题目内容

【题目】 It was a cool spring morning back in 2009 and I had just started a morning shift as a school crossing guard. Looking out for the children, I suddenly noticed something at sideways. Behind me I first thought it was a small, overweight dog heading towards me. I didn't think much about it, and looked carefully at any approaching children, as well as enjoying the morning sun.

What is wrong with that dog? I thought later on, as I looked back to check on the small dog—it was moving much too fast for itself.

A few minutes later, I felt as if I was being watched, I looked behind me, but the dog had disappeared. Then, as I slowly turned my attention back to the road, I was greatly surprised to see a large koala at my feet and staring right up at me. A number of different solutions crossed my mind. But staying calm was the best. "Are you waiting to cross the road?" I asked the sweet koala. Miss Koala looked away, and scratched (抓挠) behind her ear.

Then it got up on all four feet and impatiently started to cross the road. I quickly checked for any cars, then walked to the road with my stop sign held high, whistle (吹哨) to my lips, and held my breath.

The koala made it to the other side of the street, then continued following the path through the trees and disappeared into bushes.

So why did the koala cross at the school crossing? To safely get to the trees on the other side!

1Is the writer a school crossing guard or an animal protection volunteer?

_________________________

2Where did the writer notice the little animal?

_________________________

3What did the writer choose among the different solutions?

_________________________

4Which word showed that koala didn't realize the danger when crossing the road?

_________________________

5How did the writer help koala cross the road?

_________________________

6What do you think of the koala cross at the school crossing? Why?

_________________________

【答案】

1A school crossing guard.

2At sideways (near the school crossing).

3He chose to stay calm. / Stay calm.

4The word "impatiently" showed koala didn't realize the danger when crossing the road.

5He helped koala cross the road by holding the stop sigh high and whistling in the road. / By walking to the road with his stop sigh held high, whistle to his lips.

6The koala was very clever/ smart. Because it/he or she thought someone/the guard would help her cross the road safely like he helped the children going to school, and that was the right place to cross the road safely. (开放性答案,言之有理即可)

【解析】

本文是记叙文,主要讲述了学校警卫员帮助一只考拉过马路的故事。

1根据文中“I had just started a morning shift as a school crossing guard.”可知作者是一名学校警卫员。故填:A school crossing guard.

2根据“Looking out for the children, I suddenly noticed something at sideways.”和“I was greatly surprised to see a large koala at my feet and staring right up at me.”可知他在十字路口看学生的时候,最开始注意到有什么东西是在侧面,等它走近他才知道刚才是一只考拉。故填:At sideways (near the school crossing).

3根据文中“A number of different solutions crossed my mind. But staying calm was the best.”可知作者在这个时候选择了冷静。故填:He chose to stay calm. / Stay calm.

4根据“Then it got up on all four feet and impatiently started to cross the road.”可知这只考拉没有耐心地过马路,可以判断出它根本不知道马路上的危险,因此从impatiently即可看出。故填:The word "impatiently" showed koala didn't realize the danger when crossing the road.

5根据“I quickly checked for any cars, then walked to the road with my stop sign held high, whistle (吹哨) to my lips, and held my breath.”可知作者是走到路上举起停止牌,并吹口哨让车辆停下来,帮助考拉过来马路。故填:He helped koala cross the road by holding the stop sigh high and whistling in the road. / By walking to the road with his stop sigh held high, whistle to his lips.

6根据文章可知考拉熊来到有学校警卫的十字路口过马路,可以看出来考拉觉得自己可以和学生一样的在别人的帮助下过马路,那样比较安全,因此考拉应该是比较聪明的。故填:The koala was very clever/ smart. Because it/he or she thought someone/the guard would help her cross the road safely like he helped the children going to school, and that was the right place to cross the road safely.(开放性答案,言之有理即可)

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When I was a little girl, my father loved to play catch (抛接球游戏) with me. I wasn’t very _______ , but he would encourage me. He was _______ telling me “keep your eye on the ball” as I would not be able to _______ even the easiest of throws.

As I got older, we didn’t play catch as much. If I had a problem, I would go to my father to ask for his _______ . He would try to joke with me and say “keep your eye on the ball”. We would both_______ because usually that advice did not apply to (适用于) the problem, but he would _______ to make me smile.

My father became ill in 1995 when I was 23. As he suffered from a stroke (中风), he could not _______ . There weren’t any more conversations. He could only mouth words, which were sometimes hard to understand. After a while, I seemed to be pretty good at_______ his lips (嘴唇), even better than the nurses who were _______ him.

During our last conversation, I was telling him about a problem I was having with my work. Once again, I could read his lips: “Keep your eye on the ball.” We both smiled.

That was the ________ time I saw my father before he passed away. Since then, “keep your eye on the ball” has become a way for me to get rid of stress.

1A.badB.goodC.happyD.interested

2A.alwaysB.neverC.hardlyD.rarely

3A.touchB.catchC.breakD.see

4A.moneyB.informationC.adviceD.dream

5A.cryB.waveC.laughD.hit

6A.tryB.refuseC.forgetD.avoid

7A.seeB.hearC.eatD.speak

8A.readingB.findingC.checkingD.wiping

9A.looking atB.playing withC.caring forD.hearing from

10A.nearestB.firstC.hardestD.last

【题目】 The places authors live in often inspire their works. Shen Congwen, for example, is known for writing about his home–the western part of Hunan province. 1. A five-episode (五集的) documentary called Day-to-day Literature (《文学的日常》) reveals (呈现) how Chinese authors were influenced by their surroundings (周遭环境) and daily lives. 2. It features (包括) five authors, including Ma Yuan, an avant-garde (先锋派) author, and Ma Jiahui, who is from Hong Kong.

Ma Yuan is shown living like a hermit (隐士) in Xishuangbanna, Yunnan. After learning that he had cancer in 2008, he moved there. Ma lives like the locals. He works on a farm, raises chickens and walks in the forest every day. 3. He also learned about many historical legends and stories. In 2018, he published a book about his experience there.

Unlike Ma Yuan, Ma Jiahui enjoys the hustle and bustle (熙熙攘攘) of city life. Born in Wanchai, Hong Kong, Ma Jiahui takes viewers to several places he used to visit in his childhood, including a bookstore, pawnshop (当铺) and hotpot restaurant. 4. While he reads parts of the novel that take place in these places, it's hard to know what's fiction and what's fact. 5. "I live my life as a novel," he said.

A.Living like this showed him what local life was like

B.Mo Yan set many of his stories in Gaomi, Shandong, where he grew up

C.Perhaps the two are never separated (分开的) at all

D.It started to air on Youku on April 16

E.These places are all featured in his latest novel

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网