题目内容

【题目】Here are four poems written by some students.

【1】Which of the following is mentioned in both Owens and Rogers poems?

A. Smiles and flowers. B. Bees and flowers.

C. Birds and flowers. D. Leaves and flowers.

【2】Roger enjoys spring by it.

A. smelling B. playing C. feeling D. watching

【3】All the poems describe the spring except .

A. Owens B. Rogers

C. Angelas D. Kevins

【答案】

【1】C

【2】D

【3】D

【解析】

试题分析:本文给我们提供了四首学生写的诗,诗中描写了季节、小鸟、鲜花等。

【1】 C细节理解题。根据Owen诗中Flowers come out and birds arrive.和Roger诗中Another bird flies. Another flower grows.可知两首诗中都提到了Birds and flowers.故选C.

【2】D细节推理题。根据What a treat for my eyes.可知Roger是在用眼睛看春天,故选D.

【3】D细节推理题。根据But I love summer. When its nice and hot. I love summer.可知Kevin诗中在描写夏天。其他诗都在写春天,根据句意选D.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Which pet is the best pet for you? Different pets are good for different people. People who live in the country can have almost any pet. Dogs need a lot space(空间) to run, so the country is a good place for them. The country is a good place for cats, rabbits, horses, and birds, too. People who live in the city can also have pets. Cats are happy inside flat. Birds, fish, and lizards can live in flat . Dogs can be very happy in apartments if they get lots of exercise and clean air. Dogs need to be walked every day. A runner would make a good pet owner(主人). Then the dog could run with its owner.

Cat and dog owners must train their pets. Training takes time. Birds, fish, and lizards are better pets for people who are very busy.

Cats and dogs both need soft beds to sleep on. Birds sleep on a perch in their cages. Lizards and fish need tanks to live in. one thing all animals need is lots of love.

【1】 Peter is busy with his work in the city every day, so he may keep the pets like____.

A. cats and birds B. dogs and fish

C. horses and lizards D. birds and lizards

【2】Which sentence is true according to (根据) the passage?

A. People in the country can have almost any pet.

B. People in the city can only have cats or dogs.

C. People who own cats can’t only have other pets.

D. All the pets need soft beds and lots of love.

【3】What’s the passage mainly about?

A. How to keep a pet in your house.

B. How many kinds of pet there are

C. What’s the difference between cats and birds

D. How to choose(选择) your best pet.

【题目】北京市2015年中考英语试题】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。(共10分,每小题2分)

A Special Delivery

Ben and Sally lived in California with their two daughters. Ben liked travelling. 【1】__________ , but sally stayed home with the girls. Ben and his friends owned a company. People at the company liked to play jokes on each other. One day, Ben’s friends wanted to play a joke on Ben and Sally.2_____The letter said,

Dear Sally.

I’m having a great time here in Africa. I’m sending a special gift to you. I hope you like it. Please take good care of it until I get home.

Love to you and the kids,

Ben

On the same day, Sally also got a phone call. The caller told her that a delivery was coming. At one o’clock, a truck stopped in front of Sally’s house. The truck driver gave Sally a rope. An animal was tied to the rope. It was a baby elephant!3__________ , and it began eating grass.

Then the driver drove away. Sally stood there and held the rope to the elephant. She asked herself, “What can I feed an elephant with? Bananas?”

4____________ . He said, “It’s illegal (非法的)to have wild animal here.” Then the policeman gave Sally a ticket.

Ben’s friends were hiding in the backyard and laughing. They had planned everything perfectly. They had rented (租借)the elephant from a zoo and asked the policeman to write the ticket! Ben’s friends also made a film of everything.5_____________ .

When Sally learned about the truth, she couldn’t help laughing.

A. So they sent a letter to Sally

B. After a while, a policeman came

C. The elephant ran into Sally’s yard

D. They wanted Ben to watch the video

E. One summer, he went to Africa on a trip

【题目】More than 50, 000, 000 people live in the rainforests of the world and most of them do not hurt the forest they live in. They eat the fruits that grow on the forest trees, but they do not cut them down. They kill some animals to eat, but they do not destroy them.

When we cut down the rainforests, we destroy these forest people, too. In 1900, there were 1, 000, 000 forest people in the Amazon forest. In 1980, there were only 200, 000.

The Yanomami live along the rivers of the rainforest in the north of Brazil(巴西). They have lived in the rainforest for about 10, 000 years and they use more than 2, 000 different plants for food and for medicine. But in 1988, someone found gold in their forest, and more than 45, 000 people came to the forest and began looking for gold. They cut down the forest to make roads. They made over a hundred airports. The Yanomami people lost land and food. Many died because new illnesses came to the forest with the strange people.

The Yanomami people tried to save their forest, because it was their home. But the people who wanted gold were stronger.

Many forest people try to save their forests. Chico Mendes was famous in Brazil because he wanted to keep the forest for his people. “I want the Amazon forest to help all of us—forest people, and all the Earth,” he said. A few months later, in December 1988, people who wanted to cut down the forest killed Chico Mendes.

In Brazil, people were cutting down the forest of local people to sell the wood. Local people tried to save their rainforest. They made blockades(障碍) across the roads into the forest. In 1987, they closed fifteen roads for eight months. No one cut down any trees during that time.

In Panama (巴拿马), local people also saved their forest. They made a rainforest park which tourists must spend money visiting.

1The number of the people living in the Amazon forest in 1980 was _______of that in 1900.

A. half B. one-third C. two-fifths D. one-fifth

2The people who _______have destroyed the rainforest of the Yanomami.

A. made the roads and the airports

B. use plants for food and medicine

C. pick fruits and kill animals to eat

D. have lived there for about ten thousand years

3Those people built roads and airports probably in order to_______.

A. carry the gold to other places

B. make people there live a better life

C. attract more tourists to the rainforests

D. stop the new illnesses from spreading

4In Panama, visitors have to_______ before they enter a forest park of local people.

A. plant trees

B. pay for the gold

C. pay for the tickets

D. make blockades across the roads

5From the article, we learn that _______.

A. to humans, gold is more important than trees

B. we mustn’t cut down any trees or kill any animals

C. we need wood to build houses, so we have to cut down trees

D. the rainforest people have done something to protect their home

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网