想和自己的父母一起去北京旅行,他们做好了计划,他们要参观长城、故宫及颐和园三个景点,要吃北京烤鸭。
(1)A细节理解题。根据My parents want to take me to visit Beijing this summer holiday.可知,作者要和自己的父母一起去北京旅行,故选A。
(2)B细节理解题。根据We want to visit the Great Wall, the Palace Museum and the Summer Palace.可知,作者他们要参观的是长城、故宫及颐和园三个景点,故选B。
(3)B细节理解题。根据We can get to Beijing by train.可知,作者坐火车去的北京,故选B。
(4)A细节理解题。根据I want to buy a gift for my good friend.可知,作者想买一个礼物给他的朋友,故选A。
(5)C细节理解题。根据I want to plan a good trip.可知,作者想做好一个旅行的计划,故选C。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网