题目内容

【题目】阅读理解

I live in a small town near Xing'an in Guilin. You can't see it on the map of China, because it is too small. The air here is fresh. There are not many tall buildings in our town. The tallest building is in our school. There are four hundred students and twentyfive teachers in our school. In the front of the school, there is a playground. I often play basketball with my classmates on it. There is a little garden behind our school. And we can grow beautiful flowers and plant trees there. Next to the garden, there is an orange orchard(果园). You can hear birds singing everywhere. There is a river not far from our school. In summer, we usually go swimming with our teachers in it. We study Chinese, English, math and other subjects at school. The teachers are very nice. We love our school.

1The writer lives ________.

A.in a small townB.in the city of Guilin

C.in Xing'anD.in a tall building

2How many students are there in the school?

A.4025.B.425.C.245.D.400.

3Which of the following is TRUE?

A.There are many tall buildings in the town.B.Behind the school there is a garden.

C.There is a river in the school.D.People can hear students singing everywhere.

4What's the best title of the passage?

A.The GardenB.A Small Town

C.Our SchoolD.The Best Building

【答案】

1A

2D

3B

4C

【解析】

这篇短文中作者给我们介绍了他居住的地方以及他的学校。

1细节理解题。根据短文开头I live in a small town near Xing'an in Guilin.可知,作者住在桂林的一个小镇上。故选A

2细节理解题。根据短文中There are four hundred students and twentyfive teachers in our school.可知,学校里有400名学生。故选D

3推理判断题。根据短文中There are not many tall buildings in our town可知,镇上没有太多高楼,故A不对;根据There is a river not far from our school.可知,河在离学校不远的地方,并没有在学校里面,故C不对;根据You can hear birds singing everywhere.可知D不对。根据There is a little garden behind our school.可知,学校后面有一个小花园,B选项符合文意,故选B

4主旨大意题。根据文意可知,短文中作者由他所居住的小镇开始,重点给我们介绍了他的学校,报告学校周围的环境、学生以及老师的数量等。C选项“我们的学校”符合文章主题。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,掌握大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
Last Friday, I was just in France to visit my 96-year-old grandmother who is very dear to me 1 lives alone. I don't visit her very often, so every time I go to see her, 2of us think that it might be the 3 time we see each other. Last time I visited her in December of 2014, I did some video interviews about her life. I asked her 4 it was like to grow up with her father in the 1920s, to live with two young children, with her husband 5 in a prisoner's camp (集中营) in Germany. I also asked her about her greatest 6 . I learned a lot of amazing new things about her that I never know before.
This year, I did not really have questions to ask. I only wanted to tell her how loved she is. So, I cooked for her and read stories. I gave her a foot massage (按摩). 7 leaving, I wanted to leave something 8 behind besides the memory of our time together. So I wrote her five different love and thank notes to let her knows how much she means to me. I 9 them in different places where I knew she would 10 find them. One of them was under her pillow. 11 one was hanging from the lamp shade by which she reads in the evening. Another one was by her toothbrush. One was in her mailbox which she has to check every day. And the last one was in her car. She still 12 to the nearby village a couple of times a week!
I knew that these cards would surely cheer her up after I left. Really she called me as I was catching my plane back to the US. She said, “ I found your three cards! By the time I discovered the third, I was laughing out loud! They did me so much good. Thank you so much!” I smiled to myself, 13 she still has two more to go! It is Sunday today, so my guess is that she hasn't 14 her mailbox or driven her car! I can 15 how happy she will be when she finds them.
(1)A.and B.but C.though D.because
(2)A.all B.neither C.either D.both
(3)A.last B.first C.second D.third
(4)A.how B.who C.what D.which
(5)A.back B.away C.around D.off
(6)A.memories B.experiences C.thoughts D.imagination
(7)A.After B.before C.with D.by
(8)A.useful B.helpful C.thankful D.meaningful
(9)A.throw B.put C.hid D.placed
(10)A.quickly B.finally C.soon D.suddenly
(11)A.The other B.Other C.Another D.Others
(12)A.walks B.rides C.runs D.drives
(13)A.knowing B.guessing C.supposing D.meaning
(14)A.found B.checked C.discovered D.opened
(15)A.find B.tell C.think D.imagine

【题目】 There are many kinds of pollution around us, _____ air pollution, soil pollution, noise pollution and light pollution. They are bad _____ our health in many ways.

Burning gas, oil and coal creates _____ pollution. It can cause sore eyes and breathing problems.

In our life, litter(废弃物)is everywhere. It _____ our environment dirty. People put lots of rubbish in the land._____ use too many chemicals in the fields. They do harm to the soil. So soil pollution is becoming more and more_____.

Noise pollution can make people deaf. For example, people may _____ their hearing if they work in a_____ place for a long time._____ noise can cause high blood pressure (血压)______.

______ for a long time in strong light may cause some other problems. It makes people feel ______ and the ______ can be very uncomfortable.

With ______ pollution, our planet will become greener and our health ______ better. Let's be greener people.

1A.such asB.for exampleC.as well asD.because of

2A.toB.inC.forD.of

3A.airB.soilC.noiseD.light

4A.makesB.helpsC.givesD.lets

5A.PilotsB.FarmersC.DriversD.Artists

6A.seriousB.importantC.clearD.dangerous

7A.loseB.chooseC.tryD.forget

8A.noiseB.noisyC.quietD.quietly

9A.Much tooB.Many tooC.Too muchD.Too many

10A.as wellB.thoughC.alsoD.either

11A.WorkingB.WorkC.WorkedD.Works

12A.comfortableB.possibleC.terribleD.ugly

13A.feetB.earsC.handsD.eyes

14A.littleB.lessC.fewD.fewer

15A.will beB.would beC.wasD.is

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网