题目内容
【题目】根据短文内容,将方框中的选项填入短文中,使短文内容完整。
A young man and an old man are walking in the park.The old man is behind(在后面) the young man. _【1】__ The old man is very glad to see the chair.He wants to sit on the chair for a rest(休息).The young man walks to it,too. 【2】 Now he is in front of(在前面) the young man.The young man says.“ 【3】 ” The old man doesn’t listen to him.He is sitting on it.He looks happy:The young man comes over to him.He is holding a small board(木板)in his hand.It says,“ 【4】 ”
A. Wet Paint.(油漆未干)
B. There is a chair in front of (在…前面)the young man.
C. Don’t sit on the chair!
D. So he begins(开始) to run.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】A
【解析】
试题分析:本文叙述了一个老人和一个年轻人一起朝一张椅子走去。这个年轻人不让这个老人坐这张椅子。老人不听,偏坐在椅子上。其实,这个椅子上的油漆没有干。
【1】B根据The young man walks to it,too.可知这个年轻人向椅子走过去,因此这张椅子在他的前面。故选B。
【2】D根据He wants to sit on the chair for a rest(休息).The young man walks to it,too.可知这个老人想坐在这张椅子上,那个年轻人也向那张椅子走去,老人为了能抢到椅子坐,因此要跑向椅子,故选D。
【3】C根据The old man doesn’t listen to him.He is sitting on it.可知这个老人没有听他的话,坐在椅子上,故此处应是年轻人不让他坐在这张椅子上。故选C。
【4】A根据He is holding a small board(木板)in his hand.可知这是一个招牌上写的,根据上下文的意思可知他不让这个老人坐在这张椅子上的原因是因为上面的油漆没有干,故选A。
【题目】根据短文内容,将方框中的选项填入短文中,使短文内容完整。
A young man and an old man are walking in the park.The old man is behind(在后面) the young man.【1】The old man is very glad to see the chair.He wants to sit on the chair for a rest(休息).The young man walks to it,too.【2】Now he is in front of(在前面) the young man.The young man says.“【3】” The old man doesn’t listen to him.He is sitting on it.He looks happy:The young man comes over to him.He is holding a small board(木板)in his hand.It says,“【4】”
A.Wet Paint.(油漆未干) |
B.There is a chair in front of (在…前面)the young man. |
C.Don’t sit on the chair! |
D.So he begins(开始) to run. |
【题目】选词填空(共8小题;每小题1分,满分8分)
根据句子意思,从方框中选出恰当的词或短语填空。
take a message, have to, full of, is busy, far away from, plenty of, all over, broken, is busy with |
【1】My iPad is _________. I can’t listen to music any more.
【2】I live in a place _________ my school, so I have to take a bus to school.
【3】It’s getting dark. I _________ go home now.
【4】Look at our books. They’re _________ the place.
【5】It’s 11:30 now. My mother _________ cooking lunch for us.
【6】They always buy__________ food and drinks before they go on a trip.
【7】Simon isn’t here at the moment. Can I _____________?
【8】Our school is like a garden. It is ___________ flowers.