题目内容
【题目】 For the most part of my life, I have lived in a small town in northern Arizona. As I got older, it seemed as if my town got smaller.
All things I could see in the town were bad. It looked ugly, small and was filled with terrible people. I wanted to be in new places with bigger chances and to meet new people. That was exactly what I did. I moved to the city of Phoenix to go to college and worked hard to achieve what I had dreamed of.
For the first year when I was away from home, I wanted to stay away and never go back. When people were taking a trip to my hometown, I would always question “Why would you like to do that? It’s so ugly.” All I had towards my hometown was negative feelings.
However, after being away for about three years, my perspective has completely changed. I have nothing but love for my hometown — its beauty, and the sentimental value (感情价值) that it holds.
After all, it’s where I’m from. Yes, there are bad things, but there are also some good ones: Dad raced the train on the way to school; Mum let us stop for ice cream every Friday after school to celebrate the end of the week; I walked around downtown with friends in high school, thinking we were cool.
It might take being away from something for you to truly appreciate it. It’s true when people say that distance makes the heart grow fonder(温柔的). Now I visit my hometown every chance I get. Even if I am no longer living there, it will always hold a piece of my heart.
【1】The writer probably thought his hometown was________from the first three paragraphs.
A.an attractive place for touristsB.filled with friendly people
C.the best place to live inD.a hateful place
【2】What does the underlined word “perspective” in Paragraph 4 probably mean?
A.Dream.B.Opinion.C.Imagination.D.Habit
【3】What’s Paragraph 5 mainly about?
A.How the writer missed his parents.
B.The writer’s sweet memories of his hometown.
C.Unhappy things that happened in the writer’s hometown.
D.Why the writer lost touch with his friends.
【4】What does the last paragraph show?
A.People shouldn’t love their hometown for long.
B.People should leave their hometown.
C.The writer starts loving and valuing his hometown.
D.The writer won’t go back to his hometown.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】B
【4】C
【解析】
本文是一篇记叙文,讲述了作者以前不喜欢自己居住的小镇,但在离开三年后,作者对小镇的态度发生了改变。
【1】态度观点题。根据“All things I could see in the town were bad. It looked ugly, small and was filled with terrible people”,可知作者在前三段中一直认为这个小镇是个可憎的地方,故选D。
【2】词义猜测题。Dream梦想;Opinion观点;Imagination想象;Habit习惯。划线词所在句句意为“然而,在离开大约三年后,我的________完全改变了”,根据句意,可推知此处表示“想法、观点发生了变化”,故选B。
【3】段落主旨题。通读整段,可知该段主要描述了作者对于家乡小镇的美好回忆,故选B。
【4】段落主旨题。通读整段,可知该段主要表达了作者对家乡小镇的爱意与怀念,故选C。