题目内容

【题目】①Benjamin Franklin was born in Boston in 1706. He is remembered as an inventor, writer, statesman, and signer of the Declaration of Independence. His father was a soap-maker and candle-maker with a large family. At the age of 10, Ben was taken out of school and put to work in the shop. The Franklin family lived near the water, so Ben learned to swim well and row small boats. But all great people were kids once and got into trouble. In writing about his life, Franklin wrote that he was a leader among the boys in his neighbourhood and something led them into troubles. There was a salt marsh nearby. Ben decided to build a wharf (码头) there, so that they could stand on it to fish. He showed his friends many stones, which were used for a new house. That evening, when the workmen were gone, he asked his friends to take all the stones away to build their wharf. Soon, Ben and his friends were discovered and several of them were corrected by their fathers.② And though Ben explained the usefulness of the work, his father told him that nothing was useful if he was not honest.

第一小题判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误);第二小题完成句子;第三小题简略回答;第四小题将文中处画线句子译成汉语;第五小题对处画线句子以一个特殊疑问句的形式提问。

1Ben once worked in a shop.________

2Franklin wrote he was a leader ______ in his neighbourhood.

3Who helped the boy to take all the stones away? _______________________________________________________________________________

4___________________________________________________________________________

5____________________________________________________________________________

【答案】

1T

2among the boys

3his friends

4虽然本解释了这个工作的用处,但是他的父亲告诉他,如果他不诚实,做什么都是没有用的

5When and where was Benjamin Franklin born

【解析】

本文是一篇记叙文,讲述了美国著名的发明家政治家作家本杰明富兰克林小时候的事情.他小时候就是孩子王,经常与孩子们出去玩耍,也经常惹事端.当他向父亲解释理由的时候,父亲告诉他如果他不诚实,解释更多也没有用.这个故事告诉我们在生活中,不管对谁都要诚实,不要找借口,说谎话。

1正误判断题。根据短文中Ben was taken out of school and put to work in the shop.本被带出了学校,并被安排到商店工作。可知Ben once worked in a shop说法正确.故填T

2细节理解题。根据文中In writing about his life, Franklin wrote that he was a leader among the boys in his neighborhood.在写他的生活时,富兰克林写道,他是附近男孩中的领袖可知,本题填among the boys

3根据文中Ben decided to build a wharf (码头) there, so that they could stand on it to fish. He showed his friends many stones, which were used for a new house. That evening, when the workmen were gone, he asked his friends to take all the stones away to build their wharf.本决定建立一个码头,这样他们可以站在上面钓鱼。他给他的朋友们看了许多石头,这些石头是用来建造新房子的。那天晚上,当工人们走了以后,他叫他的朋友们把所有的石头都搬走,去建造他们的码头。可知,是本和他的朋友搬走了石头,故填his friends

4though是虽然;explain是解释;usefulness是用处;work工作;toldtell的过去式,表示告诉that引导的是宾语从句;noting是没有事情;useful有用的;if引导的是条件状语从句;honest是诚实的;综合之后,本句应该翻译成:虽然本解释了这个工作的用处,但是他的父亲告诉他,如果他不诚实,做什么都是没有用的。

5根据划线部分in 1706可知,表达的是时间,提问应该是问“何时”,英语中是when;而in Boston是表达地点,提问应该是问“在哪里”,英语是where;而原句中动词是was,所以变成疑问句直接提前,所以本题应该填When and where was Benjamin Franklin born

练习册系列答案
相关题目

【题目】 第三节 语篇补全

Are you happy with your looks? Some teenagers are not.

Body image anxiety (对自身形象的焦虑) is common among teenagers. According to Huxiu News, as much as 31 percent of teenagers avoid speaking up in class because they worry that others will notice their looks.

Boys don’t usually talk about body image problems as much as girls, but that doesn’t mean they don’t have them. 1 According to a recent survey in the United States, 15 percent of boys in high school are trying to lose weight. More than 40 percent of boys in high school regularly exercise with the goal of getting bigger muscles (肌肉).

2 They will help you look and feel your best.

1.Accept your body: Don’t make harsh comments (胡乱评论) about your own body. This can hurt just as much as if someone else said it. Be kind to yourself, even if you feel like you have things to work on.

2. Like your body: No one is perfect, but you can always find things to like about yourself. Maybe you like your hair or shoulders. 3

3. Pay attention to what your body can do: 4 When you play a sport, dance, or give someone a hug, you can feel the strength and beauty of your body.

4.Take care of your body: Having good living habits can make you feel more confident about your looks. Eat healthy foods, get the right amount of sleep and be active every day.

A. No one needs to dress like a super star every day, but it is not a bad idea to be clean and tidy.

B. Your body is there for you when you stretch (拉伸), climb, or jump for joy.

C. If you feel unhappy about your looks, you may want to read these tips.

D. They can struggle(挣扎) with body anxiety as well.

E. What about your eyes or your smile?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网