题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
An old gentleman whose eyesight (视力) was falling came to stay in a hotel room with a bottle of wine (酒) in each hand. On the wall there was a fly which he took for a nail (钉子). So as soon as he hung them on, the bottles fell broken and the wine split all over the floor.
When a waitress discovered what had happened, she felt really sorry for him and wanted to give him a hand.
So the next morning when he was out taking a walk in the garden, she put a nail on the wall exactly where the fly had stayed.
Now the old man entered his room. The smell of the split wine reminded him of the accident. When he looked up at the wall, he found the fly was there again! He walked to it carefully and hit it with all his strength.
On hearing a loud cry, the waitress rushed in. To her great surprise, the poor man was there sitting on the floor, his face was pale and a lot of blood was running on his right hand.
(1)We know from this passage that ________.
A.the old man had poor eyesight
B.the old man's hands weren't so strong
C.the bottles of wine were too heavy
(2)Picture ________ was the thing the old man saw on the wall for the first time.
A.
B.
C.
(3)The nail was put on the wall by ________.
A.the old man
B.a gardener
C.the waitress
(4)The waitress must be a ________ girl.
A.careless
B.kind-hearted
C.dangerous
(5)The old man's hands was badly hurt because ________.
A.the hotel's service was terrible
B.he drank too much wine
C.he mistook the nail for a fly

【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
(4)B
(5)C
【解析】本文讲述了一位老人错把宾馆墙上的苍蝇当成了钉子,他想把酒瓶挂到上面,结果酒都洒到地上了。一位服务员看见了,想帮助他,在苍蝇停的地方钉了一个钉子。但是,这位老人看见墙上的钉子,以为是苍蝇,用手去拍,结果手流血了。
(1)推理判断题。根据An old gentleman whose eyesight (视力) was falling came to stay in a hotel room with a bottle of wine (酒) in each hand.可知这位老人的视力在下降,故推断他的视力很差,故选A。
(2)推理判断题。根据On the wall there was a fly which he took for a nail (钉子)可知这位老人把墙上的苍蝇当成了钉子,故推断他看见的是苍蝇,故选B。
(3)细节理解题。根据she put a nail on the wall exactly where the fly had stayed.可知是服务员在墙上钉的钉子。故选C。
(4)推理判断题。根据When a waitress discovered what had happened, she felt really sorry for him and wanted to give him a hand.可知这位服务员为他感到抱歉,想帮助他,故推断她是一个好心人,故选B。
(5)推理判断题。根据When he looked up at the wall, he found the fly was there again! He walked to it carefully and hit it with all his strength. 可知这位老人把墙上的钉子当成的苍蝇,用手去拍它,故选C。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网