题目内容
【题目】阅读理解.
Soccer is the world’s favorite sport. It has around 3 billion fans—nearly half the world’s population! And about 300 million people play this game. That’s nearly 4 percent of the world’s population!
![]()
It’s hard to say where soccer’s birthplace is. Many people in old days played early forms(形式)of this modern game. Cuju(蹴鞠), a ball-kicking game in China, was reported as early as 2, 500 B. C. . Around the same time in Greece, people were also playing a similar ball game without using their hands. But modern soccer didn’t become official(官方的)until 1863. An Englishman called Cobb Morley introduced the idea of a soccer association(联盟). He also wrote the sport’s official rules. From then on, other associations in the countries were set up. They came together to make up the FIFA, which organizes the World Cup.
It’s not easy to tell what makes soccer so popular. But one reason is how simple the sport is. Soccer needs only two feet and a ball. This makes it a sport that developing countries can easily play. Some of the sport’s best players come from these poor nations.
Soccer performances are pleasing to the eyes. The sport’s no-hands rule makes beautiful dance-like movements on the field. What’s more, this sport excites the heart. Teams might score only a few times each match, so matches can turn around suddenly.
No one knows who will win at the next World Cup. But one thing is certain: The world will be watching.
【1】Howspan> many players does soccer have?
A. Around 3 billion.
B. Half the world’s population.
C. About 300 million.
D. 40 percent of the world’s population!
【2】Which country didn’t play early forms of this modern soccer?
A. China. B. Greece.
C. China and Greece. D. America.
【3】When did modern soccer become official?
A. In 2, 500 B. C. . B. In 1863.
C. In old days. D. Around the same time.
【4】Who organizes the Soccer World Cup?
A. An Englishman. B. Cobb Morley.
C. A soccer association. D. The FIFA.
【5】Which is not the reason to make soccer so popular?
A. How simple soccer is.
B. Soccer performances are pleasing to the eyes.
C. Matches can never turn around suddenly.
D. This sport excites the heart.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】D
【5】C
【解析】
试题分析:
【1】细节理解题。由第一段第三句“And about 300 million people play this game. ”可知。
【2】细节理解题。由第二段第三、四句“Cuju, a ball-kicking game in China, was reported as early as 2, 500 B. C. . Around the same time in Greece, people were also playing a similar ball game without using their hands. ”可知。
【3】细节理解题。由第二段“But modern soccer didn’t become official until 1863. ”可知。
【4】细节理解题。由第二段最后一句“They came together to make up the FIFA, which organizes the World Cup. ”可知。
【5】细节理解题。由倒数第二段最后一句“Teams might score only a few times each match, so matches can turn around suddenly. ”可知。
【题目】
Fast and Furious 7 Time: April 3, 2015—May 3, 2015 Place: Golden Cinema Price: ¥45 An exciting movie is waiting for you! |
|
Star Clothes Store Time: May 1, 2015—May 7, 2015 Place: 168 Center Street Price: 50% off Come and buy clothes at our store! |
|
Colorful Pastoral Time: 8:00 am—6:00 pm every day Place: Chaoyang District Price: ¥30(¥20 for students) Enjoy yourselves in our park! |
|
【1】When can we see the movie Fast and Furious 7 in Golden Cinema?
A. April 1. B. May 1. C. May 7. D. Every day.
【2】Where can you buy cheaper clothes?
A. In Golden Cinema. B. In Bridge Street.
C. In Star Clothes Store. D. In Chaoyang Road.
【3】Bob is a student. He is going to Colorful Pastoral with his parents this Sunday. How should they pay?
A. ¥20. B.¥30. C.¥50. D.¥80.