题目内容
【题目】Here are four poems written by some students.
![]()
【1】Which of the following is mentioned in both Owen’s and Roger’s poems?
A. Smiles and flowers. B. Bees and flowers.
C. Birds and flowers. D. Leaves and flowers.
【2】Roger enjoys spring by it.
A. smelling B. playing C. feeling D. watching
【3】All the poems describe the spring except .
A. Owen’s B. Roger’s
C. Angela’s D. Kevin’s
【答案】
【1】C
【2】D
【3】D
【解析】
试题分析:本文给我们提供了四首学生写的诗,诗中描写了季节、小鸟、鲜花等。
【1】 C细节理解题。根据Owen诗中Flowers come out and birds arrive.和Roger诗中Another bird flies. Another flower grows.可知两首诗中都提到了Birds and flowers.故选C.
【2】D细节推理题。根据What a treat for my eyes.可知Roger是在用眼睛看春天,故选D.
【3】D细节推理题。根据But I love summer. When it’s nice and hot. I love summer.可知Kevin诗中在描写夏天。其他诗都在写春天,根据句意选D.
【题目】【北京市2015年中考英语试题】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。(共10分,每小题2分)
A Special Delivery
Ben and Sally lived in California with their two daughters. Ben liked travelling. 【1】__________ , but sally stayed home with the girls. Ben and his friends owned a company. People at the company liked to play jokes on each other. One day, Ben’s friends wanted to play a joke on Ben and Sally. 【2】_____The letter said,
Dear Sally.
I’m having a great time here in Africa. I’m sending a special gift to you. I hope you like it. Please take good care of it until I get home.
Love to you and the kids,
Ben
![]()
On the same day, Sally also got a phone call. The caller told her that a delivery was coming. At one o’clock, a truck stopped in front of Sally’s house. The truck driver gave Sally a rope. An animal was tied to the rope. It was a baby elephant! 【3】__________ , and it began eating grass.
Then the driver drove away. Sally stood there and held the rope to the elephant. She asked herself, “What can I feed an elephant with? Bananas?”
【4】____________ . He said, “It’s illegal (非法的)to have wild animal here.” Then the policeman gave Sally a ticket.
Ben’s friends were hiding in the backyard and laughing. They had planned everything perfectly. They had rented (租借)the elephant from a zoo and asked the policeman to write the ticket! Ben’s friends also made a film of everything. 【5】_____________ .
When Sally learned about the truth, she couldn’t help laughing.
A. So they sent a letter to Sally B. After a while, a policeman came C. The elephant ran into Sally’s yard D. They wanted Ben to watch the video E. One summer, he went to Africa on a trip |